De vertelmobiel 3 oktober 2012.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
DAG VAN DE VAKDIDACTIEK Ijveren voor nijverheid!
Advertisements

OPEN LEER CENTRUM (OLC)
Kleuterschool Klavertje 3 Overbroek
Leesbevordering en taalbevordering in de basisschool
Kleuterschool De Zevensprong
Dienst Time Out Projecten
Steunpunt opvoedingsondersteuning. 2 Opvoedingsondersteuning -Inleiding -Iedereen heeft wel eens opvoedingsvragen -Ouders -Werkveld -Opvoedingsondersteuning.
Wat is vzw Arktos? Arktos vzw is een professionele vormingsorganisatie voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren tussen de 6 en 25 jaar.
Diversiteit, gelijke kansen en taalbeleid in het Secundair Onderwijs.
Waarde-volle zorg LPZ, 11 oktober Opbouw Voorstellen Ontwikkelingen Ander perspectief In gesprek 2.
Microsoft Dynamics NAV Meerwaarde voor leerlingen/cursisten.
OnderwijsServicebus. De OnderwijsServicebus is een mobiele mediatheek ter ondersteuning van het onderwijs in kleine kernen.
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
Ouderbetrokkenheid is altijd een persoonlijk verhaal !
De toetssteen ‘14-’18.
Take Care Project: Gezondheidstaalgids voor migranten periode: 1 november oktober 2014.
Zes uitgangspunten voor een goed pedagogisch klimaat
Onderzoek naar werkzame factoren en methodieken in omgaan met agressie Ilse Smits Studiedag ‘Efficiëntie en effectiviteit in de bijzondere jeugdzorg,
Studiedag project onderwijs, stage en tewerkstelling van jongeren met ASS.
1 Speuren naar kwaliteit in de praktijk Studiedag kinderopvang: vrijdag 19 oktober 2012.
Workshop: Sociale Mix in het SO. Sociale Mix: Definitie.
Opvoedingswinkel Gent WZO Sluizeken Tolhuis Ham 16/11.
Dorpen in verandering Basisonderwijs en kinderopvang 8 oktober 2012 Marleen Vermeer.
Jongeren Preventie Team
De voortrajecten vanuit het perspectief van de scholen Daniël De Block, Directeur Centrum voor Leren en Werken Gent.
11 maart 2008Joke Berendsen CBS Bekveld Digitale prentenboeken Studiedag 11 maart 2008.
Communitybijeenkomst 21 april 2009 Kies Kleur in Groen.
Als taal leren niet vanzelf gaat; vroegtijdige interventie op maat
ONDERWIJSBELEID IN DE PROVINCIE LIMBURG
OLVP MIDDENSCHOOL EERSTE GRAAD. DE BRUGFUNCTIE VAN DE EERSTE GRAAD Specifieke opdracht: Een kwalitatieve opvang organiseren van leerlingen uit de basisschool.
1. 2 De toetssteen en het Bijzonder Comité Herinneringseducatie.
In het kader van Diversiteit, gelijke kansen en taalbeleid in het Secundair Onderwijs 31/05/2011expertisedag CVOLimlo.
Meedoen met de Monitor de Bibliotheek op school 2014/2015
Nuborgh-onderwijs… …omdat elk kind verschillend leert!
Brede open school Aansluiting bij ppp van Jan de Maeyer. BOS GO!2020 sd alle scholen tegen 2020 brede scholen : Wat ? visietekst To teach vs to educate.
VTO, de brug van oud naar nieuw KENNISOVERDRACHT bij het departement Leefmilieu en Infrastructuur.
Taalarmoede = Kansarmoede Een inspiratiegids om taalgericht en taalontwikkelend aan de slag te gaan binnen tutoring 12 mei 2015.
Leren en Werken voor jongeren VLOR – 30 september 2015 Leen Baisier.
Improving Mental Health by Sharing Knowledge Themacertificaat Welbevinden en Sociale Veiligheid Marjolein Keij, Jeroen Lammers 21 oktober, 2015.
School en bibliotheek Ons aanbod voor het basisonderwijs.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit HumanismeIslamChristendom Keuzemodules: Bijbel Geschiedenis van het christendom - Wereldreligies.
Studiedag Basisonderwijs Provincie Vlaams-Brabant 12/11/2015 Departement Onderwijs en Vorming WAT IS STEM?
Leesplezier in de schoolbibliotheek
ACHTERGRONDINFO Fulltime Basis-Onderwijs voor hoog-intelligente en hoog-sensitieve kinderen Rotterdam, april 2016 Stichting H 4 O.
BIB KORTRIJK EDUCATIE & SCHOLENWERKING. #BIB KORTRIJK Onderwijs in Kortrijk: # kleuter- en basisscholen: 35 (incl. 6 BuLO/BuKO), ca kind. # secundaire.
Brede School Ursem 2014 Visie Bevorderen van de ontwikkeling kinderen 0-12 jaar Samen sterker Efficiënt inzetten van ruimten Versterken voorzieningenniveau.
HUIS VAN HET KIND EEKLO. Huis van het Kind Eeklo Een huis met 2 poten: De Zuidkaai Gezondheidscentrum Het Meetjesland En diverse infopunten verspreid.
Geschiedenis in een boekenkast. Entoen.nu 2007: commissie van Oostrom presenteert Canon van Nederland Stichting entoen.nu stimuleert het gebruik van de.
Initiatief Ministerie van OC&W Stichting Lezen Sector instituut openbare bibliotheken.
Rondleiding met tablets - Bibliotheek Gent Ism Mediaraven - Met steun van provincie Oost- Vlaanderen Doelgroep: 1 ste graad secundair B-stroom Doelstelling:
ESF Begeleiden en ondersteunen van jongeren Hester Bergmans
Krachtige STEM-leraren vormen: naar een multidisciplinair didactiektraject als OPO binnen de lerarenopleiding Heleen Bossuyt & Nele Vandamme.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Nieuwe opzet onderwijs. Huidige situatie onderwijs op Commanderij College: Methode bepaalt grotendeels: Welke onderwerpen worden behandeld Op welke wijze.
Departement Onderwijs en Opvoeding Stad Gent Departementshoofd Luc Heyerick.
Training Bijeenkomst 2. Onderwerpen bijeenkomst Het gebruik van verschillende media aan de hand van een thema en het toepassen van interactievaardigheden.
Youth empowered by Skills ROUBAIX Cijfers en trends 2.
RTC Oost-Vlaanderen vzw
Doelen behalen met activiteiten
Sterke kanten Valkuilen Bedreigingen Kansen Bianca Breukelaar
(O)Kans voor een versterkt onthaalonderwijs
Visie ontwikkeling
De sociale kaart ‘ontmoetingsproject’:
LOP DIEST Diest in Antwerpen LOP Diest in LOP Antwerpen 23/09/2018.
Wat is “Duaal Leren”? Opleidingstraject waarbij het aanleren
SOS Schulden Op School Voorstelling werking
Multiple sclerose en toch niet alleen!!!
ACTUALISATIE LEERPLAN 1 september 2019
Thuis in taal Voorlezen stimuleren
Versterk de Jobcoach IN de school
Transcript van de presentatie:

De vertelmobiel 3 oktober 2012

Partners Vzw Profo Scholengroep 10 Midden-Brabant BSGO De Letterboom, Vilvoorde GO! Kinderopvang Pedagogische Begeleidingsdienst – Project Rand en Taal ErasmusHogeschool – departement lerarenopleiding Stichting Lezen Vlaanderen

Partners:

Profo vzw Vzw profo ondersteunt jongeren die moeilijk hun weg vinden in onze samenleving in het verwerven van competenties. De taak van PROFO vzw bestaat uit een samenhangend geheel van activiteiten die erop gericht zijn om individuen (jongeren DBSO en Syntra) in groepsverband aan te zetten om hun eigen ontwikkeling positief bij te sturen. De activiteiten van PROFO vzw onderscheiden zich van onderwijs omdat ze zich niet richten op het aanreiken van louter cognitieve kennis, maar op het aanbieden van nieuwe ervaringen, inzichten en ontwikkelings-mogelijkheden op sociaal, emotioneel en expressief gebied.

De kern van de huidige activiteiten van vzw Profo ligt vandaag in het aanbieden van: Voortrajecten met het oog op het verhogen van de kansen van deeltijds lerende jongeren op de arbeidsmarkt Brugproject: deeltijds lerende jongeren een begeleide praktijkopleiding aanbieden Persoonlijke ontwikkelingstrajecten, die er op gericht zijn de band met onderwijs niet volledig of onnodig door te knippen en op maat van de jongeren te werken en met een zo snel mogelijke door- of terugstroom naar een kwalificatiegericht traject als ultiem doel.   Profo is ook erkend als centrum deeltijdse vorming.

De jongeren uit het voortraject Far West Vilvoorde zorgden onder begeleiding voor de praktische uitvoering van het project.

Geschiedenis Een vervolgverhaal op de Mobiele Leesplekken voor de basisscholen van het Rand- en Taalproject Aankoop en praktische uitvoering van een caravan onder leiding van vzw Profo Samenstelling boekenpakket ism Stichting Lezen Vlaanderen Samenwerking met lerarenopleiding ErasmusHogeschool Openingsdriedaagse in BSGO De Letterboom – Vilvoorde Voorstelling van het project op de studiedag kinderopvang Uitleen aan de basisscholen van SGR 10

Doel: De vertelmobiel wordt uitgeleend aan de basisscholen van SGR 10: Verhogen van het leesplezier Werken aan leesbevordering Verbeteren van de taalontwikkeling Mensen – kinderen én volwassenen – samenbrengen rond boeken! De Rand- en Taalbegeleiders van het GO! begeleiden de school, de leraren…..

Wat vind ik in de vertelmobiel? Boeken – peuterboekjes, prentenboeken, (voor)leesboeken Een handleiding met achtergrondmateriaal TV met USB en SD aansluiting en ingebouwde DVD- speler Kamishibai, poppenkast, spelmateriaal Illustraties en prentenmateriaal Spelmateriaal bij de boeken

Met dank aan: Ludo Ameryckx, Pascal Bruynooghe, Anneke Claus, Tim Deneir, Marc Deraedt, Heidi Desmet, Lotte De Wagter, Franky Hiele, Guido Jaspers, Lydie Lanckmans, Els Michielsen, Benjamin Revyn, Marleen Rosiers, Robert Steuts, Kelly Stadriot, Josiane Van Nuffelen, Sarah Van Tilburgh, Greet Van Vaerenbergh, Yvette Verhasselt, de leerlingen van het voortraject Far West 2de jaarsstudenten EHS lerarenopleiding, personeel BSGO De Letterboom, En nog vele anonieme medewerkers…