De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een reis door Spanje Hallo mijn naam is Sander.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een reis door Spanje Hallo mijn naam is Sander."— Transcript van de presentatie:

1 Een reis door Spanje Hallo mijn naam is Sander.
Ik ga laten zien wat ik heb mee gemaakt in Spanje.

2 Barcelona Ik ben in Barcelona geweest daar begon mijn reis en daar ben ik in het FCB stadion geweest. Camp Nou is de echte naam van het voetbal stadion. Het stadion is gebouwd in 1957 en heeft plaats voor supporters. Ik ben naar Het Zeeaquarium van Barcelona geweest. Dit ligt in de haven van Barcelona. Daar kan je door een tunnel lopen met aan allen kanten vissen om je heen. Het zeeaquarium is in 1995 geopend. Het zeeaquarium heeft 6 miljoen liter zeewater met 11 duizend vissen en heeft 35 baden. De vissen eten wel 2 ton (200 duizend kilo) voedsel per week. Barcelona ligt aan de Middellandse zee en heeft een mediterraan klimaat dus niet erg koude winters en warme zomers. In de zomer kan het ‘s nachts wel 20 graden en overdag rond de 30 graden. Barcelona is na Madrid de grootste stad van Spanje met 1,6 miljoen inwoners. Na drie dagen ging ik door met mijn reis. In die drie dagen had ik heerlijk genoten van het strand en de dingen die ik gezien heb.

3 Valencia . Van uit Barcelona ben ik door gereisd naar Valencia.
Als eerste bezocht ik Plaza de Toros. In Plaza de Toros worden stiergevechten gehouden in het Nederlands betekent Plaza de Toros het plein van de stieren. In 1859 werd Plaza de Toros geopend en er kunnen 10 duizend toeschouwers in. Nu is het niet alleen voor stierengevechten maar ook voor concerten. Bij plaza de Toros hoort ook een museum bij en die heet Museo Taurino hier kom je de geschiedenis van het stierenvechten te weten. Midden in het centrum ligt Plaza de Virgen dit is een groot plein en komt uit de Romeinse tijd. In het midden van het plein staat een hele mooie fontein uit 1976. Elke donderdag komt er een watertribunaal dat houd in dat als boeren ruzie hebben over waterkanalen ze naar deze rechtbank kunnen gaan en dan doet dan doet de rechtbank uitspraak over de genen die gelijk heft dit is een van de oudste rechtbanken van Europa (Tribunaal is een rechtbank voor specialen zaken). Valencia ligt aan de Middelandse zee en heeft een mediterraan klimaat dus geen koude winters maar wel lekker warme zomers. Na Madrid komt Barcelona en daar na komt Valencia als grootste plaats van Spanje met 786 duizend inwoners. Ik heb vier dagen genoten van alles wat ik heb gedaan en ik heb heerlijk aan het strand gelegen alleen het stiervechten was niet zo leuk.

4 Madrid Mijn volgende stop was in de hoofdstad van Spanje Madrid.
Ik ben in Estadio Santiago Bernabéu geweest. Het stadion heeft zitplaatsen. Op 14 dec 1954 werd het stadion geopend. In 1944 begon de bouw van het stadion. Palacio Real de Madrid. Dit paleis is van de koning waar de koning werkt. Het is het grootste koninklijk paleis van de wereld het heeft 3418 kamers. De bouw begon in 1734 en in 1764 nam koning karel de III het in gebruik. Ik heb ook nog een foto gemaakt van de koning die toevalig het paleis uit kwam om zijn pitbul uit te laten. Madrid ligt in het centralen deel van Spanje Madrid is de grootste stad van Spanje en de hoofdstad van Spanje. Madrid heeft een landklimaat dat betekent koude winters en warme tot hete zomers de tempratuur kan wel tot 40 graden worden. Ik ben er 2 dagen geweest het was er wel 40 tot 42 graden voor mij te warm maar er was wel een zwembad en ik heb er paella gegeten en heb er van genoten.

5 Sevilla Ik ging na Madrid naar Sevilla daar begon ik bij Plaza de España. Het plein heeft de vorm van een halve cirkel met in het midden van het plein een fontein. Dit plein werd gebruikt voor films o.a Star Wars II en The Attack of the Clones. Het is een prachtig plein met verschilende historiche gebouwen het is het bkentste plein van Sevilla. Kathdraal Maria de la Sede. De kathdraal heeft een lengte van 127 meter en is 83 meter breed. De kathdraal is van binnen prachtig met glas schilderingen,schilderijen en hout snij werk. Het is de grootste Kathedraal ter wereld. Sevilla heeft een meditreraan klimaat met erg heten zomers en de winters zijn niet koud. Als het erg heet is zijn de straten leeg dan houden de mensen een siesta dat betekend een middag dutje op het heetst van de dag. Sevilla ligt in het zuiden van Spanje. Ik ben er 2 dagen geweest het was er 42 graden en genoten van alles dat ik heb gedaan. Ik ben ook nog wezen kijken naar de flamecodansers ik heb het zelf ook geprobeert en dat ging goed.

6 GRIBRALTAR Mijn laatste bezoek was aan Gibraltar
Toen ik bij de rots van Gibraltar was zat er een groep Berberapen ik werd door een aap gebeten in mijn arm. Je kan ook goed bij rots van Gibraltar wandelen. Je kan de apen bekijken van uit een kabelbaan de kabelbaan gaat naar de top van de rots. In het zuidelijkse puntje van Gibraltar is een vuurtoren moskee met helder weer kan je Marokko zien liggen dit zuidelijke punt van Gibraltar heet Europa Piont. Gibraltar is maar 6 vierkante kilometer groot en ligt in het zuiden van Spanje. Gibraltar hoort bij Groot Brittannie ze spreken er Engels. Gibraltar heft een mediteraan klimaat droog en warme zomers en de winters zijn niet koud maar wel nat. Ik heb een leuke reis gehad en in Gibraltar was het weer leuk ik ben er 5 dagen geweest maar nu weer naar huis heb me vermaakt tot in Nederland adios.

7 Eind


Download ppt "Een reis door Spanje Hallo mijn naam is Sander."

Verwante presentaties


Ads door Google