Kwaliteitsregistratie voor verpleegkundigen, hoe en Waarom?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De wettelijke regeling van bevoegdheden per
Advertisements

Basispresentatie MBO Raad / Btg GDW Schooljaar
De Wet BIG en taakherschikking
Wie is zij-instromer? Medisch specialist met huidige BIG-registratie als medisch specialist 1 jaar werkzaam in het werkveld M&G Wil overstappen naar een.
De Huisartsopleiding in Nederland
Beroepsvereniging Recovery Verpleegkundigen
Raamovereenkomst Delegatie Voorbehouden Handelingen
Hoe leiden we AIOS op vanaf 2011?: Implementatie van de Modernisering Op de werkvloer.
Welkom Workshop Arbeidstoeleiding – Hoe pak ik het methodisch aan ?
Kennismaking met de opleiding Doktersassistent (DA) Nipa / Roc Asa
Het Werving & Selectiebureau voor het onderwijs!
Competentie 1, 3, 15 en 16 Wetten, Regels en Overeenkomsten
Joan Meeder, cardioloog, opleider
woensdag 4 juni 2014 Landelijke Dag van het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur Locatie: B&I park Harderwijk.
CZO opleidingen CZO opleidingen Vervolg- & initiële opleidingen
UU - 26 oktober 2010 Wat is en doet de NVO? De NVO-registraties.
Radboud Universiteit Nijmegen 22 februari 2008
Bent u al klaar voor Taakherschikking?
Presentatie MBO Raad Achterban V&V 22 april 2010
De nieuwe voorschrijvers
Patientveiligheid: juridische aspecten
Deskundigheidsbevordering palliatieve zorg
Clinical audit Ervaringen in Engeland
Waarom? Bevoegdheid, bekwaamheid en doorgaande professionele ontwikkeling zijn het fundament onder de kwaliteit van de beroepsuitoefening. Een professionele.
Wat is effectieve nascholing
Werkzaamheden projectgroep. Besluitvorming Aanleiding  Transparantie opleidingen  Open markt  Kwaliteitsimpuls.
Proeve van Bekwaamheid
Dr Harriette Verwey, cardioloog
Workshop V&VN Militaire Verpleegkunde en Verzorging
De klinisch verloskundige Van nu en de nabije toekomst!
Het hoofd boven het maaiveld De betekenis van de verpleegkundig specialist voor het verpleegkundig beroep Bas Vogel, verpleegkundige niet-praktiserend.
Stand van zaken oktober 2006 Arjen de Vries, voorzitter V&VN-NP.
Herregistratie BIG-register
Het delegeren van taken in de huisartspraktijk
Renate Agterhof, verpleegkundig specialist ouderengeneeskunde
Presentatie vakdag BCMB ‘Ins en outs van registratie’ 20 mei 2015
WELKOM #KRSYMPOSIUM. Programma uur: Welkom en opening Dr. Els Verschuur, Dagvoorzitter uur: ‘Het College Kwaliteitsregister V&V’ Drs. Bert.
Wettelijk kader Kwaliteitswet zorginstellingen
Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland Medicatievoorschrijfbevoegdheid, Eindelijk realiteit?!? Rianne Altena, Beleidsmedewerker V&VN Oncologie.
V&VN Oncologie Oncologie V&VN Oncologie Afdeling binnen V&VN Ruim 2500 leden Bundelen en verspreiden van vakkennis Kwaliteit van zorg verbeteren.
Ergotherapie bij CVA Kwaliteitseisen of -wensen? Symposium Organisatie en financiering van de CVA zorg, op naar 2020 Theo van der Bom MBA, directeur-bestuurder.
1 Medische Heroïne-Unit (MHU). 2 De MHU biedt: Gecontroleerde heroïnebehandeling onder medisch toezicht aan 20 patiënten Methadonverstrekking aan ca.
Integrale zorg thuis en in het ziekenhuis De ZorgBrug producten Toegevoegde waarde in de totale zorg voor chronisch zieken 3 december 2009 Wilma Bijsterbosch.
Samenwerking is prima, Dat houden we zo! Wie staat voor u Cora Hoffmann IC verpleegkundige van oorsprong Sinds 1973 werkzaam in Ziekenhuis Terneuzen.
Fotoalbum door INHOLLAND Beroepsregistratie sociaal werk Karin Kleine Esther Prins.
THE TYLER GROUP
Regionale bijeenkomst beroepsregistratie 20 juni – 30 juni Magteld Beun en Berry Tijhuis.
Taak 1 Inleiding in de gezondheidszorg Hoofdstuk 2
Transferbureau Ziekenhuis Bethesda,
Hoofdstuk 5 De arbeidsmarkt.
Zorgplan 2015: Visie Visie: Toegevoegde waarde Transferverpleegkundige -Voorbereiden -Vertalen -Vlotte en vloeiende overgangen.
De rol van de V&VN bij het onderwijs, onderzoek, praktijk en beleidsontwikkeling van de verpleegkundige beroepsuitoefening.  
Wet BIG ?.
Met de SETQ in actie Naam workshopleider.
Regelgeving beroepsuitoefening gezondheidszorg, 1994, R.F. Baneke
Ontwikkelingen gespecialiseerd verpleegkundigen (30 min)
Herregistratie-eisen profielarts donorgeneeskunde
Taak 1 Inleiding in de gezondheidszorg Hoofdstuk 2
Overdracht Opleiding (v 1.0)
Even voorstellen - …..; opleidingsadviseur - …..; manager zorg.
Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd
PHYSICIAN ASSISTANT (kortweg PA) PA WEEK 2018
Op weg naar 2020: beroepsprofielen en functiedifferentiatie
  Verzorging van ouderen in de thuissituatie. Waar lopen wij als verpleegkundige tegenaan?
PHYSICIAN ASSISTANT (kortweg PA) PA WEEK 2018
PHYSICIAN ASSISTANT (kortweg PA) PA WEEK 2018
KOH staat voor Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg Hét expertisecentrum voor geaccrediteerde nascholing en taakherschikking in de eerste lijn.
Taak 1 Inleiding in de gezondheidszorg Hoofdstuk 2
wat betekent wet BIG II voor jou?
wat betekent wet BIG II voor jou?
Transcript van de presentatie:

Kwaliteitsregistratie voor verpleegkundigen, hoe en Waarom? J. (John) Blok, MANP Verpleegkundig specialist intensieve zorg, cardiologie

Even voorstellen John Blok, MANP Verpleegkundig specialist intensieve zorg bij somatische aandoeningen Geregistreerd in BIG-register artikel 14 in het specialisten register Daarmee uitgeschreven uit het verpleegkundige register artikel 3

Kwaliteit hoog in het vaandel Ziekenhuis top 100 Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is het beste ziekenhuis van het land. Het hospitaal staat op de eerste plaats van de AD Ziekenhuis Top 100. Het Albert Schweitzer presteert op veel gebieden bovengemiddeld goed, zoals ingrepen bij hart- en vaataandoeningen en kankeroperaties. © AD.In het algemeen is de ziekenhuiszorg in het afgelopen jaar opnieuw verbeterd, concludeert de krant. Complexe operaties worden vaker door ervaren medische teams uitgevoerd en patiënten hoefden minder vaak een tweede keer onder het mes vanwege een complicatie.

Kwaliteitsdocumentatie van groot belang Meer inzicht in wat we doen Meer inzicht in hoe we het regelen Meer inzicht in waarom het zo gaat Meer inzicht in…….. Meer controle op wat we doen Meer controle op hoe we het regelen Meer controle op waarom het zo gaat Meer controle op ………

De zorgvraag van de patiënt staat centraal

De zorgvraag van de patiënt staat centraal Zorgplan

De zorgvraag van de patiënt staat centraal Protocol Zorgplan

De zorgvraag van de patiënt staat centraal Richtlijn Protocol Zorgplan

De zorgvraag van de patiënt staat centraal Richtlijn Protocol Zorgplan Checklist

De zorgvraag van de patiënt staat centraal Richtlijn Protocol Zorgplan Checklist Evaluatie

De zorgvraag van de patiënt staat centraal Richtlijn Protocol Zorgplan Checklist Evaluatie Supervisie

De zorgvraag van de patiënt staat centraal Zorginfarct Richtlijn Protocol Zorgplan Checklist Evaluatie Supervisie

Registratie BIG register Verpleegkundigen BIG register art. 3 Per 5 jaar herregistratie (twee criteria) Werkervaringseis Scholingseis

Werkervaringseis 2080 uur werken per 5 jaar (8 uur per week) Ziekte en officiële feestdagen mag je meetellen! Geen onderscheid betaald of vrijwilligerswerk Moet wel aan vakinhoudelijke eisen voldoen: De werkzaamheden liggen op het gebied van de individuele gezondheidszorg, De werkzaamheden vallen binnen het deskundigheidsgebied waarvoor herregistratie wordt aangevraagd, De werkzaamheden worden tenminste op hetzelfde niveau uitgevoerd van de opleiding van het beroep waarvoor herregistratie wordt aangevraagd. Uitzonderingen voor werken in buitenland en bijvoorbeeld docenten

Scholingseis Als niet aan de werkervaringseis wordt voldaan dan moet voor het einde van de herregistratieperiode scholing worden gevolgd om toch voor herregistratie in aanmerking te komen. Hierbij moeten de kerncompetenties worden getoetst door een daarvoor gerechtigde opleidingsinstantie. Periodiek registratiecertificaat (PRC)

Herregistratie in specialistenregister Minimaal 4160 uur per 5 jaar (16 uur per week) Werkgeversverklaring verplicht 40 uur geaccrediteerde bij/nascholing per jaar 8 uur intercollegiale toetsing per jaar Overige deskundigheidsbevorderende activiteiten: Publiceren Onderzoek Scholing geven of begeleiding op werkvloer Deelnemen in besturen en commissies

Kwaliteitsregister V&V Voor registratie in BIG register is inschrijving in het kwaliteitsregister niet nodig. Inschrijving in het kwaliteitsregister is niet verplicht Lidmaatschap V&VN niet nodig voor inschrijving in het kwaliteitsregister Je kunt jezelf inschrijven Soms collectief geregeld via de instelling waar je werkzaam bent

Kwaliteitsregister V&V 45 deskundigheidsgebieden waar je kunt inschrijven Toelatingseisen voor deskundigheidsgebieden Voor de IC een LRVV of CZO erkend diploma intensive care verpleegkundige intensive care kinderverpleegkundige Intensive care neonatologieverpleegkundige

Doel van het Kwaliteitsregister V&V Online registratie systeem voor het bijhouden deskundigheidsbevorderende activiteiten Op basis van “professionele standaard” opgesteld door beroepsgroepen zelf i.s.m. werkgevers, zorgverzekeraars, opleiders en patiëntenorganisaties Accreditatie is van belang, daarmee is goede kwaliteit van de scholingen geborgd Je vak bijhouden op verschillende gebieden verdeeld over de 7 CanMEDS competenties

CanMEDS competenties ©2001 – 2005 The Royal College of Physicians and Surgeons of Canada

Beter goed gejat dan slecht bedacht

Kwaliteitsregister V&V Het Kwaliteitsregister biedt voordelen voor alle betrokkenen Verpleegkundigen en verzorgenden krijgen beter inzicht in hun bevoegdheden en bekwaamheden; kunnen aan cliënten, collega’s en werkgevers laten zien dat ze deskundig zijn en dat ze die deskundigheid op peil houden; kunnen hun leidinggevende beter uitleggen welke bijscholing zij nodig hebben om cliënten beter te kunnen behandelen; besparen tijd bij het zoeken naar geaccrediteerde cursussen en opleidingen. Aanbieders deskundigheid staan op de juiste plek met hun aanbod om de doelgroep te bereiken; besparen kosten voor promotie.

Kwaliteitsregister V&V Zorginstellingen hebben op elk moment zicht op de deskundigheid van hun medewerkers; weten daardoor of zij voldoen aan de eisen uit de Kwaliteitswet Zorginstellingen; het Kwaliteitsregister is relatief goedkoop door de grote aantallen deelnemers; daarmee hebben zij een eenvoudig en relatief goedkoop instrument in handen om goede zorg te kunnen leveren. Patiënten/cliënten weten dat geregistreerde verpleegkundigen en verzorgenden hun vak bijhouden.

Als u alles netjes bijhoud ……

Als u alles netjes bijhoudt ……