De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zoeken in de NAZ Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg (alleen voor abonnees) LEVV, november 2006.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zoeken in de NAZ Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg (alleen voor abonnees) LEVV, november 2006."— Transcript van de presentatie:

1 Zoeken in de NAZ Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg (alleen voor abonnees)
LEVV, november 2006

2 Introductiepagina van de NAZ (http://levv.adlibsoft.com/ccz)

3 Tip Op elk tabblad in de databank krijgt u meer informatie en nuttige tips als u klikt op

4 Klik op Eenvoudig zoeken en typ een zoekterm in.

5 Tips U kunt ook een deel van een woord opgeven, of meerdere woorden tegelijk (in het laatste geval komen alle woorden voor in het zoekresultaat). Tussen de woorden typt u een spatie. Klik op Zoeken om de zoekopdracht te starten.

6 Klik op Uitgebreid zoeken en typ een term in een zoekveld.

7 Tips Als u op meerdere termen tegelijk wilt zoeken, en per term ook wilt aangeven in welke velden moet worden gezocht, klik dan op de knop Uitgebreid zoeken. Typ een (deel van een) zoekterm in het gewenste veld. Er wordt alleen gezocht in de velden waarin een zoekterm is ingevuld (Via Eenvoudig zoeken kunt u wel in meerdere velden tegelijk zoeken). Achter de velden Auteur, Trefwoord en Tijdschrift staat een lijstknop. In plaats van zelf een zoekterm in te typen, kunt u deze via de lijstknop ophalen. U maakt zo geen spelfouten. Met de optie Sorteervolgorde kunt u aangeven of u het zoekresultaat wilt sorteren en zo ja, op welk veld. Klik op Zoeken om de zoekopdracht te starten.

8 Klik op Deskundig zoeken, kies een veld en typ een zoekterm in.

9 Tips Klik met de linker muisknop op de knop Deskundig zoeken in de linker kolom. U kunt nu zoeken met meerdere termen, die u combineert met Booleaanse operatoren (en, of, maar niet). Kies het veld waarin u wilt zoeken. Typ een zoekterm in het volgende veld. U kunt de zoekterm ook trunceren. Vink dan Truncatie aan. Als u zoekt op auteur of trefwoord verschijnt in het veld Lijst een Lijst-knop. Klikken op deze knop geeft de lijst met alle auteurs, trefwoorden of tijdschriften. Zoekt u auteursnamen die beginnen met een W, typ dan de W in het veld Auteur en vervolgens op de Lijst-knop. Selecteer een naam, klik op het pijltje < of klik direct op de naam zelf. Klik op + om de zoekopdracht uit te breiden. U kunt nu een volgende zoekregel opgeven. De twee zoekregels kunt u combineren met een Booleaanse operator. Klik op – om regels leeg te laten of te verwijderen. U kunt het resultaat sorteren met de optie Sorteervolgorde. Klik op Zoeken om de zoekopdracht te starten.

10 Typ de term decubitus in het zoekvenster
Voorbeeld Typ de term decubitus in het zoekvenster

11 Resultaat: 190 beschrijvingen van tijdschriftartikelen

12 Klik op een titel om de volledige beschrijving te zien

13 …of vink enkele beschrijvingen aan en klik op het tabblad Selectie

14 Tips Verstuur deze selectie via e-mail
Klik op de link en u komt in een nieuw scherm. Vul de gevraagde gegevens in en verstuur de . Download deze selectie U kunt de beschrijvingen met eventuele pdfs downloaden als u een abonnement heeft op de full text van de artikelen. De bestanden worden samengevoegd in één documents.zip-bestand. Als dat bestand op uw harde schijf staat, dient u het eerst uit te pakken. Print deze selectie Klik op de link om de beschrijvingen te printen.

15 Inperken U kunt het resultaat ook inperken door te klikken op Verfijn zoekresultaat (en bijvoorbeeld verder te zoeken met de term verpleeghuizen)

16 Resultaat: 4 titelbeschrijvingen van tijdschriftartikelen

17 Met het resultaat kunt u (zie hiervoor):
- beschrijvingen aanklikken en naar het tabblad Selectie brengen, waar u ze vervolgens kunt en, printen of downloaden - de volledige beschrijving bekijken (klik op een titel) U kunt het resultaat ook inperken door te klikken op Verfijn zoekresultaat (en met een andere zoekterm verder te zoeken)


Download ppt "Zoeken in de NAZ Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg (alleen voor abonnees) LEVV, november 2006."

Verwante presentaties


Ads door Google