De gevolgen van de zonde

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Gods geboden, geen commando’s
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
Christus: Zijn namen en levensgang
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
Welkom in de samenkomst
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Preek: Jaap de Schipper.
God en ons.
De weg terug Miljoenen mensen over de hele wereld
Genade en veroordeling
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
Welkom op TOV!.
‘voor de kinderen’.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Onze Vader in de hemel.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Je gedrag verbeteren geeft je geen overwinning in je christenleven…!
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Mijn eerste levensbehoefte is…
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Christelijke Vrijheid
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Leven zoals God het bedoelde?!
Verlangen naar licht.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Genade.
31 okt Urk 1. 2 tegenover traditie en kerkleer ALLEEN DE SCHRIFT tegenover verdiensten: ALLEEN GENADE tegenover werken van de mens: ALLEEN GELOOF.
Ik wil jou van harte dienen
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Preek Jakobus 2:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Wat is de zin van het leven?
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
Sola Scriptura - alleen de Schrift Solus Christus – alleen Christus Sola Gratia – alleen genade Sola Fide – alleen geloof Soli Deo Gloria – alleen GOD.
Het evangelie van de opstanding
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Les 21 Jij en Genotsmiddelen
Adam & Christus (2) in Romeinen 5
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
Transcript van de presentatie:

De gevolgen van de zonde Les 16 deel 2a Noem eens enkele gevolgen orientatiefase

Dit had jij ook kunnen doen! Klopt dat?

Wat roept deze afbeelding bij je op? relevantiefase

Wat zou jij invullen op de brede en de smalle weg?

Schrijf eens op de brede en smalle weg wat en wie je daar nu tegen komt?

Een gevolg van de zonde? relevantiefase

De zonde; domino-effect relevantiefase

Wat heeft dit met de gevolgen van de zonde te maken?

Reageer eens…. relevantiefase

Vul deze zin eens aan…. relevantiefase

Het loon van de zonde is de dood, maar ook een doorgang tot het eeuwige leven

Drievoudige dood Lichamelijke dood Geestelijke dood Eeuwige dood Na het uitblazen van de laatste adem Geestelijke dood Leven zonder band met God. Voor God zijn we dood (verloren zoon) Eeuwige dood Onbekeerd voor Gods rechterstoel

Geloven, moet dat? Maar, denk je misschien, ik leef toch goed? Heb ik Jezus dan echt nodig? Misschien ben je erg tevreden met jezelf. Je doet niemand kwaad. Je probeert te helpen waar dat kan. Je bent lid van Natuurmonumenten en je steunt Amnesty International. Zelfs de leraren op school heb je nooit gepest. Daar mankeert toch niets aan? Nee, daar mankeert niets aan. Of eigenlijk: heb je daarom Jezus niet nodig? informatiefase

Vervolg De Bijbel hanteert andere normen dan wij mensen gewend zijn. De vraag is niet zozeer wat ik doe: doe ik goed of doe ik slecht? De vraag is: wie ben ik? Ben ik goed of ben ik slecht? De Bijbel is daarin nogal radicaal: ieder mens is slecht, staat er ergens. Waarom? Omdat onze relatie met God verbroken is! We missen een belangrijk onderdeel in ons leven: de Geest van God in ons hart! Het is de houding van ons hart dat ons tot een zondig mens maakt! informatiefase

Romeinen 5 12 Daarom, gelijk door één mens de zonde in de wereld ingekomen is, en door de zonde de dood; en alzo de dood tot alle mensen doorgegaan is, in welken allen gezondigd hebben. 13 Want tot de wet was de zonde in de wereld; maar de zonde wordt niet toegerekend, als er geen wet is. 14 Maar de dood heeft geheerst van Adam tot Mozes toe, ook over degenen, die niet gezondigd hadden in de gelijkheid der overtreding van Adam, welke een voorbeeld is Desgenen, Die komen zou. 15 Doch niet, gelijk de misdaad, alzo is ook de genadegift, want indien, door de misdaad van één, velen gestorven zijn, zo is veel meer de genade Gods, en de gave door de genade, die daar is van één mens Jezus Christus, overvloedig geweest over velen. 16 En niet, gelijk de schuld was door den één, die gezondigd heeft, alzo is de gift; want de schuld is wel uit één misdaad tot verdoemenis, maar de genadegift is uit vele misdaden tot rechtvaardigmaking. informatiefase

Vervolg 17 Want indien door de misdaad van één de dood geheerst heeft door dien énen, veel meer zullen degenen, die den overvloed der genade en der gave der rechtvaardigheid ontvangen, in het leven heersen door dien Enen, namelijk Jezus Christus. 18 Zo dan, gelijk door één misdaad de schuld gekomen is over alle mensen tot verdoemenis; alzo ook door één rechtvaardigheid komt de genade over alle mensen tot rechtvaardigmaking des levens. 19 Want gelijk door de ongehoorzaamheid van dien énen mens velen tot zondaars gesteld zijn geworden, alzo zullen ook door de gehoorzaamheid van Enen velen tot rechtvaardigen gesteld worden. 20 Maar de wet is bovendien ingekomen, opdat de misdaad te meerder worde; en waar de zonde meerder geworden is, daar is de genade veel meer overvloedig geweest; 21 Opdat, gelijk de zonde geheerst heeft tot den dood, alzo ook de genade zou heersen door rechtvaardigheid tot het eeuwige leven, door Jezus Christus onzen Heere. informatiefase

Onthouden Zonde betekent dat de band (het verbond) met God stuk is. Door de zonde zijn God en mens vijanden geworden. Omdat we ons los gemaakt hebben van God (de Levensbron) zijn dood en vloek in ons leven gekomen. De zonde van Adam werkt door in alle mensen. Wij noemen dat de erfzonde. Wij hebben alles met Adam te maken: hij was onze vertegenwoordiger en zo het hoofd van alle mensen Adam was de beste van het menselijk geslacht. Zouden wij anders gedaan hebben dan hij? Door de zonde is het beeld van God heel erg kapot, maar niet helemaal verdwenen. Door wedergeboorte kunnen wij weer kinderen van God worden. De Bijbel spreekt van lichamelijke, geestelijke en eeuwige dood. informatiefase

Geniet dus, beste vriend, van je jonge jaren, haal je hart op aan de dagen van je jeugd. Vol de wegen die je hart wil gaan, gun je ogen wat ze wensen. En onthoudt bij alles wat je doet dat God je aan Zijn oordeel onderwerpt

Kun je dit visje uitleggen? Doe het maar. verwerkingsfase

Kun je dit visje uitleggen? Doe het maar. verwerkingsfase