De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door : Lucas Van Der Haven

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door : Lucas Van Der Haven"— Transcript van de presentatie:

1 Door : Lucas Van Der Haven
De ruimte Door : Lucas Van Der Haven

2 Inhoud De Melkweg en Haar planeten De Zon en zijn ontstaan
Sterrenbeelden De Maan De schijngestalten van de maan De Oerknal Einde

3 De Melkweg en Haar planeten
De Melkweg is een zonnestelsel dat zo groot is dat het geen zin meer heeft om de getallen op te noemen (Alle zonnestelsels zijn zo groot.) Een zonnestelsel is een ster met planeten er om heen. Om die planeten draaien weer manen. De planeten van de Melkweg zijn: Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Uranus, Neptunus en Pluto was er vroeger ook een. (Nu is hij een dwergplaneet.)

4 De zon en zijn ontstaan De zon zou zo'n 4,6 miljard jaar geleden ontstaan zijn door het samentrekken van een uitgestrekte koude, gasvormige Oernevel. Het hele proces van samentrekking zal ongeveer 35 miljoen jaar hebben geduurd. Uiteindelijk werd de temperatuur in het centrum van de gasbol zo hoog - miljoenen graden - dat daar kernreacties konden beginnen. De zon was geboren. (De zon is de grootste ster van ons Zonnestelsel.)

5 Sterrenbeelden Een Sterrenbeeld is een verzameling sterren die een figuur vormt als je ze door lijnen met elkaar zou verbinden. De twaalf bekendste sterrenbeelden zijn de tekens van de dierenriem. Welk sterrenbeeld jij hebt wordt bepaald door het moment waarop je geboren bent. Dit zijn de Sterrenbeelden en de dagen dat je ze kan krijgen: Ram 21 maart tot en met 20 april, Stier 21 april tot en met 21 mei, Tweelingen 22 mei tot en met 21 juni, Kreeft 22 juni tot en met 23 juli, Leeuw 24 juli tot en met 23 Augustus, Maagd 24 augustus tot en met 23 september, Weegschaal 24 september tot en met 23 oktober, Schorpioen 24 oktober tot en met 22 november, boogschutter 23 november tot en met 22 december, Steenbok 23 december tot en met 20 januari, Waterman 21 januari tot en met 18 februari, Vissen 19 februari tot en met 20 maart. b

6 De Maan De maan is 4,527 miljard jaar geleden ontstaan. Dat gebeurde doordat hij met een andere planeet botste. Toen kwam er een grote stofwolk en was er een maan. Als je in de Avond goed naar de maan kijkt zie je dat hij er niet altijd hetzelfde uit ziet. Hij ziet er iedere keer weer wat anders uit. Dat komt doordat de maan draait en de zon zijn licht er steeds van een andere kant op schijnt. De ene dag zie je maar een heel klein mini maantje en de andere dag een volle maan.

7 De Schijngestalten van de MAAN
DE SCHIJNGESTALTEN VAN DE maan zijn de vormen die hij heeft door het licht van de zon. Je hebt: Nieuwe maan, Jonge maansikkel, Eerste Kwartier, Wassende Maan, Volle Maan, Afnemende Maan, Laatste Kwartier, Asgrauwe maan.

8 De oerknal De oerknal was het ontstaan van de ruimte en de tijd. 13,7 miljard jaar geleden ZAT ALLES HEEL DICHT OP ELKAAR EN WAS HET VERSCHRIKKELIJK HEET. De oerknal kun je je voorstellen als een soort ontploffing. Uit die ontploffing is het heelal ontstaan. Net als bij een ontploffing was de temperatuur in het begin heel heet en daarna heel koud. Bij het ontploffen ontstaan grote structuren. Eerst ontstonden er kleine structuren zoals protonen en Neuroten Later de ionen toen de elementen En daarna de verbindingen. Nog later ontstonden de hele grote structuren zoals Sterren en hele sterrenstelsels. Er is nog een theorie . Die zegt dat god alles gemaakt heeft.

9 Einde Ik hoop dat je dit een leuke presentatie vond


Download ppt "Door : Lucas Van Der Haven"

Verwante presentaties


Ads door Google