Honger, naar GOD. Het motief om te vasten..

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Welkom op TOV! Bekering.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
Geheimzinnig en onzichtbaar
G EBED VAN F RANCISCUS VAN A SSISI.
Problemen oplossen—vreugdevol
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Het dak eraf Marcus21-12.
Jezus onze Hogepriester
Heer, maak van mij een instrument van vrede…
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Diaconaat in de participatiestaat
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
Welkom in de samenkomst
Gebed om zegen.
SINT – FRANCISCUS VAN ASSISI
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
De christelijke boodschap
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
HOEZO BIDDEN?.
Welkom in deze kerkdienst
.... Opzien naar de Ene is omzien naar de ander Michacampagne 2012 We lezen: Jesaja 58: 1 – 8 Preek over gaat over: 'recht doen' Het eerste lied: Gezang.
R EALISATIE L UC V AN DER H EYDEN
Welkom.
Welkom op TOV!.
Opdracht nr. Markus En nadat Johannes overgeleverd was, kwam Jezus in Galilea, predikende het Evangelie van het Koninkrijk Gods, 15. En zeggende:
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Johannes 8: 12 Jezus zegt: Ik ben het licht der wereld, wie Mij volgt zal nimmer in duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Opwekking 710 Gebed Om Zegen
Verlangen naar licht.
VREDE.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
AAN UW TAFEL.
Leven zoals past bij God
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
In Uw licht zien wij het Licht
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Vriendelijkheid en goedheid: vrucht van de Geest
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
Zondagavond 8 maart 2015.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
ETEN & DRINKEN Urk.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
Heer, maak mij een instrument van uw vrede. Laat mij liefde brengen, daar waar haat is; vergeving, waar mensen elkaar pijn doen; geloof, daar waar.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
JEZUS ZONDER HANDEN.
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
VIER WOORDEN OM VAN TE LEVEN
Moge God je zegenen met ontevredenheid over gemakkelijke antwoorden, halve waarheden, en oppervlakkige relaties, Opdat jij onverschrokken waarheid mag.
VIER WOORDEN OM VAN TE LEVEN
REALISATIE LUC VAN DER HEYDEN
God wil de schepping als zijn rijk
Transcript van de presentatie:

Honger, naar GOD. Het motief om te vasten.

ik zal mij niet onder de macht van ook maar iets laten brengen. Vasten openbaart de mate waarin voedsel heerschappij over ons heeft, of televisie, computer of iets anders waaraan we ons steeds weer onderwerpen. 1Kor. 6:12b ik zal mij niet onder de macht van ook maar iets laten brengen.

God schiep honger en dorst. Joh. 6:35 “Ik ben het Brood des levens” “wie in Mij gelooft, zal nooit meer dorst hebben.” Het gevaar van eten is dat we verliefd worden op de gave, het gevaar van vasten is dat we de gave minachten en dat we prat gaan op onze wilskracht.

Heer, maak mij een instrument van uw liefde Heer, maak mij een instrument van uw liefde. Waar haat het hart verscheurt, laat mij liefde brengen. Waar wordt beschuldigd, laat mij vergeving schenken. Waar verdeeldheid mensen van elkaar vervreemdt, laat mij eenheid stichten. Waar twijfel knaagt, laat me geloof brengen. Waar dwaling heerst, laat me waarheid uitdragen. Waar wanhoop tot vertwijfeling voert, laat hoop doen herleven. Waar droefenis neerslachtig maakt, laat me vreugde brengen. Waar duisternis het zicht beneemt, laat me licht ontsteken.   Maak dat wij niet zozeer zoeken om getroost te worden, als wel om te troosten. Om begrepen te worden als wel om te begrijpen. Om bemind te worden als wel om te beminnen.   Want wij ontvangen door te geven. Wij vinden door onszelf te verliezen. Wij krijgen vergeving door vergeving te schenken en wij worden tot eeuwig leven geboren door te sterven.   Amen.  

Vasten past niet ( meer) in ons geloofsleven! Ons land (dorp) heeft behoefte aan een opwekking, en deze brengen we alleen tot stand door bidden en vasten!

Marcus 1:12-15 12 En meteen dreef de Geest Hem uit, de woestijn in Marcus 1:12-15 12   En meteen dreef de Geest Hem uit, de woestijn in. 13 En Hij was daar in de woestijn veertig dagen en werd verzocht door de satan; en Hij was bij de wilde dieren, en de engelen dienden Hem. 14   En nadat Johannes overgeleverd was, ging Jezus naar Galilea en predikte het Evangelie van het Koninkrijk van God, 15 en Hij zei: De tijd is vervuld en het Koninkrijk van God is nabijgekomen; bekeer u en geloof het Evangelie. De veertigdagentijd is de belangrijkste vastenperiode in de christelijke traditie. De veertigdagentijd loopt dit jaar van aswoensdag 22 februari, tot stille zaterdag 7 april.

Zegen van onrust Moge God ons zegenen met onrust over gemakkelijke antwoorden, halve waarheden en oppervlakkige relaties zodat er diepgang is in onze harten. Moge God ons zegenen met boosheid over onrechtvaardigheid, onderdrukking en de uitbuiting van mensen zodat we werken voor rechtvaardigheid, vrijheid en vrede. Moge God ons zegenen met tranen die we plengen voor hen die lijden door pijn, verstoting, honger en oorlog, zodat we onze handen zullen uitstrekken tot troost. En moge God ons zegenen met zoveel dwaasheid dat we geloven een verschil te kunnen maken in deze wereld. Zodat we doen waarvan anderen zeggen dat het onmogelijk is. Franciscaner zegenbede