Vakantiemarkt Zuid-Korea

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zes uur etenstijd bakkaart Gs.
Advertisements

Christophel Columbus.
Hoofdstuk 1A: Europeanen
Japan is het land van de rijzende zon
Hoofdstuk 4 Azië en globalisering (voortdurend proces van wereldwijde economische, politieke en culturele integratie)
Rusland Kennisquiz.
Turkije.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Thema 3 Toerisme.
Armenië Armenië 150 na Chr.. Armenië nu
Godsdienst.
Suriname Soraya van Lomwel.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Duitsland, is gekleurde land.
Heilige plaatsen Wat zijn heilige plaatsen?
Canada Gemaakt door: Jardie Inge en Rachel..
1.1 Werelddelen en oceanen op de wereldkaart
2. Oorlog zonder soldaten
Maya’s 1In houd . 2.de Maya`s. 3.wat voor steden hadden ze?
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Land van de moesson Paragraaf 1.
Azië is het grootste continent ter wereld. Aan de westkant grenst het aan Europa en Afrika, in het noorden aan de Oceaan, in het oosten en zuidoosten.
Zweden Door Glen en Mathias.
Gemaakt door Jan en Adjani
Door Hanne en Kim.
Denemarken Denemarken is een mooi en toerist-vriendelijk land .
Paragraaf 5.1: van vriend naar vijand.
Confrontatie Paragraaf 5.2.
Turkije PowerPoint Turkije van groep 6b `t Bolwerk Gemaakt door 6B.
Les 1 De wereld staat in brand
Stormen Orkanen Overstromingen
Door : Lucas Van Der Haven
*Ella en Nienke* *6a abbs podium*
Hoofdstuk 3. Noord en Zuid-Vietnam na 1954
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Van Abbemuseum.
1 IJsland IJsland, 15 mei Een groep noordse sternen vliegt vermoeid aan vanaf de zee. Ze hebben net een reis van 3 maanden achter de rug. Na gerust te.
Spanje Door Seppe en Jonas..
Dat België klein is wisten we.
Brei een mutsje voor Centraal-Azië
H5 Koude Oorlog §3 Duitsland verdeeld.
Landschappen en wereldkaart
De Republiek der zeven verenigde nederlanden
Kolonies in 1945 Na 1945 werd Korea van Japan afgenomen en verdeeld tussen de SU en VS: Noord Korea (Democratische Volksrepubliek Korea) Zuid Korea (Republiek.
Pim Glenn Leonie Babette Jenell
Suriname klimaat+geografie
In de weer voor het klimaat
1 HV Hoofdstuk 2 Klimaat § 8-9
Aardrijkskunde Hoofdstuk 2 – les 3.
Paragraaf 2 Hoofdstuk 1 Australië.
Top Australië, maandag 24 maart Australië Australië ligt, met een oppervlakte van bijna 8 miljoen vierkante kilometer, “Down Under” omringd door.
Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.
De geschiedenis De leider van Japan De hoofdstad Eten en drinken Kledendracht Het klimaat en eilanden De munteenheid Beroemde inwoners Het nieuws van.
AARDE 3/4 vmbo 4 Weer en klimaat § Weersverschillen in de Verenigde Staten Extreme weersomstandigheden: sneeuwstormen, blizzards orkanen tornado’s.
AARDRIJKSKUNDE Hoofdstuk 1 Les 1 Voelt de zon overal even warm aan?
AARDRIJKSKUNDE Hoofdstuk 1 Les 3 Wat doet de zon met het landschap?
Tijd van televisie en computer 1950 – nu
Een reis door Spanje Hallo mijn naam is Sander.
Landschapszones en klimaat
Thema 11 Conflict in Israël.
Cursus 6.2 : Koude Oorlog 2 KGT Lesweek 1
Cursus 6.2 : Koude Oorlog 2 KGT Lesweek 1
Hoofdstuk 1 Les 2 Waar is het warm?
THEMA 3  Toerisme .
Blok 1 Landen rond de middellandse Zee
Cursus 6.1 : Europa in Delen 2 KGT Lesweek 3
Islamitisch land in Zuidoost-Azië
Poolgebieden.
Semantisatieverhaal: Mijn zoon heeft een hekel aan afwassen
Transcript van de presentatie:

Vakantiemarkt Zuid-Korea

Algemene informatie Zuid-Korea heeft ongeveer 3000 eilanden die vooral in het zuidelijk en westelijk kust. Er wonen ongeveer 50 miljoen mensen in Zuid-Korea. De hoofdstad van Zuid-Korea heet Seoel. Het is meer dan 600 jaar oud tot 1945 was de hoofdstad voor heel Korea maar alleen voor Zuid-Korea Het klimaat van Zuid-Korea heeft een gematigd klimaat. Dat betekent dat het wel duidelijke seizoenen heeft maar temperatuur verschil tussen winter en zomer zijn niet extreem hoog. u nog alleen voor Zuid-Korea.

Geschiedenis In 1945 na de oorlog werd Korea door de VN in twee stukken verdeeld namelijk in Noord en Zuid Korea. In 1948 werden de landen twee onafhankelijke landen: Noord en Zuid Korea. In December 1945 vond er een samenkomst in Moskou tussen Sovjet-Unie en Verenigde Staten er word een commissie gevormd ( enkele personen die bepaalde taken proberen uit te voeren) Syngman Rhee werd in juli 1948 gekozen als president en hij riep op 15 augustus 1948 de Republiek ( hoogste gezag in handen is van de president) van Zuid-Korea uit.

Flora en Fauna In zuid Korea kan je veel verschillende planten vinden. Sommige van de planten zijn echt uniek, en het kan zijn dat je ze alleen in Azië kan vinden. Gebied van Zuid Korea ligt in een koud gedeelte. In de winter kan het zelfs tot -5 graden zijn. Het waait daar best veel, zelfs in de zomer kan het zo zijn dat er een storm komt. In zomer is het warm, maar niet zo warm als in Europa. In de zomer is de temperatuur gemiddeld 20-25 Celsius graden.

Kunst en Cultuur Muziek en dans zijn belangrijke kunst vormen in Zuid-Korea in de muziek in vooral Chinese en Japanse muziek stijl. Bezienswaardigheden die mooi zien om te zijn of interessant zijn zoals: ● Haiensatempel Janggyeong Panjeon ● Jongmyo heiligdom ● Changdeokgung-paleiscomplex ● Hwaseong-vesting

Rondje Culinair

Sport Een aantal Koreaanse sporten: Taekwondo Taekkyeon Voetbal Hapkido Honkbal

Rondreis Rondreis We beginnen bij Seoul . U gaat dan naar Suwon daar kunt u Hwaseong-vesting als u daar bent geweest kunt u terug naar Seoul. Daarna gaan we naar Changdeokgung-paleiscomplex dit lig in de zelfde stad. Als u daar klaar bent met kijken kunt u nog naar Gyeonbokgung gaan in het noordelijke deel van Seoul. Dit is allemaal in Seoul als u verder wilt kijken naar 2 andere bezienswaardigheden bent u nog een lange tijd op reis maar beschrijf toch hoe. U gaat dan naar Suwon daar kunt u Hwaseong-vesting als u daar bent geweest kunt u terug naar Seoul.

Poster Dit is onze poster over Zuid-Korea

Leuke Weetjes Korea ligt in Oost-Azië. Vroeger was het één land. Het land bestaat uit twee delen: het arme communistische noorden en het kapitalistische zuiden. Het getal 4 is een ongeluksgetal in Korea. Zwaaien is heel onbeleefd. Als je iemand tegenkomt, dan buig je netjes. Soju is een populaire alcoholische drank gemaakt van rijst. Koreanen zijn erg beschaafd en hebben keurige tafelmanieren. Je neus snuiten aan tafel kan echt niet!