De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Www.nmegids.nl EDSO Software. Wat is de nmegids?  Een online catalogus van uw producten en lessen.  De mogelijkheid voor scholen om in te schrijven:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Www.nmegids.nl EDSO Software. Wat is de nmegids?  Een online catalogus van uw producten en lessen.  De mogelijkheid voor scholen om in te schrijven:"— Transcript van de presentatie:

1 www.nmegids.nl EDSO Software

2 Wat is de nmegids?  Een online catalogus van uw producten en lessen.  De mogelijkheid voor scholen om in te schrijven:  Vrije inschrijving  Inschrijving in een vooropgesteld rooster  Bestellen materiaalzendingen  Maken van overzichten  Diverse beheerfuncties voor het nme-centrum  Koppeling met GroenGelinkt

3 Gebruikers Deze digitale NMEGids wordt gebruikt door meer dan 75 aanbieders in verschillende samenwerkingsverbanden in vrijwel geheel Nederland.  Sommige aanbieders werken met een gezamenlijk aanbod naar een grotere groep scholen  Andere aanbieders hebben een individueel aanbod naar hun eigen scholen.

4 Met of zonder website  De catalogus is los te gebruiken en kan in uw eigen, bestaande website worden geïntegreerd.  Het is ook mogelijk om een complete website inclusief de nmegids te laten ontwikkelen.

5 Schermvoorbeelden  Eerst schermvoorbeelden van de catalogus zoals de klant/bezoeker die ziet

6 Voorbeeld van een geopende catalogus. De leskist “Buiten kijken” is aangeklikt waardoor er meer informatie verschijnt.

7 Met de zoekoptie kan de school zoeken op niveau, soort, trefwoord of domein

8 Nadat een keuze is gemaakt moet de school inloggen. Iedere school in de regio krijgt hiervoor een eigen gebruikersnaam.

9 In het reserveerscherm worden de gegevens van het gekozen item nogmaals getoond.

10 Indien de klant kan inteken op een rooster worden de nog vrije periodes/tijden getoond.

11 Vervolgens moet de school de groepsgegevens invoeren en de bestelling bevestigen.

12 De school ontvangt een bevestiging per e-mail.

13 Via de bestelhistorie is te zien waar de school voor is opgegeven. Via dit scherm is eventueel ook te wijzigen of annuleren en kunnen bestellingen van eerdere jaren bekeken worden.

14 De eerste keer dat de school iets wil bestellen moeten alle schoolgegevens gecontroleerd en aangevuld worden.

15 Nu volgen enkele voorbeelden van een aanpassing van de standaard lay-out. Aanpassingen in kleurschema zijn gratis, verdergaande aanpassingen zoals logo’s erboven of geheel eigen zoekschermen zijn als maatwerk aan te vragen

16

17

18

19

20

21

22 Hier een voorbeeld van dezelfde catalogus, nu opgenomen in een website van een nme-centrum.

23 Voorbeeld van de catalogus van een samenwerkingsverband, waarbij meerdere centra gezamenlijk hun aanbod aan de scholen aanbieden.

24 Voorbeelden GroenGelinkt  Op de volgende dia’s ziet u eerst een item in de NMEGids, en vervolgens ziet u hoe hetzelfde item zonder dubbele invoer automatisch in GroenGelinkt en WikiWijs getoond kan worden.

25

26

27

28

29

30

31 De onderhoudsmodule  Alle inschrijvingen, schoolgegevens en de gehele catalogus zijn door het nme-centrum te bekijken via de “onderhoudsmodule”  Ieder centrum ontvangt hiervoor zijn eigen inloggegevens.

32 Voor het openen van de onderhoudsmodule heeft ieder centrum een eigen gebruikersnaam.

33 Het beginscherm met handleidingen en het keuzemenu aan de rechterkant.

34 Via de algemene instellingen kun je bijvoorbeeld de openstelling van de catalogus regelen, maar ook op welke items gezocht kan

35 Via dit scherm is de catalogus te vullen en zijn de roosters op te vragen.

36 Roosters kunnen vooraf worden ingevoerd, of binnengekomen inschrijvingen kunnen achteraf worden ingeroosterd.

37 Diverse overzichten zijn op te vragen, bijvoorbeeld het uitleenoverzicht voor de komende periode.

38 Standaard statistieken voor website bezoek, maar ook aantallen bestellingen, scholen etc.

39 De ingevoerde schoolgegevens zijn op meerdere manieren op te vragen.

40 Alle gegevens en roosters zijn te exporteren naar Excel.

41 Gegevens kunnen ook geëxporteerd worden naar een vooraf aangemaakt Word- of Excelsjabloon…

42 … zodat je in Word direct een mooi opgemaakt overzicht voor bijvoorbeeld een school kunt uitdraaien.

43 Enkele andere mogelijkheden  Tweede herinneringsmail  Terugbreng/ophaal herinneringsmail  Bijlagen meesturen of laten downloaden  Kosten berekenen of strippenkaartsysteem  Externe leveranciers gedeeltelijk toegang geven  Koppeling aan NME-lesmethoden  Evaluatiemodule  E-mailnieuwsbrief en e-mailfuncties

44 Vragen?  EDSO Software  www.edso.nl www.edso.nl  www.nmegids.nl www.nmegids.nl  info@edso.nl info@edso.nl  Tel. 023 5517347  Tel. 06 51674673


Download ppt "Www.nmegids.nl EDSO Software. Wat is de nmegids?  Een online catalogus van uw producten en lessen.  De mogelijkheid voor scholen om in te schrijven:"

Verwante presentaties


Ads door Google