Overblijf (TSO) J.P.Sweelinckschool.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een schooldag in groep 1, 2 en
Advertisements

Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Uitslag enquête over online pesten
NOVEMBER/DECEMBER 2013 Belangrijke informatie over de gevolgen van Wijzigingswet kinderopvang Nulmeting Zoals wij u eerder bericht hebben, is op 1 maart.
Ik ben Mo.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
De Meridiaan naar de toekomst. Welkom 1. De organisatie 2. Gelijke tijden 3. Continurooster.
• Beste gemeenteleden, • Op de komende pagina’s ziet u de oproepen: vraag en aanbod, van de hartenmap. • Ziet u een vraag of aanbod waar u iets mee kunt?
Dr. Albertus Risaeusschool
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Veilig internet Mediawijsheid
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Vmbo Helicon Eindhoven
Continurooster Integraal Kind Centrum De Vonkenmorgen Februari 2013.
Wij wensen iedereen een fijne vakantie!!
Nieuwsbrief 18 oktober 2012 Agenda: Vr. 19 okt: Leerlingen vrij i.v.m. studiedag 22 t/m 26 okt.: Herfstvakantie Di. 30 okt: Luizencontrole Vr. 2 nov: Techniekmiddag.
Ik ben VERMIST sinds 16 maart 2007 OPSPORING VERZOCHT.
TussenSchoolse Opvang Ichtusschool 21 oktober 2008 Saskia Delies.
Sportiviteit & Respect HC Twente 26 maart 2014
Informatie groep 7a Juf Willeke (ma-di) Juf Marlon (woe-don-vrij)
Informatieavond Petrus en Paulusschool
Aanwezigheid meester Hans: Meester Hans is komende week aanwezig op: Maandag: – u – u Dinsdag: – u Woensdag:
Andere Tijden? Informatie over een continurooster met gelijke schooldagen voor alle kinderen van de Twirre.
Maatschappelijke stage
Antwoord op vraag SOPO1-4
Informatieavond ‘Andere schooltijden’ De Bolster 22 maart 2012
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
Kiekeboe! Hoe gaat het eraan toe, in de kleuterklas!
WELKOM OP TOV!.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Welkom op onze thema-avond
Interpreteren van data
Dr. Albertus Risaeusschool
Rekenen groep 4.
Gezellig samen melk drinken en fruit eten, dan doen we nog een spelletje of luisteren naar een verhaal.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Belangrijke informatie voor de ouders: Om een zo leuk en uitdagend mogelijk activiteitenprogramma te maken, vragen wij ouders tijdig door te geven of.
Het is hier TE GEK!.
Medezeggenschapsraad Franciscusschool
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Ouderavond groep 1-2 dinsdag 16 september 2014
Regels en afspraken.
Jeugd Pastoraat Westerkerk.
Presentatie resultaten monitor landelijk versus lokaal maart 2014.
P RESENTATIE TSO- TEAM (T USSEN SCHOOLSE O PVANG ) CBS De Wingerd 2014.
Belangrijk om te weten: Omdat op onze locatie op Dorpsstraat 11/13 het kindaantal is uitgebreid zullen de kinderen van de Wormerwieken op maandag, dinsdag.
Nieuwsbrief 7 december 2012 Agenda: 11 december: groep 7 en 7/8 excursie havenmuseum 14 december: kerst creamiddag 19 december: kerstviering vanaf
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Babbelen met ouders… maar niet zomaar!
Magister voor ouders.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Invullen van de tevredenheidspeiling door ouders via het Ouderportaal.
Overblijf (TSO) J.P.Sweelinckschool. Sinds 3 september 2007 ben ik overblijfcoordinator (TSO, coordinator tussenschoolse opvang). Mijn naam is: Marion.
Welkom op onze ouderochtend
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Welkom ik maak me sterk.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
Andere Schooltijden Obs Het Veenpluis. Welkom namens team en MR van Het Veenpluis! Fijn dat u bent gekomen.
Welkom op onze thema-avond
Wenboekje Wat fijn dat je er bent, hang je jas maar aan de kapstok..
Overblijf (TSO) J.P.Sweelinckschool.
Week 1, les 5.
Joepie, ik ben bijna een kleuter!
Gemaakt door: Teun van den berg
Transcript van de presentatie:

Overblijf (TSO) J.P.Sweelinckschool. Sinds 3 september 2007 ben ik overblijfcoordinator (TSO, coordinator tussenschoolse opvang). Mijn naam is: Marion Bouthoorn, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Beiden hebben ook op de J.P.Sweelinckschool gezeten. Hiervoor was ik al 7 jaar overblijfmoeder op de J.P.Sweelinckschool. In maart 2007 heb ik de Opleiding Coordinator Tussenschoolse Opvang van het ROC gevolgd. Deze opleiding heb ik in januari 2008 met succes afgerond. Elk jaar volg ik een vervolgcurcus van het ROC plus diverse workshops en trainingen. Het aan en afmelden van uw kind(eren) kunt u bij mij doen op ma/di/do en vrijdag tussen 7.45 uur en 8.30 uur. Dit kan telefonisch tel.nr.: 06/23068428 of een smsje of per mail: overblijfjpsweelinck@scopemail.nl .

Het TSO (overblijf)-team. Het TSO- team bestaat uit: Martina v/d Aar (moeder van Floortje) Zehra Akin Marion Bouthoorn Diane Buchner (moeder van Myrthe, Fleur en Sven) Ehliman Coskun (moeder van Ibrahim en Aysenur) Nikkie Gerbens (moeder van Jens en Isa) Ginette de Graaf Myranda den Hartog (moeder van Daphne en Merel) Ingrid Kortlever Miranda de Looff (moeder van Menno) Antionette Meijer (moeder van Youri en Laura) Farzana Mohammadi (moeder van Narges) Mireille Schmale (moeder van Furyganne) Muriel Vorster (moeder van Rick en Eline) Reserve TSO-krachten: Ulla Blom (moeder van Bjorn en Ingmar), Lies de Bruin, Monique Buntsma (moeder van Riko),Hanan Chourak (moeder van Nassef), Claudine v. Egmond (moeder van Quinten en Vince), Miriam de Graaf (moeder van Lars),Audrey Kardjo (moeder van Shanique),Jane Mater, Janis v/d Meer (moeder van Marit en Finn)

Met ons team willen we een ontspannen, gezellige en veilige omgeving creeren voor uw kind(eren) tijdens het overblijven. Wij beginnen om 11.30 uur en maken de tafels schoon en voorzien we de bovenbouwtafels van tafelzeil. Op alle tafels komen kindertijdschriften, prullenbakjes en mandjes met appels/komkommers (elk kind mag hier gebruik van maken). We zetten de glazen en bordjes klaar, maken thee en 1 keer per week soep (elke week op een andere dag). Om 11.55 uur worden de kleuters opgehaald. Zij gaan meteen naar het toilet en wassen hun handen. Daarna worden de kinderen uit groep 3 en 4 opgehaald. Hierna mogen ze een plekje zoeken en zetten daar ook hun broodtrommel en beker neer. Hoe ziet het overblijven eruit voor de kinderen van de J.P. Sweelinckschool ?

Vervolg, hoe ziet het overblijven eruit ? Bij kinderen in de bovenbouw wordt het aanmelden in de klas geregeld. Kinderen van de bovenbouw gaan na het spelen nog naar het toilet en hun handen wassen. Na het aanmelden beginnen we met een kort gebed. Het is dan de bedoeling dat iedereen stil en eerbiedig is. Daarna gaan we met z’n allen eten en drinken. Een TSO-kracht houdt de kinderen van een paar tafels in de gaten, helpt als dit nodig mocht zijn en maakt appels/komkommers in stukjes om dit uit te delen aan de kinderen. Als iedereen klaar is met eten en drinken, sluiten we af met een dankgebed. Ook nu is het de bedoeling dat iedereen stil en eerbiedig is. Kinderen die nog niet klaar zijn met eten gaan daarna verder. Vervolg, hoe ziet het overblijven eruit ?

Vervolg, hoe ziet het overblijven eruit ? Doordat er veel kinderen gebruik maken van de TSO, gaan eerst de kinderen van groep 1 t/m 4 eten t/m ongev. 12. 30 uur eten en daarna spelen. Kinderen van groep 5 t/m 8 eerst spelen t/m ongev. 12.30 uur en daarna eten. We eten met de kinderen in de aula, bij slecht weer maken gebruik van klas- Lokalen, waardoor de kinderen in de aula kunnen spelen. Als er op vrijdag veel kinderen zijn, gaan 2 van de 4 groepen eerst eten en daarna spelen. De anderen 2 groepen gaan eerst spelen en daarna eten. Bij droog weer gaan we naar buiten, anders wordt er binnen gespeeld. Wanneer we buiten spelen worden de hekken rond de school gesloten en gaan om 13.00 uur weer open. Soms doen we een combinatie van binnen en buiten spelen. Vervolg, hoe ziet het overblijven eruit ?

Vervolg, hoe ziet het overblijven eruit? Wanneer de hekken open gaan, worden de kinderen van groep 1/2 A, 1/2 B, 1/2C, 3 en 4 door de TSO-krachten terug gebracht naar hun klas, zodat we zeker weten dat alle kinderen die overblijven weer veilig in hun klas zitten.

Zo zien wij graag de kinderen! Hier ben ik Het is goed dat ik er ben Er zijn mensen die van mij houden Niet iedereen vindt mij aardig Ik luister wel naar kritiek Ik zeg wat ik voel en denk Doet iemand vervelend tegen mij ? Dan haal ik mijn schouders op Doet iemand rot, Dan doe ik niet mee Ik gedraag mij als een kanjer Want ik ben een kanjer

6 Tips! We pesten elkaar niet We zijn te vertrouwen We helpen elkaar We pesten elkaar niet We zijn te vertrouwen Niemand doet zielig Niemand speelt de baas Niemand lacht uit

Wist u dat: het aan en afmelden op ma/di/do/vrijdag tussen 7.45/8.30 uur is u dit alleen bij de TSO-coordinator Marion Bouthoorn mag doen het telefoonnummer 06/23068428 is (ook voor smsjes) het emailadres overblijfjpsweelinck@scopemail.nl is het aan en afmelden alleen via het emailadres of telefoonnummer kan doen het aantal TSO-krachten wordt bepaald naar het aantal kinderen dat overblijft kosten voor de TSO zijn 2,00 euro per kind, per keer kosten bij niet tijdig aanmelden 3,50 euro per kind, per keer kosten bij niet tijdig afmelden 2,50 euro per kind, per keer kinderen die overblijven mogen niet zonder toestemming van hun ouder(s) /verzorger(s) bij iemand anders gaan eten u achteraf een factuur krijgt over het aantal keren dat uw kind is overgebleven

Wist u dat: u de factuur krijgt: in de week van 22 oktober 2012, 7 januar 2013, 11 maart 2013, 27 mei 2013 en 18 juli 2013 de financiele administratie door Scope scholengroep wordt gedaan het fijn zou zijn als we van ieder kind een inschrijfformulier hebben bij veranderingen een mutatieformulier ingeleverd moet worden bij gebruik van medicatie een medische verklaring op prijs gesteld wordt het de bedoeling is dat je je brood opeet er geen snoep of chips meegegeven mag worden, wel gezonde koek of fruit kinderen vrij gebruik mogen maken van: thee, soep, appels en komkommers we elke week op een andere dag soep maken we op vrijdag altijd soep maken erop vrijdag ook tosti’s gemaakt kunnen worden, er zijn 5 tosti apparaten de kinderen wel zelf hiervoor hun brood al kant en klaar mee moeten nemen

Wist u dat: we op vrijdag soms pannenkoeken, roerei, omelet of een eitje bakken kinderen van de onderbouw ook op vrijdag kunnen overblijven maar dan wel om 13.15 uur opgehaald moeten worden erop studiemiddagen geen TSO is in geval van een tropenrooster er geen TSO is we de hekken rondom school sluiten deze om 13.00 uur weer geopend worden we hierdoor een beter overzicht hebben op de kinderen die overblijven de TSO-krachten regelmatig workshops en trainingen volgen alle TSO-krachten in het bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag (VOG) alle TSO-krachten via Scope WA verzekerd zijn we voor een uitgebreide informatie, een informatieboekje voor de tussen- schoolse opvang (TSO) hebben wij er alles aan doen om de kinderen een leuk overblijf moment te bezorgen wanneer er iets is u altijd contact kunt opnemen met de overblijfcoordinator Marion Bouthoorn: 06-23068428 of overblijfjpsweelinck@scopemail.nl