Uw gemeente & mensen met een beperking

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kwaliteit van leven voor ouder wordende mensen en de betrokkenheid van familie Zorg en ondersteuning voor ouder wordende mensen met een verstandelijke.
Advertisements

Aandacht voor het steunend netwerk
Op reis langs de voorzieningen
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
SOCIAAL WEERBAAR (v.a. groep 4)
Samen ouder worden in en rondom De Bron 10 oktober 2013 Werkconferentie.
Nederland participatieland?
Diakenen op de bres… voor mantelzorgers Workshop Kerk in Actie Binnenlands Diaconaat Inspiratiebeurs 2012.
Ben jij de enthousiaste maatschappelijke stagiair die op zoek is naar een leuke maatschappelijke stageplek? Ben jij de leerling die op zoek is naar een.
Samenwerken aan “rechtstreeks toegankelijke hulp”.
Introductiebijeenkomst
Rond de (keuken)tafel, over het versterken van zelfregie
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Toekomst bestendig wonen
Pedagogisch Sociaal Werk Stichting Midden-Limburg
Leger des Heils ZWN Grijs Genoeg(en)
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Passend Onderwijs Noord-Limburg November 2013
Veranderingen in de AWBZ en de Wmo
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Zorg nieuwe stijl.
Ondersteuning bij leven met een beperking
Gezin in beweging De impact van een ziek kind op het hele gezin
Wees alert op uiterlijk niet zichtbare beperkingen Jenny Palm – December 2013 Jenny Palm, Praktijk Hulp bij Hersenletsel Maarn/Amsterdam 2013.
Ik ben Ulrike Seynaeve en ik ben 18 jaar oud. Op 18 november 1991 werd ik geboren te Torhout, maar al men hele leven lang woon ik te Lichtervelde. En.
Uw gemeente & mensen met een beperking
Uw gemeente & mensen met een verstandelijke beperking Welkom!
Kleinschalige groepswoning: In de groepswoning Schachtstraat in Sittard wonen 2 cliënten vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking, gecombineerd met.
Samen verder!.
De Wet maatschappelijke ondersteuning
Welkom Programma Korte terugblik Veranderingen in de wetgeving
HELP MIJN KIND IS DRUK! Welkom en voorstellen Karin Ariës
Bijpraten over de Wmo
Ontwikkelingen Wmo/AWBZ
Passend onderwijs & gemeentelijke transities
Hervormingen in de zorg AWBZ en Wmo
JAN DE WILD VRIJWILLIG OUDERENADVISEUR SBOG. TIEL,18 NOVEMBER 2014 Veranderingen in de langdurige zorg.
ADVENT 2014.
Hervorming langdurige zorg
Ouderavond verwijzingen vervolgonderwijs.  Welkom  Passend Onderwijs  Verwijzingsprocedure  Mogelijkheden verwijzing - SBO (Speciale Basisschool)
Voortijdig schoolverlaten
Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen.
Platform Informele Zorg Bladel Cliëntondersteuning Woensdag 29 april 19:30 – 21:30 uur.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Welkom bij de derde bijeenkomst van Familie (in)zicht
Wmo zorg & ondersteuning in 2015.
Reminiscentie Levensboeken
OPVOEDRELATIES ONDER SPANNING B Bijeenkomst 2. PROGRAMMA Restje dinsdag Film Casus maken Debatteren Checklist maken Professioneel pedagogisch handelen.
MEEDOEN in Edam-Volendam Voorstellen: Katja Mooij (RCO De Hoofdzaak) Fred Wiedijk (Context NH) Coördinatie en secretariaat MEEDOEN-tafel.
Bijeenkomst medewerkers 22 en 24 april Programma 1 e deel: Plenair informeren doel programma en werkwijze 2 e deel: Workshops werkgroepen 3 e deel:
MEE Noord en Midden Limburg Ondersteuning bij leven met een beperking.
BRUSSEN Wat hebben zij nodig? Quick scan en de praktijk. Utrecht, Landelijke CP dag 3 oktober 2015 Mieke Vergeer, Nederlands Jeugdinstituut Sophie Wintels,
Psychosociale behoeftepeiling versus aanbod van zorg aan adoptief-pleegkinderen met FAS(D) Margreet Wolthuis, student toegepaste psychologie.
Respijtzorg werkconferentie ‘...respijt op maat Drenthe’ 15 april 2015 B. Bijl.
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
1. Zo lang als verantwoord en mogelijk, thuis blijven wonen. Een goed uitgangspunt. Dat kon met Thuiszorg, dagbesteding, thuishulp.
5/30/2016 Jeugdcasus (O)GGZ bijeenkomst Odette Hensen Coördinator STIP, ZOG MH Gerda Verkerk Preventiefunctionaris, GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen.
VGN ledenbijeenkomst 8 december 2011 Korrie Louwes Vernieuwing Zorg Welzijn en Participatie in Rotterdam.
Workshop Cliëntenbeleid Kennisbijeenkomst Jeugdzorg 24 mei 2012.
Regionale bijeenkomst beroepsregistratie 20 juni – 30 juni Magteld Beun en Berry Tijhuis.
Vragen & discussie Aan de keukentafel, De rol van de ouderenadviseur bij het aanmelden en/of aanvragen van hulp.
Huishoudelijke ondersteuning bij de cliënt met dementie.
Ouderavond Passend onderwijs en arrangeren op de dr. P.C.M. Bosschool
12.2 Totstandkoming van een wet
Inzet VHT bij ambulante hulpverlening aan LVB gezinnen
Solvo, Betere hygiëne kan doof kind voorkomen, geraadpleegd op 4/12/2017 via
WELKOM! 16 maart 2017.
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

Uw gemeente & mensen met een beperking Hartelijk welkom namens:

Uw gemeente & mensen met een beperking Hartelijk welkom namens:

Uw gemeente & mensen met een beperking Programma: 15.00 uur Welkom en opening 15.10 uur Presentatie Mijn kind is anders 15.30 uur Presentatie Zorgvraagverduidelijking MEE 15.40 uur Visuele kennismaking door Dichterbij en Daelzicht 16.10 uur Indruk van de locatie en de begeleiding die wordt geboden 16.30 uur Vragenpanel en aansluitend afsluiting

Uw gemeente & mensen met een beperking Inleiding: Overheveling extramurale begeleiding naar Wmo Nieuwe zorgvragers voor gemeenten Kennismaking met de doelgroep mensen met een verstandelijke beperking

Uw gemeente & mensen met een beperking Iris

Uw gemeente & mensen met een beperking Iris Peeters, een meisje van 9 jaar en ze heeft het Syndroom van Down. Op de leeftijd van 2,5 jaar bleek dat ze zeer slecht horend is. Vanaf dat ze 3 jaar oud is draagt ze hoortoestellen aan beide oren. Ondersteunende gebaren (NMG) zijn onmisbaar voor de communicatie met Iris. Haar complexe problematiek, gehoorstoornis en ontwikkelingsniveau hebben er toe geleid dat ze na enkele jaren regulier onderwijs naar het ZMLK onderwijs is gegaan.

Uw gemeente & mensen met een beperking Iris heeft begeleiding via het PGB. Er moet altijd iemand bij haar in buurt zijn om toezicht te houden. Wij hebben een tuinbouwbedrijf wat extra gevaar met zich mee brengt i.v.m. machines en voertuigen. Ook in het verkeer is er voortdurend extra gevaar. Haar broertjes en zusje hebben altijd al een taak als mantelzorger. Haar hobby’s zijn zwemmen en dansen. Dansen doet ze in Peel en Maas, omdat dit in Venlo niet kan.

Uw gemeente & mensen met een beperking Presentatie 'Mijn kind is anders' 1: De eerste schrik Verwerken van het bericht, zoeken naar antwoorden op al je vragen en zoeken naar goede begeleiding Impact op het hele gezin, hoe gaan we hier met z'n allen mee om?

Uw gemeente & mensen met een beperking Janneke

Uw gemeente & mensen met een beperking Janneke, 33 jaar oud, als gevolg van een hersenvliesontsteking is Janneke zowel verstandelijk als lichamelijk beperkt. Janneke woont sinds 2 jaar in een woongroep in Reuver.  

Uw gemeente & mensen met een beperking Ze heeft 24-uurs zorg nodig en is helemaal afhankelijk van de mensen die voor haar zorgen. De zorg krijgt ze via PSW uit Roermond.(pedagogisch sociaal werk). Overdag gaat ze in Reuver ook naar de dagbesteding. Haar hobby's zijn muziek luisteren,tv kijken en huifbed-paardrijden. Janneke gaat bijna elk weekend naar huis en vind dit heel fijn. Haar ouders en familie zijn heel belangrijk voor haar.  

Uw gemeente & mensen met een beperking Presentatie 'Mijn kind is anders' 2: Vaak lange weg tot stellen diagnose Hulp nodig om de juiste weg te vinden Ontwikkeling verloopt anders Hulpvraag verandert mee Hoe zorg je ervoor dat je kind zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen en tot zijn recht kan komen?

Uw gemeente & mensen met een beperking Presentatie 'Mijn kind is anders' 3: Je kind uit huis, loslaten blijft moeilijk Het schuldgevoel blijft 18 jaar en nu? Mentorschap, curator of bewindvoerder, vaak een rol van ouders, broers of zussen Hoe regel je dat de zorg voor je kind goed is gewaarborgd, nu en straks als je er zelf niet meer bent?

Uw gemeente & mensen met een beperking Presentatie 'Mijn kind is anders' 4: Is de jeugdhulpverlening uitgerust voor de specifieke vragen over mensen met een verstandelijke beperking? Professionele begeleiding blijft altijd nodig naast de zorg en aandacht van ouders, broers en zussen Geef ook hen de kans op geluk in onze wereld

Uw gemeente & mensen met een beperking Presentatie 'Mijn kind is anders' 5: Formuleer helder beleid Gebruik duidelijke en makkelijk te begrijpen taal Zoek de vraag achter de vraag Denk mee, toon inlevingsvermogen Heb een geduldig oor

Uw gemeente & mensen met een beperking Presentatie 'Mijn kind is anders' 6: Respecteer ieders keuzevrijheid Weet dat het een never ending story is, er zal altijd begeleiding nodig blijven Zoek contact met ervaringsdeskundigen en maak gebruik van de deskundigheid van de zorginstellingen en MEE in uw regio

Uw gemeente & mensen met een beperking Vraagverduidelijking 1: Het is belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking: Zelf sterker worden Waar mogelijk meer ondersteuning vinden in de sociale omgeving, zodat zij minder snel een beroep hoeven doen op dure voorzieningen en zorg Zo gewoon mogelijk kunnen mee doen

Uw gemeente & mensen met een beperking Vraagverduidelijking 2: Onderzoek naar vraag en situatie op alle levensgebieden met cliënt en diens netwerk Consultatie derden Beeld en vraag is duidelijk Resultaatgericht ondersteuningsplan Eigen inzet cliënt en netwerk ondersteuning

Uw gemeente & mensen met een beperking Vraag- verduidelijking 3:

Uw gemeente & mensen met een beperking De visuele kennismaking door Dichterbij en Daelzicht. Mensen met een verstandelijke beperking Hebben de montage verzorgd en de voice-over ingesproken. Gevolgd door de film van Bram (via VGN)

Uw gemeente & mensen met een beperking Wat neemt u mee uit deze bijeenkomst?

Uw gemeente & mensen met een beperking Wij helpen u graag wanneer u meer informatie wenst of vragen heeft. Bedankt voor uw komst.