Alternatieve kaderbrief Zalm, 1 maart 2000 Enige somberheid maakte zich van de minister- president meester, toen hij de ruimte onder de uitgavenkaders.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Open-up / over de streep
De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht maar…… ze geeft meer uit dan ze inkomsten heeft.
De beroemdste persoon die er is …
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Max en de Maximonsters.
De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht maar…… ze geeft meer uit dan ze inkomsten heeft.
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Beelden storm.
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
De mayonaisepot en de koffie
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Israël in de wildernis.
Staatsinrichting Kabinet. Inhoud n Leden van het Kabinet –De Minister-President De Minister-PresidentDe Minister-President –De Ministers De MinistersDe.
voor de zomervakantie tot
Alpe d’HuZes Huh?....Wat is dat?.
Mijn familie..
Wat maakt het leven zinvol?
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Politiek in Nederland Op wie stem jij?.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Tijd voor wat filosofie Muziek: The Great Pretender (The Platters)
4.1: Het parlement is baas boven baas
Het kerstverhaal Met schilderijen van Lewis Lavoie
Push for life!. Een man was ‘s nachts aan het slapen toen zijn kamer plots verlicht werd en God hem verscheen. De Heer zei hem dat hij een opdracht had.
Kijk niet in de spiegel. Boekbespreking van Romy Vonk
Staatsinrichting van Nederland
Godsdienst.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Begrotingsinfrastructuur, beginselen
Vraag Welke uitgaven zijn in 2012 begroot voor de sector waar jullie casus deel van uitmaakt? Wat is het doel van goede openbare financiën?
Donald Duck.
Het meisje dat ging biechten bij de priester.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Welke keuze maak jij voor jezelf?
4.2: De geschiedenis van de NL democratie
Evolutie of Schepping Bijbel
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Jezus roept de leerlingen
Politiek jargon Bingo.
Staatsinrichting.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Spreekbeurt Willemijn Maseland.
Personeelsessie LOKO.
4.1: Het parlement is baas boven baas
Het was God keek naar de wereld en zag dat het helemaal niet goed was. Hij besloot de wereld opnieuw te laten ondergaan in een zondvloed.
3H1 WHTSNXT?. Groep 1
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Koude Oorlog les 10 - par 5 - deel 2 - Einde KO.
Apartamenta “Bouwvallia” Groeten uit Kluswoude Deel 5.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Diana vond in 2012 haar dakloze vader toen ze foto’s maakte. Hij verliet het gezin Toen ze jong was.
God zei tegen zijn moeder: knip nooit zijn haar
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
UITGAVEN VAN DE OVERHEID RIJKSBEGROTING EN MILJOENENNOTA H. Kramer Docent economie
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Hallo, zullen we samen gaan rekenen. Klik maar op Katrien.
Wie bestuurt Nederland
Waar of niet waar? waar niet waar.
Wie bestuurt Nederland?
De overheid stimuleert Plannen van de regering
Waar of niet waar? waar niet waar.
Donald Duck.
Donald Duck.
Transcript van de presentatie:

Alternatieve kaderbrief Zalm, 1 maart 2000 Enige somberheid maakte zich van de minister- president meester, toen hij de ruimte onder de uitgavenkaders begon te tellen. "'t Is toch zonde om dat allemaal maar uit te geven", zo zuchtte hij.. Bron: website van NRC 1 maart 2000

Alternatieve kaderbrief Zalm, 1 maart 2000 Ondertussen waren heel ergens anders in Duckstad de fractievoorzitters van de regeringsfracties bezig met het trekken van een eigen plan. Als we niet oppassen, zo bedacht de familie Duck, dan gaan zij er met de poet vandoor. Bron: website van NRC 1 maart 2000

Alternatieve kaderbrief Zalm, 1 maart 2000 En inderdaad... Toen de minister van Financiën - onverschrokken als altijd - zijn kluis betrad, was deze door de zware jongens reeds geheel leeggeroofd. Bron: website van NRC 1 maart 2000

Alternatieve kaderbrief Zalm, 1 maart 2000 En met de rug tegen de muur deden de zware jongens nog een uiterste poging zich te verdedigen. Maar het was reeds te laat. Oom Dagobert nam het geld weer over... Bron: website van NRC 1 maart 2000

Alternatieve kaderbrief Zalm, 1 maart 2000 En het kabinet gaf zich weer over aan de hartstochtelijke liefhebberij van de begrotingsberaadslagingen : de minister van Financiën rammelde op zijn kassa, de minister-president keek nog zuiniger dan tevoren en Kwik, Kwek en Kwak leefden nog lang en gelukkig. Bron: website van NRC 1 maart 2000

Begrotingsinfrastructuur, spelers en spel Ministerraad Minister President Vakministers Minister van Financiën Spel -Bespreking kaderbrief gaat over politieke issues die al financiële consequenties hebben in het lopende begrotingsjaar -Belangrijk besef dat ministers behalve vakministers en lid van de ministerraad ook lid van een regeringspartij zijn. Wekelijks voeren zij overleg met fractievoorzitter en partijvoorzitter -De vroegtijdige kaderbrief besluitvorming is bedoeld om rust in het begrotingsproces te creëren

Begrotingsinfrastructuur, spelers en spel

Staten Generaal Tweede Kamer Eerste Kamer Vaste Commissie voor Financiën Spel -Prinsjesdag -Algemene beschouwingsdebat -Na goedkeuring tweede kamer volgt behandeling in de Eerste Kamer

Quotes prinsjesdag 2012 'Alle respect voor boekhouders, maar regeren is meer dan berekeningen kloppend maken.' (Arie Slob van de ChristenUnie) 'Willen we weer terug naar de tijd dat we aan iemand gebit de dikte van zijn portemonnee kunnen aflezen?' (Emile Roemer) 'U probeert alle schuld op die Grieken af te schuiven.' (Jolande Sap tegen Stef Blok) 'Het schip heeft averij opgelopen. Dat moeten we herstellen'. (Stef Blok over de staat van de economie) 'Laat ik ze voor het gemak Henk en Ingrid noemen.' (Cohen tijdens een voorbeeld over de effecten van de bezuinigingen) 'Keer terug naar uw roots. Het is the economy stupid. En ga dus niet visieloos snijden.' (Pechtold)

Casus De begroting van VenJ wordt voor bijna 20% bekostigd uit ontvangsten van het Centraal Justitieel Incassobureau. De ontvangsten vallen dit jaar tientallen miljoenen lager uit waardoor er grote tekorten ontstaan. De minister van VenJ heeft dus minder geld in zijn portemonnee dan hij had verwacht en hij kan van dat geld niet alle geplande activiteiten uitvoeren. Om de door hem en het kabinet gestelde beleidsdoelen te kunnen behalen is het wel noodzakelijk om deze activiteiten uit te voeren.

Vraag •Welke mogelijkheden heeft de Minister? Wat zou je de Minister adviseren te doen?