Presentatie Praktijkscholen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Online Matchen ‘Van Recruitment tot kwalitatieve selectie’
Advertisements

Introductie V2 en V3 Maandag 2 september – 15.00
Early Warning System Kwaliteitscholen
Femke Geijsel, Monique Volman, Wouter Schenke VO-congres 2014
K!X is een project van. Wat is K!X? K!X is een project waarin je op een leuke, boeiende en actieve manier met een groep jongeren een promoteam vormt om.
VO-CONGRES 2014: KLAAR VOOR DE TOEKOMST 20 maart 2013
Functionaliteit voor de manager Beoordelingen Afspraken & Notities
EDSO Software. Wat is de nmegids?  Een online catalogus van uw producten en lessen.  De mogelijkheid voor scholen om in te schrijven:
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
Petra van den Broek Voor gmr Utrecht 13 februari 2009
EDSO Software Digitale KCEGids EDSO Software.
Kandinsky College Malderburchtstraat
Gesprekscyclus Quadraam
PreSoft [dashboard]. Om een goed beeld te krijgen van de organisatie performance kiezen steeds meer managers voor een overzichtelijk management dashboard.
Opgericht 14 juli 2000 Ter verhoging van het aantal onderwijsdeelnemers dat een opleiding beroepsgekwalificeerd kan afronden.
© team 3 Ouderavond 2013 Dinsdag 24 september 2013.
Opleidingsinfrastructuur
WSNS Passend Onderwijs Stappenplan
INRICHTING ACCOUNT OPLEIDINGSSCHOOL IN KWALITEITSCHOLEN Klik steeds op muis om naar de volgende dia te gaan Kwaliteitscholen Noordersingel LV Berkel.
Waarnemen Realiseren Begrijpen Plannen leerlingen docenten ouders
Kwaliteitszorg SPO Utrecht
E-competentiescan. Wie kunnen de scan gebruiken? De medewerker Vult de scan in en krijgt inzicht in eigen handelen De leidinggevende Krijgt een beeld.
Volgen in SO / PrO Studiedag Speciaal Onderwijs 18 jan 2012
Milieubeleid Steffie De DeckerEllen Geudens Celine Mertens Stijn Vandenbroucke Nele Van MuylemLien Vermeulen.
Respect op school Geen VOET om op te staan.
Secundaire data en online databases
Presentatie op Flitsbijeenkomst ICO Taal & Rekenen
April ’17.
Presentatie Kwaliteitscholen KWALITEITSCHOLEN is een compleet en integraal systeem voor:  strategievorming en kwaliteitscontrole  meten van tevredenheid.
De regeling Praktijkleren
Informatiemiddag 14 februari 2012 uitgevoerd door: in opdracht van:
Kwaliteitszorg en Verantwoorden met Kwaliteitscholen
Tussenstand 19 mei 2011 De laatste hordes. Overzicht Stand van zaken werkpakketten Wat blijft er nog te doen Stadia van implementatie Vragen.
Speerpunten uitkomst leerlingen- en oudertevredenheidsonderzoeken.
Inleiding presentatie digitaal OKR en protocol september 2014 Samenwerken aan Passend Onderwijs voor elke leerling.
 Ondernemerschapspaspoort De reis naar de arbeidsmarkt van de toekomst, kun je vastleggen, de route bepaal jezelf! Waarom een paspoort: De Nederlandse.
Centrale facilitering van personeelsprocessen
PrOmotie digitaal Voor leerlingen van het Praktijkonderwijs.
Algemene ouderavond Leerjaar 2 September Even voorstellen Dhr. Jan Mueters Directeur Het Kwadrant Mevr. Annemarie LukassenSectordirecteur Het Kwadrant.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Onderzoek 7 MadeleineMeurs
Zeer eenvoudig in gebruik Geschikt voor elke (sport)club of –vereniging Gecertificeerd voor NSD, een project van NOC*NSF Toekomstgerichte XML technologie.
27 september 2006Doorlopende leerlijnen in de beroepskolom Doorlopende Leerlijnen in de Beroepskolom vo-mbo-hbo-wo Introductiebijeenkomst 27 September.
Informatieavond 2 e klas 20 augustus Hartelijk welkom Mentorklas 2A1.
Medewerkersraadpleging integraal onderdeel van benchmark Arnold Ziegelaar Research voor Beleid.
Kalenders plannen afnemen/ maken afnemen/ maken verzamelen/ rapporteren verzamelen/ rapporteren analyseren bespreken/ terug- koppelen bespreken/ terug-
Monitor dBos terugblik op praktische ervaringen meting vooruitblik en planning meting Kunst van Lezen Nicolien de Pater.
Kickoff SomToday 6 SEPTEMBER Wat doen we vandaag ?  Inloggen in SomToday  Handleidingen in WikiWijs: link in WikiWijs plaatsen  Digitale leermiddelen.
Passend onderwijs? Als passend onderwijs om nieuwe oplossingen vraagt voor onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen… … dan heeft Plannex.
Kengetallen exporteren naar MMP
De stand van zaken na 4 jaar
Studieloopbaanbegeleiding
Kickoff SomToday 6 september 2016.
Vaardigheden 1. Het opzetten van een vaardighedenlijn voor leerlingen van de brugklassen. 2. Voor vakdocenten inzichtelijk maken wanneer welke vaardigheden.
Welkom en programma 17:15 – 17:30 uur Inloop en ontvangst
Leerlingen en ouders aan het woord
Burgerschap meten Bevordering van sociale en maatschappelijke competenties van leerlingen Identificatie van werkzame aanpakken en de randvoorwaarden waaronder.
Het Bekwaamheidsdossier in
POspiegel.nl Versie Besturenraad Anneke de Wolff
Kwaliteitvolgsysteem & Horizontale Verantwoording
PowerPoint Taal Bijeenkomst 6: Evalueren op leerlingniveau
Periode 4 – IBS 3 De gezonde kantine
PowerPoint Taal Bijeenkomst 6: Evalueren op leerlingniveau
Les 3 groepsdynamica en klassenmanagement
KWALITEITSZORG September 2017
Aanmeldingen schooljaar
Instrument om teamwerking tegen het licht te houden
Informatieavond van klas 2 naar klas 3
Effectmeting Cultura en Gemeente Ede
Algemene informatieavond
WELKOM Mezelf voorstellen.
Transcript van de presentatie:

Presentatie Praktijkscholen KWALITEITSCHOLEN is een compleet en integraal systeem voor: strategievorming en kwaliteitscontrole meten van tevredenheid van ouders, leerlingen en medewerkers profilering Vensters voor Verantwoording IPB (competenties meten en bekwaamheidsdossier) interne en externe communicatie zorgonderzoeken meten van allerlei aspecten, als open dag, mentoraat, huiswerk, identiteit

Vele vragenlijsten We ontwikkelen vragenlijsten samen met de scholen. Sommige vragenlijsten kennen een voorbereidingstraject van twee jaar: probleemanalyse n.a.v. onderzoek domeinen benoemen vragen maken lijst voorleggen aan deskundigen testen onderzoek uitzetten en evalueren

Vragenlijsten pro-scholen Speciaal voor pro-scholen: Leerlingtevredenheid Pro-scholen Oudertevredenheid Pro-scholen Stagebegeleiding, evaluatie door bedrijfStagebegeleiding, evaluatie door leerling Competenties/vaardigheden van docenten PRO-scholen (voor 2010-2011) Competenties/vaardigheden van leerlingen PRO-scholen (voor 2010-2011) (zie Algemene Vaardigheden Leerlingen) Quick Scan Er kan ook gebruik gemaakt worden van bestaande vragenlijsten: Competenties teamleiders Competenties schoolleiders Personeeltevredenheid LOB-Scan Zelf vragenlijst maken zie bijv Tevredenheid Zorg_docenten

Waarderingskader U kunt het waarderingskader van de inspectie gebruiken voor het beschrijven van de kwaliteit van uw schoolorganisatie. Door middel van allerlei evaluaties kunt u nagaan hoe uw school ervoor staat.

Uitgebreide benchmarks, ook voor pro Elke school(locatie) krijgt een aantal labels, die alle als filter werken om resultaten te vergelijken. Daarbij sluiten we aan op gangbare indelingen. Ook bij leerlingen, ouders en medewerkers is vergelijking mogelijk met andere scholen, op leeftijd en fte bijvoorbeeld. Schoolintern kan ook vergeleken worden op leerjaar, klas, teams etc.

Diverse rapportages Van alle onderzoeken ontwikkelen we rapportages, zoals van Leerling- en Oudertevredenheid, Beoordelen van docenten e.d. Het onderzoek naar Leerlingtevredenheid bevat een unieke RisicoMeter! Voor Pro-scholen kan een eigen RisicoMeter worden ontwikkeld.

Resultaten vergelijken met andere jaren De onderzoeksgegevens worden bewaard en kunt u vergelijken met vorige metingen. De kengetallen worden ook visueel gepresenteerd, zodat een snel overzicht mogelijk is. Anoniem

Overzichten van resultaten Er zijn vele mogelijkheden, zoals van leerlingen die deelnemen aan een faalangstonderzoek, middenmanagers die worden beoordeeld door docenten en docenten die worden beoordeeld door leerlingen. U klikt op de naam van een beoordeelde en krijgt een rapport. Alle namen in de voorbeelden zijn gefingeerd!!!!

Individuele rapportages Individuele rapporten kunt u vergelijken met de hele school of de benchmark. De rapporten kunnen in excel, als tif of als pdf-bestand worden opgeslagen.

Bekwaamheidsdossier U kunt het bekwaamheidsdossier onderbrengen in Kwaliteitscholen. Er is een koppeling met de resultaten en de rapportages.

En nog veel meer … U kunt veel instellen en regelen, zoals: eigen stellingen toevoegen aan onderzoeken zelf eigen onderzoeken maken en naar keuze beschikbaar stellen aan anderen met een uitgebreide rechtenstructuur instellen wie wat mag zien met een planmodule een planning maken voor een schooljaar bij Handleiding en vragen kunt u allerlei praktische zaken downloaden, zoals voorbeeldbrieven, tips over de organisatie van onderzoeken etc

Eigen inlogomgeving voor elke school

Koppeling met Vensters voor Verantwoording Kwaliteitscholen is partner van Vensters voor Verantwoording. De vragenlijsten kunt u afnemen; de resultaten worden automatisch doorgestuurd naar de website benchmarkvo. Scholen met een Totaallicentie krijgen de mogelijkheid deze en andere resultaten te presenteren op een eigen, met benchmarkvo geïntegreerde website. Anoniem

Helpdesk en ondersteuning Scholen worden begeleid bij implementatie en omgaan met kwaliteitszorg door: scholingsdagen onze helpdesk werkgroepen / leertraject individuele begeleiding een uitgebreide en een korte handleiding Samen vragenlijsten ontwikkelen (TTO, Schoolindex LT Praktijkscholen)

Licenties en kosten KWALITEITSCHOLEN kent drie licenties, voor pro-scholen is de basislicentie voldoende: € 1159 voor licentie Kwaliteitvolgsysteem U kunt met de licentie Kwaliteitvolgsysteem het hele jaar door onbeperkt gebruik maken van alle onderzoeken én de kwaliteitscontrole- c.q. managementinformatiesystemen.