De snelheid van het lezen van deze presentatie kunt uzelf bepalen. Na elke pagina komt er een pauze van 30 seconden. Wilt u niet wachten, maar doorgaan.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoe werkt een (gemengde) VvE?
Advertisements

Werkgroep Lokale Belangenbehartiging. Lokale belangenbehartiging op gemeentelijk niveau Inkomen, Mobiliteit, Welzijn, Wonen en Zorg  Resultaat VBOB –
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
Website voor bewonerscommissies
o welkom o voorstellen bestuur o opening vergadering o vaststelling agenda o financiën o eindafrekening en verantwoording o 2010 K&V Luc van Dam / kascommissie.
Ontdekzondag Kijk… naar de leden van je gemeente als een moeder naar haar kind.
Informatie over project vrijwillige ouderenadviseur
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Het Landelijk Platform GGz heeft van het Ministerie van VWS in 2006 het project Programma Lokale Versterking toegewezen gekregen.
KBO BUDEL – 25 maart 2014 Oog voor elkaar! In Cranendonck doen we
Portaal, participatie en Bewonersgroepen Frauke van Iperen 23 februari 2012.
1 Combinatiefuncties in het onderwijs Presentatie door de landelijke projectgroep combinatiefuncties onderwijs Tbv de gemeenten die versneld toetreden.
Gevolgen AWBZ Pakketmaatregelen Pakketmaatregelen Nieuwe MEE dienst.
Hoger Onderwijs Groep Bouw en Ruimte
Europees Jaar In de EU : leven 85 miljoen mensen in armoede;
Korte toelichting “Plan voor de toerusting van regionale en lokale belangenbehartigers” ALV januari 2012.
De Bibliotheek onder vuur E-Books Tablets Internet Social Media Bezuinigingen Heeft de bibliotheek nog toekomst?
Zes uitgangspunten voor een goed pedagogisch klimaat
Wet inburgering Heleen Veringa
Agenda uur:Visie PMGG uur:Klantonderzoek uur:Terugblik monitoring overtredingen uur:Pauze uur:Ontwikkelingen uur:Handhaving.
10.00 u.Opening u.Deskundigheidsbevordering Lokale Belangenbehartiging u.Ontwikkelingen wonen voor ouderen in Brabant u.Meer woningen.
Zorgcoöperatie Hoogeloon. “Werk maken van ondersteuning” Over de relatie tussen WMO en WWB SRE, PSW en PRVMZ Carlton De Brug 5 oktober 2006 Zorgcoöperatie.
Groningen = Oranje = VVD. In beweging  We kunnen niet alles.  We zijn vrijwilligers.  Geen uitgebreide plannen of beleidsstukken.  Welke accenten.
ICT – POWERPOINT OEFENING 2 Fevlado Federatie van Vlaamse DovenOrganisaties (vzw)
Afdelingsvergadering najaar 2010 Afdeling Schermvliegen KNVvL Bestuur en Commissies Vrijdag 5 november 2010 Amrâth Motel Maarsbergen.
Openbare vergadering 26 november Activiteiten Dorpsplatform 2012 Contact met Gemeente Ondersteuning van burgerinitiatieven Buurtbusproject AED project.
Strategisch Overleg Stand van zaken decentralisatie AWBZ Woensdag 4 juli 2012.
Vlaamse OUDERENRAAD Geeft een stem aan 60-plussers.
Wet Maatschappelijke Ondersteuning Januari Achtergronden (1) Vermaatschappelijking van de zorg. Mensen met veel zorgbehoeften willen in de maatschappij.
Vereniging van Apothekersassistenten in het ziekenhuis
Samenwerkingsverband eerstelijns praktijkhoudende fysiotherapeuten
Ouderraad De Kinderkei. Waarom een ouderraad? Bij de wet geregeld ‘orgaan’, GGD (Gemeenschappelijke Gezondheids Dienst) Voor de gemeenschappelijke belangen.
Zorgcoöperaties in Brabant
Welkom op de inloopavond Wijk Noord-West
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
Werkplan 2014 FNV-Lokaal/Oss
Ouderenraden en Actief ouder worden Colloquium GroenPlus
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
Welkom Bij de onafhankelijke partij voor elke Bestenaar.
De (T)OR en de bestuurder
Structuurvernieuwing KBO Gelderland
Regie over eigen leven..
Ouder INFO avond JCIE & TJC 30 september 2015 vv ‘t Vliegdorp JCIE.
ALV 13 november 2014 Algemene Ledenvergadering FYNE 13 november 2014 Welkom.
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Experiment 2: Museumbezoek in schoolverband. Vooraf Dit receptenboek is bedoeld voor musea die de resultaten van de experimenten willen toepassen in de.
Diaconale samenwerking
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
DOOR! & SIEN Inspiratiesessie culturele veld CantaYoung ervaringen Toon Peerboom 30 januari 2016 ECI Cultuurfabriek Roermond.
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
Scouting in beeld bij je gemeente. 2 Scouts in beeld bij je gemeente Gemeenteraadsverkiezingen Aandacht vragen voor de wensen en uitdagingen op lokaal.
Welkom! Ledenvergadering ChristenUnie De Marne 9 november 2011.
Vrijwilligersbeleid bij SVC’08.  Beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn vormen. Wij doen dit door deel te nemen aan door de KNVB georganiseerde.
1 Speciale bijeenkomst Kringberaad Land van Cuijk 14 augustus 2013 ‘s-Hertogenbosch Een nieuw perspectief voor belangenbehartiging.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
Seminar ‘jonge’ senioren Overzande 8 maart Opbouw ledenbestand provincie Zeeland Peildatum 8 dec [ 50, 59 ] = 63 leden 0,9 % [ 60, 69 ] =
De Toekomst van de PGT Presentatie voor de gemeenteavond Algemene Kerkenraad 24 mei 2016.
Vlaamse OUDERENRAAD Geeft een stem aan 60-plussers.
Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016
Regel je zaken goed, voor iedereen (voorbeeld: bouwen voor jong en oud)
ViaVia Info-presentatie
Algemene Leden vergadering 2016 Oudervereniging Athena
Cliëntenraad Sociaal Domein
lokale autonome vrijwilligersverenigingen (nu 38)
1e ledenvergadering 1E LEDENVERGADERING 23 februari 2015
Samenwerken en iets bereiken voor de ouderen in onze provincie
Zorgleefplan.
Tessenderlo, in de neus van limburg
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
Transcript van de presentatie:

De snelheid van het lezen van deze presentatie kunt uzelf bepalen. Na elke pagina komt er een pauze van 30 seconden. Wilt u niet wachten, maar doorgaan met de presentatie, dan klikt u op de linkermuisknop of drukt eenmaal op de spatiebalk. Wilt u helemaal stoppen, druk dan op Even vooraf ………

Een presentatie over de organisatie van de Senioren in Venray. Welkom

Organisatie Senioren Venray  Senioren van Venray zijn primair burgers van onze gemeente. Zij willen weten wat er met en in Venray gebeurt. Het gaat daarbij namelijk vaak ook om hun welbevinden. Maar eerst even dit ……  Senioren zijn belangrijk voor de plaatselijke verkiezingen.  Senioren zijn van grote betekenis voor de economie.

Organisatie Senioren Venray De bevolkingsgroep SENIOREN is in samenstelling zeer divers: Diversiteit zowel qua leeftijd, lichamelijke conditie en financiële mogelijkheden; maar ook met verschillende sociaal-culturele en maatschappelijke achtergronden en interesses.

Organisatie Senioren Venray Senioren hebben veel gemeenschappelijke kenmerken, zoals: Gemeenschappelijkheid  Zij nemen, als regel, niet meer deel aan het arbeidsproces,  Zij hebben behoefte aan een zinvolle tijdsbesteding,  Bij het ouder worden willen zij kunnen rekenen op de voorzieningen en de zorg die aansluit op hun situatie.

De Organisatie van de En dan nu ……. Centrale van Ouderenverenigingen Venray Organisatie Senioren Venray

Wat is de centrale? De Centrale is een overkoepelend orgaan, waarbij zijn aangesloten:  Alle Ouderenverenigingen van Venray-kom,  Alle Ouderenverenigingen van de kerkdorpen,  Seniorservice Venray,  Ouderencentrum De Kemphaan.

Organisatie Senioren Venray Wat wil de centrale?  Op gemeentelijk niveau de algemene belangen van alle Senioren in Venray behartigen.  Fungeren als platform voor overleg en afstemming.  Activiteiten die voor Senioren van belang zijn, zoveel mogelijk helpen ontwikkelen, stimuleren en ondersteunen.  De achterban regelmatig informeren over zaken die voor hen en hun positie in de Venrayse samenleving van belang zijn.

Organisatie Senioren Venray Activiteiten  De ouderenverenigingen organiseren voor hun leden allerlei recreatieve en educatieve activiteiten.  Door de Centrale / Seniorenraad worden ook ‘eigen’ (aanvullende) activiteiten ontwikkeld, zoals:  De jaarlijkse viering van de ‘Dag van de Ouderen’ op of rond 1 oktober.  Het verzorgen van computercursussen aan Senioren in het eigen computerlokaal in De Kemphaan.

Organisatie Senioren Venray Samenstelling centrale KBO verenigingenANBO verenigingen  Castenray  Blitterswijck  Geijsteren  Leunen  Oirlo  Smakt & Holthees  Venray-kom  Veulen  Wanssum  Ysselsteyn / Vredepeel  Heide  Merselo  Oostrum  ANBO-Venray Wijkgebonden verenigingen  Ouderencentrum De Kemphaan  Smakterheide  Noord-West  Landweert  Seniorservice Venray En verder

Organisatie Senioren Venray De vergaderingen van de Centrale De Centrale komt eenmaal in de twee maanden in vergadering bijeen.  Twee afgevaardigden per aangesloten vereniging,  Alle leden van de Seniorenraad. Aan die vergaderingen nemen deel:

Organisatie Senioren Venray Wat is de Seniorenraad? De Seniorenraad is het bestuur van de Centrale van Ouderenverenigingen Venray.

Organisatie Senioren Venray Samenstelling van de Seniorenraad Klik hier !hier

Organisatie Senioren Venray De vergaderingen van de Seniorenraad De Seniorenraad komt eenmaal per maand in vergadering bijeen.  De agenda van de Seniorenraad wordt gepubliceerd op de website.  In De Schakel verschijnt telkens een samenvatting van wat er besproken is.  Dit geldt ook voor de vergaderingen van de Centrale.

Organisatie Senioren Venray De Commissies / Werkgroepen De Centrale van Ouderenverenigingen kent commissies en werkgroepen.  Een werkgroep is ingesteld door de Seniorenraad en ondersteunt een Seniorenraadslid bij zijn of haar werk op een specifiek terrein.  Een commissie is door de Centrale zelf ingesteld, waarin zijzelf de leden benoemd.

Organisatie Senioren Venray De Commissies / Werkgroepen Commissie Politiek en Ouderen met de taken:  Onderhouden van contact met de politiek en de gemeente,  De veiligheid en leefbaarheid op straat en in openbare ruimten,  Letten op de mobiliteit van ouderen (openbaar vervoer, ziekenvervoer). Commissie Public Relations:  Bevorderen van de bekendheid van de ouderenorganisatie.

Organisatie Senioren Venray De Commissies / Werkgroepen Werkgroepen:  Dag van de Ouderen  WMO  Ontmoetingscentra  MBvO  Nieuwe website  Redactie De Schakel

Organisatie Senioren Venray Bereikte resultaten  Ouderencentrum De Kemphaan  Eigen computerleslokaal  Informatieblad De Schakel  Participatie in cliëntenraad WWB  Signalering van knelpunten  Inbreng door Commissies  Viering Dag van de Ouderen  Ouderenadvisering

Organisatie Senioren Venray Actuele aandachtspunten  Armoedebestrijding  Participatie Seniorenraad in overleg gemeente  Woonvoorzieningen  Wet, Werk en Bijstand (WWB)  Veiligheid  Bestrijding sociaal isolement  Ouderenadvisering  Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)  Basiszorg Ziekenhuis Venray  Openbaar vervoer

Organisatie Senioren Venray De Schakel De Schakel is het informatieblad van de Centrale. Het verschijnt 10 maal per jaar. Als u lid bent (of wordt) van een van de ouderenverenigingen krijgt u De Schakel gratis thuisbezorgd. Met De Schakel blijft u bij de tijd !!

Organisatie Senioren Venray De Kemphaan Het ouderencentrum van Venray voor:  Vergaderen…  Biljarten…  Koffiedrinken  Contacten  Seniorensport  Internetten  Computercursussen …..  en nog veel meer …

Organisatie Senioren Venray Web-site De Seniorenraad heeft sinds 2004 een eigen website Bent u in het bezit van een computer met internetaansluiting, dan is het de moeite waard om deze website eens te bezoeken.

Organisatie Senioren Venray Samen sterk Met 3887 aangesloten leden (per 1 januari 2009) is de Centrale de grootste maatschappelijke groepering in Venray. Gezien de toename van het aantal Senioren, zal dit aantal in de komende jaren groeien. Ons devies is dan ook: SAMEN STERK

Organisatie Senioren Venray Tot slot Wij hopen, dat met deze presentatie enig inzicht heeft gekregen in onze organisatie. Let wel: de Centrale van Ouderenverenigingen Venray is een unieke organisatie. U zult die elders in het land niet tegenkomen! Sluit u daarom aan bij een van de ouderenverenigingen en maak daarmee waar, dat we SAMEN STERK kunnen zijn en blijven.