MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – 2013. Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Medezeggenschapsraad
Advertisements

De MR op Praktijkonderwijs Zeist
De rol van de medezeggenschap CNV Onderwijs Academie
Medezeggenschapsraad
Jaarplan MR K.B.S schooljaar
JAARVERGADERING 1 OKTOBER Agenda  Opening  Agenda  Rondvraag  Notulen jaarvergadering 2011  OR  MR  Directie/Team obs De Bussel.
SCHOOLJAAR Jaarverslag MR 1 Jaarverslag MR schooljaar
Medezeggenschapsraad
De MR in het primair onderwijs: juridische aspecten Inhoud:  Overwegingen t.a.v. de bevoegdheden  Verschillende advies- en instemmingsrechten  Geschillen.
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD
Informatieavond 26 Augustus 2013
MR ‘t Möllenveld.
Informatieavond ST Lambertusschool Dinsdag 20 Juni 2006
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012/2013 Ruby Arts Voorzitter MR
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012 Ruby Arts Voorzitter MR Bs Petrus & Paulus.
Medezeggenschap Het bestuur en het Directieteam nemen beleidsbesluiten Ouders, leerlingen en personeelsleden denken mee en beslissen soms mee Dit is geregeld.
10 minuten MR in een notendop
MR 10 minuten MR in een notendop Agenda Wat doet een MR Samenstelling van de MR Jaarverslag Planning
MR De doelstellingen van de Medezeggenschapsraad (MR) zijn: Het behartigen van de belangen van kinderen, leerkrachten en ouders Stem geven aan het personeel.
De Medezeggenschapsraad
1. 2 Andere Tijden Vijf-gelijke-schooldagen-model. Agenda voor vanavond: Uitleg van het doel van deze avond. Wat zijn de schooltijden? Hoe ziet een dag.
KALENDERJAAR 2012/13 DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DENKT EN BESLIST MEE OVER SCHOOLZAKEN EN LEVERT DAARMEE EEN BIJDRAGE AAN DE KWALITEIT VAN HET ONDERWIJS OP.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SINT BAVOSCHOOL november 2010.
Welkom welkom.
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
Programma welkom presentatie OV stemmen van de leden
MR Vlinderbos jaarverslag 2009 – Wij zijn de MR! Oudergeleding: Carel Albertscontactpersoon Ouderraad Hans Waldercontactpersoon Directie Jeroen.
Ouderraad De Kinderkei. Waarom een ouderraad? Bij de wet geregeld ‘orgaan’, GGD (Gemeenschappelijke Gezondheids Dienst) Voor de gemeenschappelijke belangen.
Medezeggenschapraad H. Henricusschool
MR De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit gelijk aantal leerkrachten en ouders MR Van Damschool bestaat uit: Inge Blok Ria van der Meijden Wijnand van.
Jaarverslag MR SCHOOLJAAR
MR Pius X Wateringen Orgaan voor medezeggenschap (inspraak). De MR vertegenwoordigt de belangen van leerlingen, ouders en leerkrachten. Primair doel: behartigen.
De MedezeggenschapsRaad Inspraak in beleid. Programma Doel MR Taken en verantwoordelijkheden Samenstelling Werkwijze Inspraak: wat betekent dat voor jou?
‘ons doen en laten’ Jaarverslag Medezeggenschapsraad Burgst Breda, 7 december 2006 MR.
Voorgenomen besluit tot een scholenfusie SBaO door de besturen van voorgenomen besluit tot een scholenfusie SBaO door de besturen van Scala & WvO informeren.
Jaarverslag & Thema-avond ‘Ouderbetrokkenheid’
Jaarverslag & Thema-avond ‘Social media’ Medezeggenschapsraad 2014 – juni 2015.
Schooljaar 2015/2016.
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
Medezeggenschapsraad
Algemene Ledenvergadering 8 oktober Inleiding Welkom en opening door de voorzitter van de OV Ingekomen stukken en mededelingen Voorstellen Schooladviescommissie.
Medezeggenschapsraad Presentatie 29 Oktober 2015.
Wat is de (G)MR? Afvaardiging van ouders en personeel Inspraak en advies op de gang van zaken en beleid van de school Directeur is adviseur Vergaderingen.
 Welkom  Aanleiding  Proces  Huidig model  Nieuw model  Gevolgen voor ouders  Gevolgen voor personeel  Vragen.
Jaarvergadering Ouderraad 15-oktober-2015.
Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.
Jaarplan MR SCHOOLJAAR Wat wilt u lezen? 2 AlgemeenVisie MRActiviteiten MR Structurele Onderwerpen Vaste Agendapunten Vergaderdata MR Rolverdeling.
Inleiding  Cursusmateriaal: naslag  Doel: versterken van positie en functioneren GMR  Uitgangspunt: optimaal functioneren betrokken scholen  Werkvorm:
Ouderavond Springplank 18 oktober Onderwerpen Ouderraad: presentatie afgelopen jaar, financiën, begroting komend jaar ouderbijdrage komend jaar.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Medezeggenschap op de Trumakkers Informatieavond groep 1 en 2 6 september 2011.
Jaarverslag MR 2012 / 2013 De MR heeft het afgelopen schooljaar 8 keer vergaderd. In deze vergadering heeft de medezeggenschapsraad ingestemd met / of.
Formatie april Financiering school = lumpsum School ontvangt geld van het rijk op grond van: 1.Het aantal leerlingen op 1 oktober van.
De MR en het schoolplan Bouwstenen voor de toekomst Utrecht, 22 januari 2015.
Medezeggenschapsraad Presentatie 25 Oktober 2016
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap op de Dr.M.L. Kingschool
Prot. Chr. Basisschool “De Rietlanden”
De Medezeggenschapsraad spreekt….
Medezeggenschap Raad (MR) St. Joan, Soerendonk
Medezeggenschapsraad
Jaarverslag medezeggenschapsraad
Jaarverslag ouderavond 27 september
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap? Ook voor u!
Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo
Terugkerende taken MR September ADVIES: schooljaarplan, teamscholing
Transcript van de presentatie:

MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – 2013

Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker voorzitter en contactpersoon Directie Personeelsgeleding:  Anouk van Staalduinen  Jacqueline van der Vlist

Wet medezeggenschap op scholen  Aan de school is verplicht een MR verbonden  De MR is bevoegd om alle schoolgerelateerde zaken te bespreken, hierover voorstellen te doen en standpunten kenbaar te maken  De medezeggenschapsraad praat mee over alles wat met de school te maken heeft. De MR heeft als taak om openheid en onderling overleg op school te bevorderen.  De MR Vlinderbos bestaat uit 2 leerkrachten en 3 ouders  Instemmings- en adviesbevoegdheid verschilt per onderwerp en ‘geleding’

Instemming van de hele MR  Wijziging van de onderwijskundige doelstellingen  Vaststelling of wijziging van het schoolplan, leerplan en  Zorgplan  Wijziging van beleid m.b.t. werkzaamheden door ouders op school  Fusie of wijziging in structuur

Instemming van de personeelsgeleding  Vaststelling of wijziging van beleid en regelingen voor o.a.:  Samenstelling formatie  Taakverdeling en taakbelasting  Verlof  Nascholing  Beoordeling en beloning  Functiehuis

Instemming van de oudergeleding  Vaststelling of wijziging van beleid en regelingen voor o.a.:  Ouderbijdrage en de bestemming daarvan  Schoolgids  Onderwijstijden  Voorzieningen voor leerlingen  Voorziening voor tussenschoolse opvang  De grondslagen van de school

Advies van de MR  is nodig bij vaststelling of wijziging van beleid en regelingen voor o.a.:  De organisatie van de school  Lesrooster  Meerjarig financieel beleid  Krimp of uitbreiding van werkzaamheden  Onderwijskundige projecten / experimenten

Schoolplan  Vanaf het schooljaar 2008 wordt door het bestuur en directie het schoolplan gebruikt.  In deze vierjaren plannen komen alle beleidsaspecten, te weten onderwijskundig, personeel, organisatie, financieel en kwaliteit aan bod.  Middels dit schoolplan is de directie in staat de school planmatig te besturen en ook worden de activiteiten regelmatig geëvalueerd om de kwaliteit van het onderwijs verder te verbeteren.  De MR is positief over deze werkwijze die veel inzicht geeft in de onderwerpen waaraan door de directie en het team gewerkt wordt.  Het algehele beeld is positief en wordt jaarlijks tweemaal door de directie toegelicht.

Schooljaar  De M.R. heeft afgelopen jaar 5 vergaderingen gehouden.  Vaste onderwerpen: Schoolgids, begroting ouderbijdrage en de bestemming Ouderbijdrage, Zorgplan, Formatieplan en Vakantieplanning.  Extra aandacht was er voor de onrust in de dolfijnengroep, gesprekken met ouders, directie en bestuur. Met tot gevolg een tweetal ouderavonden verzorgd door directie bestuur MR en het kanjertraining instituut.  Afgelopen jaar heeft Mirjam Kroon aangegeven het afgelopen en komende jaar geen bijdrage aan de MR te kunnen leveren vandaar dat we op zoek zijn naar aanvulling voor de oudergeleding. We zijn op zoek naar iemand die mee wil denken, praten en misschien vanuit zijn/haar professie een fijne toegevoegde waarde kan hebben voor de MR.  Wij vinden het fijn als u zaken heeft die u aan de orde wil stellen, ideeën heeft of een vergadering wilt bijwonen u contact met een van ons opneemt. Voor de duidelijkheid de route voor problemen is de juf van de klas, directie (Cock of Titia) en dan bestuur of MR.  Als laatste willen wij graag aan u allen laten weten dat de contacten tussen de MR, Bestuur, OR en Directie door ons als prettig, open en duidelijk wordt ervaren. Dat maakt het tot een feest om met elkaar samen te werken en om in de MR te zitten.