DE WATERSNOOD.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gemaakt door Fardau Kleefstra
Advertisements

Door welke natuurrampen wordt Nederland bedreigd?
De Oosterscheldekering
Dit is mijn diavoorstelling over
Beelden storm.
Hoofdstuk 4 Azië en globalisering (voortdurend proces van wereldwijde economische, politieke en culturele integratie)
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Stadswandeling (1) Wandeling in Zevenbergen (gemeente Moerdijk)
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Watersnoodramp Van Floris.
2 De strijd tegen het water
de genezing te Bethesda
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Ze mompelde wat, ving de nachtegaal en droeg die in haar hand weg.
Watersnoodramp.
Blaadje gaat de wereld rond Een verhaal van Groep 1 en 2
Wat is het nut van de dijken?
Dit verslag is Gemaakt door margot en kyan
Wij doen onze presentatie over het boeddhisme.
Confrontatie Paragraaf 5.2.
Paragraaf 5.3 De macht van vorsten.
Stormen Orkanen Overstromingen
Julie en Ira PowerPoint plannex
Waarom heb ik hiervoor gekozen? Ik heb op de Rotterdamse haven gevaren en ik wou er zelf ook meer over weten.
o ja, de laatste vakantie was wat dat betreft interessant omdat we alleen op wrakken gedoken hebben.
't was 't tiende of 't vijftiende huis in 'n rij..
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Verslag fotosynthese. Gemaakt door: Ben Bitter, Bert Kupers Klas: SH3B
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.
De watersnoodramp van 1953.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Ontstaan van het heelal en de aarde
Hoofdstuk 3 De Romeinen.
Jezus roept de leerlingen
De geschiedenis van Flevoland
Schoolproject in beeld
Natuurrampen Quiz.
Nederland neutraal en België betrokken
Aardrijkskunde h6 Help! Natte voeten
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
Herinneringskamp Westerbork
Paragraaf 2.2 Leven in de loopgraven.
2VMBO B/K Mens & maatschappij
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
De Republiek der zeven verenigde nederlanden
Den haag S-gravenhaagen
WO I. Duitsers leggen een dodelijke grens aan tussen Nl en België: Prikkeldraad met stroomdraad. Waarom?
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
2 hv H2 Landschap § 8-9.
De storm begon op zaterdag 30 januari 1953 en op 1 februari werden aan onze kust windsnelheden van 120 tot 150 km/u gemeten.
Groep 8, Hoofdstuk 6: Samenwerking in de wereld. In welk jaar begon de Tweede Wereldoorlog in Nederland? En in welk jaar eindigde hij ?
2 TH Hoofdstuk 4 Water § 7-8 Wereld. Bijna 7 m onder de zeespiegel Laagste punt van Nederland: hoe laag? Laagste punt.
Veen en turf Van Melanie, Julia en Laura. Wat is veen en turf? Veen is een laagje dode planten Veen is een laagje dode planten Later steken ze het in.
De Verenigde Staten. §2. Voor indianen is geen plek meer. Voordat de Europeanen kwamen, waren de indianen de enige bewoners van Amerika. De indianen hadden.
De Verenigde Staten. §1. Dertien Staten vormen één land. In 1607 stichtten de Engelsen dertien kolonies aan de oostkust van Noord- Amerika.
Aardrijkskunde thema 3 de aarde beweegt
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Watersnood in Veenendaal Het was donderdagnacht, 8 Maart Ik lag in bed, maar kon niet slapen. Het waaide namelijk erg hard en ik hoorde de.
Cursus 1.1 Wat zie je in een landschap Klas 2 KGT Lesweek 1
Water in Nederland.
Cursus 1.1 Wat zie je in een landschap Klas 2 BB Lesweek 1
Cursus 1.4 Hoe veranderen mensen Nederland? Klas 2 KGT Lesweek 5
Onze geschiedenis.
Watersnoodramp.
Rampen in de Middeleeuwen
Semantisatieverhaal: Een hele tijd geleden was er een erge storm in Nederland. Deze storm begon aan de kust, bij de zee, en trok landinwaarts, vanaf de.
Transcript van de presentatie:

DE WATERSNOOD

De watersnoodramp van 1953. Het was in 1953 op 1 februari. Het was middernacht, toen de dijken doorbraken. En de mensen konden heel lang hun huis niet in, want al het water had heel veel schade veroorzaakt.

Mening Ik vind dit een belangrijk onderwerp ,want ik wou meer te weten komen en ik vind het interessant

De relatie tussen mijn onderwerp en de actualiteit Mijn onderwerp is altijd in de actualiteit, omdat er in Nederland altijd dreiging van het water is. Omdat Nederland onder zeeniveau ligt. Daarom moeten wij er altijd voor zorgen dat er genoeg onderhoud is voor de dijken

De onderzoeksvragen Wat was er allemaal verwoest en wat niet   Hoelang heeft de watersnoodramp geduurd Hoe heeft het water zo hoog kunnen komen Hoe is het water weggegaan hoe is de watersnoodramp ontstaan hoe zorgen we ervoor dat het nu niet weer gebeurt Er waren huizen, stallen en dijken verwoest maar niet in de provincies die aan de grens van Duitsland lagen, en in het noorden van Nederland. Daar hadden ze geen last van water.   de watersnood ontstond in een nacht van 1 Februari 1953maar het duurde wel 44 jaar voor dat alles weer hersteld was en dat noemt men het. Deltaplan. Nederland ligt onder het zeeniveau dus als de dijken doorbreken overstroomt bijna heel Nederland dus toen de watersnood was braken er dijken door in Zeeland en Zuid Holland. En daarom is het water zo hoog gekomen Eerst zijn de mensen begonnen met het herstellen van de dijken. Dat deden ze met grote drijvende kranen, die de beschadigde dijken weer gingen ophogen. voor het laatste stuk werd een caisson in het gat geplaatst en dan kon de dijk helemaal worden dicht gemaakt. Daarna gingen ze het water wat nog in het land was weg pompen.  Rond 1940 kon de regering geen geld in het onderhoud van de dijken steken, het geld ging toen naar de 2e wereldoorlog. Aan de zeekant in de buurt van Strijen en Zevenbergen werden de buitendijken niet alleen verwaarloosd door geldgebrek, maar ook door de bevolking zelf. In die streek was het veen een belangrijke bestaansbron. De mensen groeven het veen uit de bodem aan weerszijden van de zeedijken. De diepe putten, die bij het uitgraven zijn ontstaan, vormden een groot gevaar voor de dijken. Zeeland was ook een kwetsbare provincie voor een overstroming van de zee, de huizen daar staan op zeeklei en heel Zeeland wordt beschermd door de dijken.   Door de dijken beter te onderhouden en door de deltawerken in Zeeland

Mijn onderzoeksvraag hoe groot de schade was. er waren 1795 doden.   er waren 1795 doden. meer dan 165.000 ha land was verwoest. het herstel van alle schade kostte vele honderden miljoenen.