Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Gesprekjes….
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Dag 4. Dag 4 “We zijn er bijna… we zijn er bijna, nog maar 1 nachtje onderweg”. Dag 4 van het dagboek Hallootjes allemaal, “We zijn er bijna… we zijn.
Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Mondeling Nederlands Cursus 1 – de school.
Maak een tentoonstelling
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
Ferluci.
Het leven zoals het is... Docu over het lief en leed in de kleuterschool...
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Groep 1/2c speelt verstoppetje Groep 1/2 c speelt verstoppertje Door: groep 1/2c en de juffen.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
Aanwezigheid meester Hans: Meester Hans is komende week aanwezig op: Maandag: – u – u Dinsdag: – u Woensdag:
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
gaat het? ik ben mama kwijt Geen paniek vriendje. Ik vind jouw mama wel. Hoe ziet ze eruit?
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Een doel om te bereiken een hindernis om te overwinnen
Een website ontwerpen met Peter en Tink
Ik ben Bob..
Hoera, Sinterklaas is weer in het land ! Zaterdag kwam hij aan in Almere Het was een feest !
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Dagboek van een vrouw.
De verhuizing Ik ben Fleur Ik ben Mandy Ik moet je iets vertellen, ik moet verhuize n vanwege mijn vaders werk Wat erg.
De dag uit het leven van Jugat Hallo, ik ben Jugat, ik ben 10 jaar. Ik woon in Maulipadar, dat is een dorp in het zuiden van India.
Een dag uit het leven van Jugat
Interpreteren van data
Dr. Albertus Risaeusschool
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
nou, ik ben dus inderdaad naar la defense geweest.
Voor Aranka... Van Aart.
Voor: ……………………... sing - in Vrijdag 17 oktober willen we na de sing - in een kinderboekenruilmarkt organiseren. Tijdens deze markt mogen jullie allemaal.
Het opbouwen van een data base
De Beer van Bram.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Wij hebben een hart voor iedereen
Bloemschikken Modeshow bloemschikken in kleding.
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Stage: Basisschool de Klingerberg
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
Resultaten Leerlingenenquête 2015
PowerPointsite-bep Dit is een baby zoals iedereen ze zou willen hebben maar helaas zijn ze zo niet verkrijgbaar.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
ono počínatzahrátkošile (het inspeelshirt)
‘Mixed up piles’.
4 Gedicht Kleurplaat voor de kleintjes De Kerstman is weer in het land
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Waar is mijn kastanje.. Oh daar! Ik heb hem bijna…..
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Bella is wanhopig op zoek naar mij. Hierdoor gaat ze gevaarlijke dingen doen, hou jij haar tegen?
‘Tot morgen. ’ roept de juf
Hé, wie zijn dat. Zijn dat Sinterklaas en Zwarte Piet. Nee, hoor
Transcript van de presentatie:

Dag 10

Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van alles mis. En ik had nog wel gehoopt dat we dit jaar eens zonder problemen een gezellige tijd in Nederland zouden hebben. Alle Pieten zijn ook erg de kluts kwijt. Iedereen is op zoek naar het Grote Boek. Zelfs Huispiet is er niet helemaal met zijn gedachten bij. Toen hij deze week een brandalarm test deed vergat hij zelfs de sleutels mee te nemen!! Gelukkig kon Rolstoelpiet ons weer binnen laten.

En niet alleen het Grote Boek is zoek En niet alleen het Grote Boek is zoek. Er zijn tijdens een storm ook heel veel Pietenmutsen kwijt geraakt. Daarom zijn er nu een aantal Pieten op uit gestuurd om deze weer te zoeken. Stel je voor… komen we dadelijk nog zonder mutsen bij jullie op bezoek. Dat kan toch echt niet. Maar ik heb wel een idee hoe jullie ons zouden kunnen helpen. Als jullie nu eens zelf Pietenmutsen maken en die zondag opzetten! Als wij dan onze mutsen nog niet allemaal gevonden hebben… dan ziet Sinterklaas misschien niet dat wij geen mutsen op hebben. Vinden jullie dat geen goed idee?

Ik heb even aan Mutsenpiet gevraagd hoe jullie zelf gemakkelijk een echte Pietenmuts kunnen maken. Ik zal het jullie uitleggen. Zwarte Pietenmuts Wat hebben jullie nodig? - gekleurde strook papier - gekleurd crêpepapier - gekleurd papier - nietmachine - schaar Hoe maak je het? Maak de strook papier op maat van je hoofd. Deze strook kan je versieren met bijvoorbeeld kleurpotloden. Knip een groot vierkant uit het crêpepapier. Niet aan de binnenkant van de hoofdband het crêpepapier zo dat het een beetje kronkelig wordt. Maak van het papier een veer en plak deze op de muts.

En? Wat denken jullie ervan? Gaat het jullie lukken? Nou ik weet eigenlijk wel zeker dat jullie hele mooie mutsen kunnen maken. Wat zal dat er gezellig uitzien zondag!! Zo dan hebben we al één probleem voor zondag opgelost. Maar nu nog het volgende probleem. Weet iemand van jullie inmiddels al wie Flip Flopper is? Ik vind het toch wel heel raar dat wij helemaal niets meer van hem gehoord hebben. En ik denk nu eigenlijk wel zeker te weten dat het verrassingsfeestje van Hoofdpiet niet gaat lukken. Nou kinderen… dan zit er maar een ding op. Ik denk dat het heel verstandig is dat wij dan samen zorgen voor een leuk feestje. Hebben jullie nog veel Sinterklaasliedjes geoefend?

Hey… een piep. Dat betekend dat ik mail heb gekregen Hey… een piep. Dat betekend dat ik mail heb gekregen. Ik zal eens even kijken. Whoehaa… ik heb groot nieuws!!! Ik ga even de Pieten erbij roepen. Ik ben zo bij jullie terug. “ Hey Pieten, ik heb groot nieuws. Ik heb een belangrijke email gekregen. En het schijnt dat alles weer goed is en wat nog niet goed is goed komt”. “ Wat zeg je nu allemaal?”, vroeg Hoofdpiet. “ Nou Hoofdpiet… lees zelf maar”.

Nou jongens en meisjes… dat is inderdaad goed nieuws Nou jongens en meisjes… dat is inderdaad goed nieuws. We hebben naar het Sinterklaasjournaal gekeken en… wij zijn eigenlijk toch allemaal wel een beetje heel erg dom geweest. Natuurlijk is het Grote Boek bij Sinterklaas!!! Nu kunnen we eindelijk weer gaan beginnen met het inpakken van de cadeautjes voor Pakjesavond.

En ik schrijf jullie dinsdag weer. En dan hebben we natuurlijk nog de videoboodschap van Flip. Hebben jullie al gekeken? Ik zal de link hier nog eens inzetten. Als jullie nu aan papa, mama, juf of meester vragen of ze jullie willen helpen… dan kunnen jullie zijn videobericht ook even bekijken. www.youtube.com/watch?v=vs95jX4F7A0 Ik kan jullie zeggen dat wij hier allemaal in feeststemming zijn. De Pieten die meekomen naar Schin op Geul zijn zich al helemaal aan het verheugen om jullie snoetjes weer te zien. Ik hoop dat het een heel gezellige dag wordt. Veel plezier!!! En ik schrijf jullie dinsdag weer. Doeiiiii