OBA 05-11-2008 Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk Ervaringen met videoconferencing Samenwerkingsverband D e D igitale S leutel in Leiden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom op de informatie- avond van groep 7
Advertisements

Het kind als regisseur van zijn eigen kennis 6 februari 2008 BICTA Doetinchem.
OUDERINFORMATIEAVOND
Presentatie Procedure naar het VO
‘Groot ICT project’ Een leerlijn mediawijsheid.
<Naam spreker en school/ gemeente
Curaçao.
Hartelijk welkom op de informatie avond voor het voortgezet onderwijs
ISchool Koll groepje Maarten, Rob, Jason, Elmina, Paola en Daisy Docent John Hukom.
Henk te Ronde ICT coördinator CSV. Inleiding  Onderwijs concept “Levensecht leren” Meer zelfwerkzaamheid minder doceren Samenwerken van leerlingen Combinatie.
Even voorstellen.... Presentatie PABO-2 september 2009
Burgerschap en de vrije oefenruimte: de actualiteit van John Dewey
Naam van de Auteur 7 januari 2008 Kennisnet & Video themabijeenkomst – Video in de Klas Marc Pluijmaekers 27 april 2010.
Samen Deskundiger Elleke Verwaijen; HS Domstad Manon Beuker, Sandra de Jong; HS Domstad Ine Verheyen; Basisschool de Klimop Paul Veringa; Kennisnet.
Domstad Samen deskundiger Presentatie Velon 12 maart 2007 Elleke Verwaijen Paul Veringa.
Kleine school met eigen karakter Welkom 19 september 2011 leerjaar 1.
VOORLICHTING VWO-5 STUDIEKEUZE STUDIEKEUZE De juiste student op de juiste plek.
Ijsselronde-pabo opleiden doe je samen.
Informatieavond VO 12 september Programma informatieavond groep 8 1.Marit Hendriks, Lisa Dreissen: - Uitleg over de BOVO-procedure op de Fontein.
Informatieavond VO 10 september 2012.
Digitale Didactiek Onderwijs anders organiseren, anders onderwijzen: andere kwaliteiten voor medewerkers 1digitale didactiek.
Het kind als regisseur van zijn eigen kennis
Gedragsproblemen bij kinderen samen te lijf
Datum Naam school Naam presentator
LOB De VO-school als regisseur
Voorlichtingsavond groep 3
ISchool Koll groepje Maarten, Rob, Jason, Elmina, Paola en Daisy Docent John Hukom.
1 Netwerksessie Samenwerking rond taal op vmbo - mbo Lies Alons / ITTA Mbo Taalcoach Academie 25 september 2009.
Stichting Prisma Helden Karin Iking Zwolle
Van harte welkom. Dinsdag 30 januari Indeling van de avond Opening Presentatie “Digitale slootjes” Demonstratie “Digibord” Pauze Zelf proberen en.
Informatieavond Van basisschool naar voortgezet onderwijs.
NatuurWijs: educatie in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug De klas uit, het bos in UNO 19 januari 2012 Annemarieke Holland/Charlotte Robben.
Algemene uitkomsten groepsgesprekken POVO 13 november 2008 Jan Peters Ben Verbruggen.
TRANSVISIE ZORG Gert Bekendam
Integrale doorgaande lijnen bij passend onderwijs en zorg voor jeugd
moderniseren van het curriculum.
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
LES 2 LESMODULE LAAGGELETTERDHEID
Na de basisschool Presentatie Procedure naar het VO Mieke Staal Intern Begeleider 5 MW.
Deltion College Engels A1 Spreken/Presentaties[Edu/002] thema: Welcome… can-do : kan een korte, vooraf geoefende mededeling doen aan een groep © Anne Beeker.
Basisschool Op De Horst
Informatieavond Groep 7/8. Schoolafspraken Alle kinderen komen door de deuren die aan het schoolplein grenzen binnen. Vanaf 8.20 uur en uur mogen.
Aan de slag met POVO Wolvega/Oosterwolde Zet Engels ‘in the picture’ 28 oktober 2014 Jeroen Pennings & Kris Verbeeck.
VIAVINCI Opbrengstgericht Engels in het basisonderwijs Dag 3.
Ouder- en leerlingavond voortgezet onderwijs 8 oktober 2015.
PRAKTIJKERVARING EN REFLECTIE HAFIDA EL GHARBAOUI KAMER L
Sterrenkunde in de praktijk Lespakket Zoeken naar Leven Workshop Zoeken naar Leven Woudschotenconferentie 2010 Meie van Laar, science center NEMO.
Een doorgaande lijn VVE-PO in de praktijk Hoe wordt er vorm gegeven aan de doorgaande leerlijn van voorschoolse educatie naar het primair onderwijs? Door:
Effectief communiceren en samenwerken: geen discussie, maar dialoog! 11 en 12 november 2014 Conferentie Passend onderwijs en (hoog)begaafdheid.
* Even voorstellen * Jack Karelse, informatieprofessional.
Workshop helpff.nl actieonderzoek gericht op methodiekontwikkeling voor e-smw Jacqueline van Aalst – e-smw FlexusJeugdplein R’dam.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Een doorlopende leerlijn van VVE naar PO Hoe wordt er aan de doorgaande leerlijn van voorschoolse educatie naar het primair onderwijs vormgegeven? Door:
LES 2 LESMODULE LAAGGELETTERDHEID
Aanleg groen schoolplein
Passend onderwijs.
LET’S CLIL TOGETHER WANT TALEN TELLEN!.
De Buut voortgezet onderwijs groep 8
Bs Petrus en Paulus en bs Edith Stein
Passend onderwijs.
Hoever staan wij met ouderbetrokkenheid?
informatieavond Voortgezet Onderwijs
Ouder- en leerlingavond voortgezet onderwijs
Ontwikkelingspsychologie voor het Onderwijs
Het omgevingsboek van de school (en het inschakelen van experten)
Kick off Hoogbegaafdheid in Passend Onderwijs
? Wie zijn dat? Ik weet het niet.  Ik VRAAG het. 2, 3, 4 personen.
Taallab 3.0 Online geletterdheid
Informatieavond Uitwisseling Tsjechië Marja Calmer Irina Chistiakova.
Transcript van de presentatie:

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk Ervaringen met videoconferencing Samenwerkingsverband D e D igitale S leutel in Leiden e.o.

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk Eerste ervaringen met webcams, o.a.: •Een virtueel bezoek aan: –Arend van Dam, een kinderboekenschrijver in Veenendaal –de preparateur in Naturalis Latere sessies met de vc set, o.a.: •‘Virtueel samenscholen’; twee scholen werken aan gezamenlijk project •Klasgenootjes op afstand – les vanuit de LOPklas (hoogbegaafde kinderen) •Nieuws uit de Natuur; samen met een klas uit Drenthe

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk ''Je komt op plekken waar je normaal nooit mag komen...” ''De school nodigde vroeger al vo-leerlingen uit voor presentaties over het voortgezet onderwijs. Nu gaat dit met videoconferencing.” “We hebben een les van een sterrenkundige gehad en er is een chatsessie gehouden met een jonge astronoom vanaf de sterrenwacht in Hawaii.” “Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen naast het leren spreken van een tweede taal, ook kennis nemen van wat Europa is.''

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk Een voorbeeld van een lessenserie gemaakt door Pabo studenten: •Lessenserie voor groep •zes scholen •zes video conferencing sessies •per sessie één school actief / overige scholen kijken mee

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk •Archeologische opgravingen in de Leidse binnenstad 1.de wethouder

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk •Archeologische opgravingen in de Leidse binnenstad 1.de wethouder 2.de archeoloog aan het werk

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk •Archeologische opgravingen in de Leidse binnenstad 1.de wethouder 2.de archeoloog aan het werk 3.met de vondst naar het archeologisch centrum

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk •Archeologische opgravingen in de Leidse binnenstad 1.de wethouder 2.de archeoloog aan het werk 3.met de vondst naar het archeologisch centrum 4.naar het archeologisch laboratorium in Delft 5.met de bouwhistoricus op padbouwhistoricus 6.voor de laatste keer naar de bouwplaatsbouwplaats

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk •Voorbereiding –neem de tijd –ondersteuning vanuit koepel –voorbespreking met expert en leerkracht –creëer context –maak vóór de sessie enkele ‘presets’ –ondersteunende materialen op Kennisnet.nlondersteunende materialen op Kennisnet.nl

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk •Opstelling –in eigen lokaal / op eigen plaats, of… –camera en projectie in lijn –pas op voor tegenlicht –bereik van microfoon –inzoomen alleen…

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk •Afspraken –zwaaien? –vragen op papier of niet –stel je zelf voor

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk •Tijd: –liever kort maar krachtig dan…

OBA Expert op Afstand Expert op Afstand in de praktijk John Kranenburg