De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tweede normaalvorm DERDE STAP: afsplitsen van labeltypen die afhankelijk zijn van een ander (niet-sleutel) labeltype Onderzoek in iedere strook of alle.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tweede normaalvorm DERDE STAP: afsplitsen van labeltypen die afhankelijk zijn van een ander (niet-sleutel) labeltype Onderzoek in iedere strook of alle."— Transcript van de presentatie:

1 Tweede normaalvorm DERDE STAP: afsplitsen van labeltypen die afhankelijk zijn van een ander (niet-sleutel) labeltype Onderzoek in iedere strook of alle labeltypen die geen sleutel zijn, afhankelijk zijn van andere labeltypen die ook geen sleutel zijn. Bij ABONNEE is plaats afhankelijk van postcode. Ook adres is afhankelijk van postcode, maar moet dan wel gesplitst worden in: straat en huisnummer. Huisnummer is niet afhankelijk van postcode. TIJDSCHRIFT: niet aan de orde, want: uitgeverij heeft niets te maken met abonnementsprijs ABONNEMENT: niet aan de orde, want: er is maar één labeltype niet-sleutel

2 Dus: adres is afhankelijk van postcode.
adres moet gesplitst worden in: straat en huisnummer. Nu moeten de van postcode afhankelijke labeltypen afgesplitst worden Denk aan de primaire sleutel van postcode en denk aan de vreemde sleutel!

3 Resultaat


Download ppt "Tweede normaalvorm DERDE STAP: afsplitsen van labeltypen die afhankelijk zijn van een ander (niet-sleutel) labeltype Onderzoek in iedere strook of alle."

Verwante presentaties


Ads door Google