De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VIER WOORDEN OM VAN TE LEVEN

Verwante presentaties


Presentatie over: "VIER WOORDEN OM VAN TE LEVEN"— Transcript van de presentatie:

1

2 VIER WOORDEN OM VAN TE LEVEN
EN AANEEN TE SCHAKELEN

3

4 Schakel in op Hem Jezus trok zich steeds opnieuw terug om tot gebed en stilte te komen, om zich in te schakelen op Hem die hij Vader noemde, bron van alle leven, richtingaanwijzer. Heer, help ons in deze veertigdagentijd Stil vallen Stilte waarderen Stilte laten binnenkomen Zodat we onszelf horen, de ander horen, Jou horen. 

5

6

7 Schakel in op wat echt wezenlijk is
Jezus wijst iedere keer weer op wat echt belangrijk is. Wat wezenlijk is voor de mens om te leven, om samen te leven.

8 Kunnen we echt ‘consuminderen’?
‘Geluk, het enige dat vermenigvuldigt als je het deelt.’ Heer, help ons in deze veertigdagentijd op zoek gaan naar wat echt belangrijk is om te leven. Help ons inzien dat onze consumptiemaatschappij ons niet gelukkiger maakt en hoe weinig, nietszeggend ‘brood en spelen’ kunnen zijn. Open onze blik en ons hart om voorbij hebzucht, eerzucht en heerszucht MENS te zijn voor een ander.

9

10

11 Schakel je in op je medemens
Hoeveel parabels gaan niet over delen en geven? ‘Wie zijn leven niet wil delen, niet wil delen met zovelen, met een ander gaat verloren, wie wil geven wat hij heeft, die zal leven, opgegeten, die zal weten dat hij leeft.’

12 Heer, laat ons ‘geraakt’ worden door de mens achter de feiten.
‘Solidariteit begint waar je je laat raken door de mens achter de feiten!’ Heer, laat ons ‘geraakt’ worden door de mens achter de feiten. Laat ons altijd blijven ‘ontroerd’ worden door ellende en verdriet; laat ons altijd blijven ‘bewogen’ worden door miserie van anderen. Dat de onmacht ons niet verlamt maar ons in verzet doet komen om grenzen te verzetten en te verleggen. Naar Carlos Desoete

13

14

15 Schakel in op verzoening en verdraagzaamheid
“Tot zevenmaal zeventig maal, vergeef ik een ander zijn schuld, tot zevenmaal zeventig maal, de Heer heeft met mij ook geduld.” Vraagt Jezus niet om echt berouw, om te verzoenen en om niet in bitterheid of onenigheid te blijven leven. Haal de kramp uit je leven en toon je kwetsbare, verzoenende kant.

16 Gebed om vrede van de H. Franciscus
Goddelijke Meester, geef dat ik meer zoek te troosten dan om zelf getroost te worden; begrip te tonen dan om zelf begrepen te worden; liefde te schenken dan om zelf liefde te ontvangen. Want als we geven ontvangen we; als we vergeving schenken ontvangen we vergeving; als we sterven worden we geboren tot eeuwig leven. Heer, maak mij een instrument van uw vrede. Laat mij liefde brengen, daar waar haat is; vergeving, waar mensen elkaar pijn doen; geloof, daar waar twijfel is; hoop, waar wanhoop is; licht, waar duisternis is; vreugde, waar droefheid is.

17 Gebundelde takken kun je niet breken.
Keniaans gezegde

18 "Somos diferentes, pero no indiferentes"
We zijn verschillend maar niet onverschillig. Guardia Indigena Colombia

19


Download ppt "VIER WOORDEN OM VAN TE LEVEN"

Verwante presentaties


Ads door Google