De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Watersnoodramp.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Watersnoodramp."— Transcript van de presentatie:

1 watersnoodramp

2 de Punten Wanneer, waar ,wat, hoe Donderdag 1 Februari slachtoffers
verhaal

3 Wanneer, waar, wat Wanneer? De watersnood van 1953.het gebeurde in de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari er zijn verschillende namen voor de ramp zoals Sint- Ignatiusvloed of Beatrixvloed waar? In de nacht van 1 februari 1953 liepen tijdens een zware storm grote delen van Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant onder water. Wat? De dijken braken door en het water kwam er doorheen woningen en boerderijen worden door het water verwoest. In het getroffen gebied wonen zo’n mensen. Er komen 1836 mensen om het leven en mensen moeten worden geëvacueerd. Ruim stuks vee en stuks pluimvee verdrinken.

4 donderdag1 Februari deze dag herdenken we de watersnoodramp van zo’n 65 jaar geleden we leggen samen kransen en herdenken de doden. Er is 1 minuut stilte ,en Krijn Flikweerd verteld zijn verhaal zijn familie kwam om op 1 broer na . Toen het gebeurde was hij zelf op een andere plek vanwege zijn studie. Ezra 11 jaar leest zijn gedicht voor en we zingen samen het wilhelmus.

5 slachtoffers Tijdens de ramp overstroomde een gebied van ongeveer hectare in de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. In dit gebied woonden toen ongeveer personen. In totaal zijn mensen om het leven gekomen, waarvan 865 in Zeeland, 677 in Zuid-Holland, 247 in Noord-Brabant en 7 in Noord-Holland. 40 Stierven later aan hun ontberingen. Het Rode Kruis bracht in een lijst uit met de namen van alle omgekomen slachtoffers. Hieruit bleek dat Schouwen-Duiveland het zwaarst was getroffen.

6 Verhaal Het was een vreselijke nacht .31 Januari op 1 Februari. De wind waaide stormachtig in Zeeland . wat kraakt he huis zei de vrouw tegen haar man . ze wiegde haar pasgeboren baby in haar armen en kuste het hoofdje . ze keek bezorgd “voel je de muren ook trillen ” zij ze . ja zij de man. Ineens klaarde zijn gezicht op misschien kunnen we bij de buurman in huis komen . ik ga het vragen. een poosje later was hij bij de buurman ,natuurlijk ga jij je vrouw en je pasgeboren kindje maar halen, zij hij . Snel waadde de man terug naar zijn eigen huisje . maar wat gebeurde er ? zijn eigen huis stortte met groot geraas in .De man heeft zijn eigen vrouw en kinderen nooit meer gezien . Na de watersnood ramp werden alle vermiste opgeteld ,het waren er 1835 pas na 40 jaar zij de man dat ze een baby hadden en dat niemand dat wist . en daarom zeggen we altijd . hoe veel slachtoffers waren er ? het waren er


Download ppt "Watersnoodramp."

Verwante presentaties


Ads door Google