6 Informatie bijeenkomst over de oprichting van LECO De Lokale Energie Coöperatie In de regio Opsterland.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verkiezing Project van het Jaar 2012
Advertisements

geen fossiele brandstoffen In 2020 al? Kan dat???
hun eigen woning realiseren.
Energieke buurt! Zon op School 5 april 2013 Utrecht Peter Dieleman
Informatiebijeenkomst 20 november 2013 Gorredijk Energieneutraal 2020 Programma Opening Zelf groene stroom opwekken Voordelig energie.
Van duurzaam energie-initiatief naar Met Elkaar Voor Mekaar
FUSIE VROUWEN van… Samen sterker!
Dorpsraad Keppel en Eldrik
Voor u Door u. Programma • Inleiding • Terugkijken naar 3 december: de aanleiding • Stand van zaken • De resultaten van de enquête • Discussie.
GGZ instellingen & Milieu 31 januari Programma uur •Korte inleiding MPZ, Adriaan van Engelen •GGZ Enquete resultaten, Kornelis Jorna.
Duurzaam Drimmelen Duurzaam Betaalbaar Lokaal Lokaal samenwerken aan een duurzame toekomst Inspiratie-avond Made Welkom op BS De Lage Weide 20 juni 2012.
Duurzaamheid en energiebesparing
Energie van en voor Ameland. Wat is AEC  Inkoop groene stroom en gas en verkoop aan Amelanders en bedrijven op Ameland  Zonder winst oogmerk  Zelf.
Workshop ter voorbereiding van de 2 e Beursvloer IJmond Noord 15 november 2012.
Bewonersvergadering 13 april 2011 Welkom Opening Bestuurszaken 20.25Waar staan wij nu? 20.40Buurt Interventie Team 20.50Pauze 21.10Politie.
Coöperatie Nieuwleusen Synergie Beheer U.A.
Welkom e.v.a.. Energie Gilze Rijen is een initiatief van Club Klimaatneutraal Gilze- Rijen Opgericht in 2009 met als doel een beweging te starten naar.
HoekscheWaardDuurzaam
Agenda Informatiemarkt ALV Vogelwijk Energie(k) - aanvang uur Omzetting van Coöperatie naar Vereniging Vogelwijk Energie(k) – Samenstelling bestuur.
Grenzen aan vrijwilligerswerk?. SGL Stichting gehandicaptenzorg Limburg Zorg beter met vrijwilligers 21 november 2013.
Herinrichting openbare ruimte project Van Ballegooijsingel
Welkom Kennisbijeenkomst ‘Vrijwilligersmanagement’
G-gassamenstelling | 13 oktober 2011 G-gassamenstelling Specificatie van de G-gassamenstelling in de toekomst en eisen aan gastoestellen.
Puur Hoorn Klimaatvisie Hoorn puur hoorn Puur Hoorn 2009 Klimaatjaar wat duurzaam kan, duurzaam doen!
Welkom bij Maandag 10 juni 2013 Inès Broeks. ENERGIE in Deventer Een samenwerkingsproject van Deventer Energie Samenwerkende bedrijven Gemeente en provincie.
Marc Verbeeten Uitgangspunten Het realiseren van een maatschappelijke versterking door de energierekening, op een duurzame manier, omlaag.
Energie van en voor Ameland. Wat is AEC  Inkoop groene stroom en gas en verkoop aan Amelanders en bedrijven op Ameland  Zonder winst oogmerk  Zelf.
Enerzjy Koöperaasje Trynwâlden TRYNERGIE. Terugblik Groenkerkers geven in het Trynwâldster overleg uitleg over Groenkerk In vervolg.
Het creëren van een succesvolle praktijk in relatie tot je boodschap
Sportcafé Amsterdam Zuid
Bestuur Waddinxveense Reddingsbrigade
ENSPIJK duurzaam Beeldvormende raad 21 mei 2013
Projectweek.
Deventer Energie Een coöperatie van leden en voor leden “Wij voorzien onze leden van energie zonder de volgende generaties in die mogelijkheid te beperken”.
Ken je Talent Jeugdige vrijwilligers in de sportvereniging Kees Zwemer Bas Oomen
MSF FysiotherapeutenDeventerSalland i.o. 13 september 2010.
Europaplein Welkom Programma Ontvangst Voorstellen: wie is wie? Doel van de avond Planvorming Verleden, heden en toekomst Europaplein Interactie Afsluiting.
Startbijeenkomst Dorpsplan … ‘Een dorpsplan maken; leefbaarheid in perspectief’
Gebiedsvisie Groningen-West
Van den Pol Elektrotechniek Wim van den Pol
Stand van zaken Wessel Hendertink Bestuurslid
Projectleider Matthijs Numan Toelichting op het Collegebesluit over het Europaplein Hoe is het besluit tot stand gekomen? Verdere besluitvorming.
STICHTING STADSRAAD ZEVENBERGEN
Teylingen samen groen Informatieavond voor bewoners Kagerbuurt 13 januari 2013.
Evenementencommissie RCU Zwolle
Samen energie besparen voor de toekomst van onze kinderen.
Energieke Sportverenigingen in Borsele Plan van aanpak.
Jan van der Meer Wethouder Klimaat & Energie. Duurzaamheidsagenda: werken aan een duurzame toekomst Duurzame economie Duurzame stedelijke ontwikkeling.
Informatiebijeenkomst Het Zon Effect Welkom. Programma uur Opening door de dagvoorzitter uur Al vijf jaar Het Zon Effect – Ilse Pama, ZMf.
Peuter & Co De Hbo’er in Groep Nul en de Startgroep Van spelen word je vrolijk!
 Actief lid zijn van de KBO Nu en in de toekomst In gesprek met de leden Ellen van Troost van Moveo Training & Advies.
Energie coöperatie Nij Altoenae e.o.
Soerendonk, donderdag 19 juni 2014
Collectief Zonnedak met postcoderoosregeling
WELKOMSTWOORD (1/2) Welkomstwoord Voorstelronde Haarse Zon 2 van 27.
Duurzaam Idskenhuizen
Regionale raadsbijeenkomst
Een nieuwe organisatiestructuur, op weg naar de toekomst
WELKOM Energiecoöperatie Endura
Welkom.
Wat kan BECO betekenen De buurt verkennen
Wijkaanpak Gedeelde uitgangspunten: top-down en bottom-up benadering.
Welkom.
Besturen en Communiceren
2e informatiebijeenkomst voor (kandidaat) leden van Provinciale Staten over stand van zaken Klimaatakkoord 17 januari 2019.
Versnel de overgang naar duurzame energie
Duurzaam maken van je huis: hoe dan?
Adviescommissie ‘Energiek Stiens’ “Op weg naar Duurzaam Stiens”
Welkom op voorjaarsvergadering in de SKALM 9 april 2019
Jouw VvE slimmer Verenigingen van Eigenaars in Utrecht Ruim 6000 VvE’s
Transcript van de presentatie:

6 Informatie bijeenkomst over de oprichting van LECO De Lokale Energie Coöperatie In de regio Opsterland

Informatiebijeenkomst 16 januari 2013 De Buorskip Beetsterzwaag Programma Opening en korte informatie over LECO Bouwe de Boer, energiecoördinator bij Gemeente Leeuwarden spreekt over nut en noodzaak van een lokale energie coöperatie Pauze, werven van leden en vrijwilligers, tekenen presentielijst Informatie over de opwekking van energie met zonnepanelen Afsluiting

Presentatie: 1 Wie en wat is LECO? 2 Doel en Missie 3 Coöperatie en vrijwilligersorganisatie 4 Taken van het bestuur 5 De stand van zaken bij LECO 6 Het delen van informatie

Wie en wat is LECO? Leco is nu een groep enthousiaste initiatiefnemers en straks een vrijwilligersorganisatie met een gezamenlijk doel. LECO is een coöperatieve vereniging voor het lokaal opwekken van duurzame energie

Doel en Missie Het doel: Opwekken duurzame energie Verkoop groene stroom/ gas aan leden Stimuleren van innovatieve energie projecten en energiebesparing De Missie: Verstrekken van betaalbare en schone energie aan inwoners regio Opsterland.

Wat betekent een coöperatie? LECO wordt opgericht als coöperatie Leden beslissen mee over activiteiten en beleid van LECO. Vrijwilligers vormen bestuur en tijdelijke werkgroepen

Wat doet een Lokale Energie Coöperatie?

De eerste taken van het bestuur zijn: a. Bespreken en besluiten over het ontwikkelingsplan b. Opstellen businessplan en marketingplan c. Opstellen communicatieplan

Wat is de stand van zaken bij LECO? 1. De statuten van LECO zijn in ontwerp klaar 2. Nieuw bestuur samenstellen 3. Actieplan uitvoeren voor werving leden en klanten

Meedoen? Meld je aan als vrijwilliger en help mee om van LECO een succes te maken! Wordt aanspreekpunt voor dorpsgenoten bij energievragen en ga mee op pad om leden te werven. Geef je op voor een bestuursfunctie of wordt lid van een werkgroep. Durf mee te bouwen aan een schone toekomst

Lid worden? Voor € 10,00 per jaar wordt u lid van LECO. Wordt ook klant voor groene stroom en groen gas. Met 100% leverings- garantie en tegen concurrerende tarieven. Via LECO op aantrekkelijke voorwaarden zonnepanelen laten plaatsen. U doet toch ook mee?

Meer informatie nodig? Schrijf u in voor onze informatieve nieuwsbrief. Bekijk alles over de ontwikkeling van LECO. Tips over energiebesparing en voordelige groene energie.