Eerst wat terminologie vooraf….

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
RECLAME OP INTERNET ASCC Clubmiddag 15 april 2014.
Advertisements

Een kijkje in de schatkist…
Installatie instructie
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Normaliseren Uitgangspunt
Case Knab Nationaal NPS Event 2014
Zoeken in de NAZ Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg (alleen voor abonnees) LEVV, november 2006.
Alle kennis die je nodig hebt om hier te dealen! Gemaakt door kilibra Sommige plaatjes zijn filmpjes, hou je muis erop om te kijken of het een filmpje.
Entiteit-Relatie Model
Van Nul naar Drie Normaliseren.
Normaliseren Datamodellering 2006.
Informatica Hoofdstuk 11 LauwersCollege Buitenpost Informatica
Licht mengen.
Voorzetsels.
Entity Relation Model (ER-model).
Normalisatie Relationeel databaseontwerp:
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Straatsburg werkweek havo september Opdracht Nederlands Wat ga je doen? -In groepjes van negen tot twaalf leerlingen, -bereid je je voor op school.
Correct bronvermelden
Hoofdstuk 3 Databaseontwikkeling 4 Access.  Uitgangspunt is altijd de informatiebehoefte van de klant  Deze wordt vaak bepaald door rapporten, formulieren.
Overdracht Patiënt (v 1.0)
Wat is een netwerk? Een vaste groep gemeenteleden die elkaar helpt om Jezus te volgen in hun dagelijks leven. Netwerken.
Proeftoets periode 1 4 havo.
Leerkring POW Fase 4.
De Bij Renzo Wage Groep 5.
T.I.P.S.. Selectiemogelijkheden: Onderhandeling Open input coaches Random Zelf ontwikkelde formulierenExcel formulieren/ranking.
Rechte lijnen: lineair verband. Een lijn is een verzameling van punten.
Hoofdstuk 11 Databasemanagementsystem. hoofdstuk 112 STROKENDIAGRAMMEN llnrvoornaamtussenvachternaamstraathuisnummerpostcodeplaatstelefoongeslachtgebdatumklas.
Wat voor inkomen heb je & waar blijft je geld?
Analyse 3 INFANL01-3 week 2 CMI Informatica.
Hoe leert de ruiter NHB DEURNE.
Inhoud: 1. Controleer de winkel. 2. Controleer de verkoper. 3. Veiligheid van website. 4. Veiligheid van betaling. 5. Shoppen via smart phone of tablet.
Datamodelleren FCO-IM methode.
Klik op het vierde plaatje.
YOUR REPUTATION IS MINE. NL FR EN. Vaak stellen we vast dat zowel bij broncontainers als bij bronkoffers (=oververpakking) de labels beschadigd, onleesbaar.
 Bepaald?  Bepaald:De het  Bepaald: de het  Onbepaald?
Teken zien er uit als platte spinnetjes van 1 tot 3 millimeter groot Het zijn parasieten; ze leven van bloed Hun beet is meestal pijnloos.
EERDER….. Tabellen rij (record, tuple, occurence) kolom (attribuut, veld) tabel (relatie) tabelstructuur : patient(PAT#,PNAAM,LEEFTIJD,GESLACHT,ARTS)
Het is leuk om iemand een brief of een kaart te sturen.
Printen op school Werk je achter een PC op school? Gebruik dan de printer ‘Follow You’ om te printen.
Inhoud Optellen en aftrekken. Vermenigvuldigen en delen.
Grammatica zinsdelen H1 t/m H6
Thuis in mijn provincie Vlaams-Brabant. Waar woon ik ?
De definitie van een object. Een object is een verzameling van eigenschappen en bewerkingen. Veel voorkomende objecten zijn: D (display) Gui (user interface)
Les 1 Huiswerk was: HST 9 helemaal af.. HST 10 aan de PC Om meer op eigen tempo te kunnen werken, gaan we HST 10 zelfstandig aan de computer maken. Je.
Wat is het Hoe stel ik het in Hoe kan ik het gebruiken
Hoe kan je zien of een vogel een mannetje is of een vrouwtje?
Eerst wat terminologie vooraf….
Normaliseren.
Hoe kan je zien of een vogel een mannetje is of een vrouwtje?
Huiswerkopdracht Politiek
Webinar SharePoint Standaard Werkstromen
Aan elkaar of los? Schrijven zonder fouten
Zeeslag Bron: csunplugged.org / csunplugged.nl.
GAME MAKER ONLINE Les 6 / Super Mario Michel Fiege.
volgende bladzijde terug
Titel Ondertitel.
Informatie-analyse 2: Informatie-analyse met FCO-IM
Titelindeling subtitel.
Titel Ondertitel.
Indeling titel Subtitel.
Tweede normaalvorm DERDE STAP: afsplitsen van labeltypen die afhankelijk zijn van een ander (niet-sleutel) labeltype Onderzoek in iedere strook of alle.
Titel Ondertitel.
Indeling titel met afbeeldingen
M A R T X I W K U N E D S 2 G10 Begrip evenredigheid © André Snijers.
Indeling Titel Subtitel.
Presentatievormen.
Titelindeling Subtitel.
volgende bladzijde terug
IBP en AVG, wat moet wij er op school mee?
Transcript van de presentatie:

Eerst wat terminologie vooraf…. Abonnees: Uitgevers: Eerst wat terminologie vooraf…. OBJECTTYPE Dit groepje gegevens hoort op de een of andere manier bij elkaar…. We noemen het groepje ABONNEE… Een groepje gegevens dat bij elkaar hoort is een: objecttype

We gaan uit van een abonnee…

Deze groep labeltypen worden uniek met een abonneenummer We maken van de kaart een strook … Abonneenummer wordt gebruikt als primaire sleutel

We kijken verder bij de abonnee… De labeltypen links komen vaker voor. Dat zie je aan de vertakkingen. Probeer vast te stellen welke vertakkingen bij elkaar horen.

- Alle bovenste takken horen bij elkaar Alle middelste takken horen bij elkaar - Met iedere, zoveelste, tak wordt een groep herhaald - De verzameling labeltypen van de hoofdtakken wordt daarom een Repeating Group genoemd. Definitie: RG is een groepje labeltypen dat binnen een objecttype vaker kan voorkomen.

Het strokendiagram wordt nu uitgebreid… Wijs voor de Repeating Group ook een primaire sleutel aan…

Dit is de nulde normaalvorm

EERSTE STAP: afsplitsen van de ‘Repeating Groups' -------- ABONNEE De Repeating Group wordt uit de strook gehaald… ABONNEMENT De nieuwe strook krijgt een sleutel die is opgebouwd uit de twee oorspronkelij-ke sleutels … en de primaire sleutel van de eerste strook wordt gekopieerd. De gekopieerde sleutel wordt de vreemde sleutel…. … en het objecttype moet een naam krijgen…

Let op de vreemde sleutel die direct aangelegd wordt… Eerste normaalvorm TWEEDE STAP: afsplitsen van labeltypen die afhankelijk zijn van een gedeelte van de sleutel Kijk naar alle objecttypen die een samengestelde sleutel hebben. Dat is alleen bij ABONNEMENT het geval. Zijn er labeltypen afhankelijk van een deel van de rode sleutel? Uitgeverij en abonnementprijs zijn alléén van de titel afhankelijk. Let op de vreemde sleutel die direct aangelegd wordt… Ingangsdatum blijft achter bij de samengestelde sleutel

Tweede normaalvorm DERDE STAP: afsplitsen van labeltypen die afhankelijk zijn van een ander (niet-sleutel) labeltype Onderzoek in iedere strook of alle labeltypen die geen sleutel zijn, afhankelijk zijn van andere labeltypen die ook geen sleutel zijn. Bij ABONNEE is plaats afhankelijk van postcode. Ook adres is afhankelijk van postcode, maar moet dan wel gesplitst worden in: straat en huisnummer. Huisnummer is niet afhankelijk van postcode. TIJDSCHRIFT: niet aan de orde, want: uitgeverij heeft niets te maken met abonnementsprijs ABONNEMENT: niet aan de orde, want: er is maar één labeltype niet-sleutel

Dus: adres is afhankelijk van postcode. adres moet gesplitst worden in: straat en huisnummer. Nu moeten de van postcode afhankelijke labeltypen afgesplitst worden Denk aan de primaire sleutel van postcode en denk aan de vreemde sleutel!

Resultaat