Beste avonturiers, Ongeveer 14 jaar geleden heb ik, Brian Jones, een poging gedaan om met een luchtballon de wereld rond te reizen. Helaas had ik onderweg.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

E.V.V.O. (Rustig in je eigen tempo doorklikken).
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Greenpeace op OBS Erasmus
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Hey! Aangenaam kennis te maken!
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
De gevolgen van de zonde
Afrika Dit Afrika PowerPoint is gemaakt door Remy, Bodhi, Jarno, Jesse, Esmee, Kiana, Lynn en Rachel.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Welkom! Kijk, een neushoorn! Ken je een stoerder dier dan de neushoorn? Helaas is hij ook ernstig in gevaar!
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Hé jullie daar. Ik wil jullie graag opleiden tot mijn opvolger
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Prestatie: Maak met de hele klas een krant over…
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
china China Gemaakt door Leon Leon’s PowerPoint gaat over….
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
EU Back to School Naam Gastdocent Titel / Functienaam.
Kinderboekenweek op de Wissel
LOT OP REIS.
Vondeling Hoe ziet een poezenleven er zoal uit?. Dit hier lijkt mij wel een leuk plekje om te wonen!
De visie is Jezus One for all.
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
Naam: HUPKES Mijn hobby : GAME Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Een website ontwerpen met Peter en Tink
Greenpeace. Natuurbeschermers Hey, Mijn naam is Karl en ik werk voor de milieuorganisatie Greenpeace. We proberen ervoor te zorgen dat de natuur en de.
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
was ik alleen met m'n vader met 'n tourgroep waren we gewoon 'n weekje, hadden allemaal sites bekeken en zo.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Nieuwsbrief Mei - Juni 2011 Daniel Huisman Frankrijk
Thijmen Schildmeijer 11 april 2014
V.E.G.O.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Handtekeningen actie betreffende de speeltuin voor mijn huis.
Verlangen naar licht.
Voor Aranka... Van Aart.
Rekenen groep 4.
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren.. Alle vier werden succesvolle, welgestelde dokters en advocaten..
Vriendschap boven alles. Gemaakt door: Marte en Annelore.
Jezus roept de leerlingen
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie ‘Rode Centjes’.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een kaart voor topondernemers
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Project Zuid-Afrika.
Het leukste verhaal van cars.. Morgen is het het belangrijkste race van het jaar. Daar moet ik naar toe.
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
Onze doelen en visie in beeld
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
Het project in Burkina Faso Sparen jullie mee voor de jonge mijnwerkers in Burkino Faso?
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
LEVENDE OCEANEN Wat weten jullie al over de oceanen? Maak een mindmap en schrijf alles op! In de oceanen leven duizenden bijzondere diersoorten. Ook hebben.
LEVENDE OCEANEN Oceanen zijn het prachtige leefgebied van duizenden bijzondere diersoorten. Ook hebben de oceanen een grote rol bij het regelen van het.
Ik mocht voor plannex een opdracht over de merel doen. Ik vond het gelijk leuk. Maar het was wel moeilijk.
GROENTE EN FRUIT Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komt dit vandaan? Vandaag onderzoek jij waar onze appels en tomaten vandaan komen. Ook ontdek.
Waar is mijn kastanje.. Oh daar! Ik heb hem bijna…..
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Leer-en ontwikkelgroepen voor ouders. “ Ik heb meegedaan met het begeleiden van crea- activiteiten met de kleuters en heb hierdoor ontdekt dat ik eigenlijk.
“ Het ontneemt je de levensvreugde, niet te kunnen leven zoals je wilt leven.”
Week van het geld Jaap van praag Gemaakt door Dilano,Nada,Daan,Lorena.
Koala.
Gemaakt Door: Mila en Finet
M I E U W W o W Grappig!!!!!!!! Zielig………… DEZE KEER:
Transcript van de presentatie:

Beste avonturiers, Ongeveer 14 jaar geleden heb ik, Brian Jones, een poging gedaan om met een luchtballon de wereld rond te reizen. Helaas had ik onderweg pech met als gevolg dat ik dit niet kon voltooien... Ik wil nog steeds de wereld rondreizen, maar ondertussen ben ik al wat ouder geworden. Hierdoor kan ik dit niet meer alleen doen. Vandaar dat ik enkele avonturiers uitdaag om met mij de wereld rond te reizen. Bovendien beloon ik jullie elk met een enorme hoeveelheid geld. Om te bewijzen dat we overal geweest zijn, anders gaan anderen ons niet geloven, moeten we op verschillende plaatsen in de wereld opdrachten uitvoeren. Hoe beter we de opdrachten uitvoeren, hoe sneller we de wereld zijn rondgereisd. Groeten Brian

Een wereldreis in een luchtballon.... met Brian Jones.

DE LUCHTBALLON •Brian: Vooraleer we kunnen vertrekken, moeten we een luchtballon bouwen en er een leuke naam aan geven.

Europa •Brian: Jammer genoeg kunnen we nog niet vertrekken, want we moeten een aantal problemen oplossen die met mijn hobby te maken hebben. Ik ben namelijk lid van de milieuorganisatie Greenpeace. Daardoor draag ik mijn steentje bij om de natuur te beschermen. De natuur wordt op verschillende plaatsen bedreigd. Kunnen jullie mij helpen om dit op te lossen?

Europa •Brian: Sommige bewoners hebben hun afval in het bos gedumpt. Kunnen jullie met de 'Rapid Toss ' applicatie al het afval ophalen?

Europa •Brian: Vorig jaar heb ik een overzicht op de computer gemaakt van alle natuurgebieden in ons land. Helaas is de computer stukgegaan en het overzicht verloren gegaan. Om een nieuw overzicht te maken, moeten jullie de 'Nature Memory ' applicatie gebruiken.

Europa •Brian: Een geit is verdwaald. Kunnen jullie hem helpen zijn woonplaats terug te vinden? Gebruik hiervoor de 'Ga Ga Geit ' applicatie.

Europa •Als beloning voor jullie inzet, worden jullie benoemd tot medewerkers van Greenpeace. Tot slot wil ik jullie nog bedanken voor de moeite. •Nu we de problemen hebben opgelost, kunnen we eindelijk aan de wereldreis beginnen!

Europa •Brian: We beginnen onze reis in Europa, meer bepaald in Bree. De eerste stopplaats is... •Frankrijk. •Duid Europa op de wereldkaart aan.

Route 1

Europa •Brian: We zijn in Frankrijk aangekomen. Na de lange reis hebben we honger gekregen. Daardoor gaan we bij een Franse bakker een aantal croissants kopen. We kopen in totaal 8 croissants en de prijs per croissant bedraagt 0,77 eurocent. Gebruik hiervoor de rekenmachine op de tablet.

Europa •Brian: Als aandenken aan Parijs wil ik een foto van de Eiffeltoren. Zoek op de tablet, via de webbrowser, een afbeelding van de Eiffeltoren. •We kunnen naar onze volgende bestemming vertrekken. Duid Amerika op de wereldkaart aan.

Route 1 2

Amerika •De volgende stopplaatsen zijn... •De Verenigde Staten van Amerika.

Amerika •Brian: Als aandenken aan de Verenigde Staten wil ik een foto van het Amerikaans Vrijheidsbeeld. Zoek op de tablet, via de webbrowser, een afbeelding van dit. •We kunnen naar onze volgende bestemming vertrekken. Duid Afrika op de wereldkaart aan.

Route 1 2 3

Afrika •We zijn aangekomen in... •Madagascar.

Afrika •Brian: Een lokale dokter wilt een aantal dieren vangen om een vaccin (middel om dieren meer weerstand tegen ziektes te geven) toe te dienen. Deze dieren kunnen we vangen als we een aantal puzzels oplossen. Gebruik hiervoor de 'Madagascar applicatie '.

Afrika •Brian: Als aandenken aan de Afrika wil ik een foto van een olifant. Zoek op de tablet, via de webbrowser, een afbeelding van dit. •We kunnen naar onze volgende bestemming vertrekken. Duid Australi ë op de wereldkaart aan.

Route

Australië •Brian: Op dit moment zijn we in Australi ë. Helaas is tijdens de landing een kangoeroe, genaamd Skippy, tegen de luchtballon gesprongen. Hierdoor is de mand van de luchtballon stuk. Ik ga alvast kijken of we een nieuwe mand kunnen vinden...

Australië •Brian: Ik heb een nieuwe mand gevonden, maar een bewoner wilt deze enkel wisselen tegen een grote hoeveelheid vis. Zouden jullie deze vissen kunnen vangen?

Australië •De nieuwe mand is aan de luchtballon gevestigd. •We kunnen naar onze volgende bestemming vertrekken. Duid Azi ë op de wereldkaart aan.

Route

Azië •We zijn aangekomen in... •China.

Azië •Brian : we zijn aangekomen in China. Omdat we bijna de wereld rondgereisd hebben, is het gas voor de luchtballon opgeraakt. We zouden het gas kunnen kopen, maar de verkoper wilt het niet aan ons verkopen, want zijn wanhopige broer zoekt een aantal mensen om in een restaurant te werken. Als we daar gaan werken, krijgen we het gas.

Azië •Brian: Als aandenken aan China wil ik een foto van de Chinese Muur. Zoek op de tablet, via de webbrowser, een afbeelding van dit. •We kunnen terug naar Europa vertrekken.

Route

Aankomst Brian: we hebben onze eindbestemming bereikt. Hartelijk bedankt voor jullie hulp! Als beloning krijgen jullie elk euro. Bovendien hebben jullie nu een deel van de wereld gezien! Tel jullie geld maar met de 'Tel het geld ' applicatie.