De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

OPEN LEER CENTRUM (OLC)

Verwante presentaties


Presentatie over: "OPEN LEER CENTRUM (OLC)"— Transcript van de presentatie:

1 OPEN LEER CENTRUM (OLC)

2 WAT IS EEN OLC? Een OLC is een leeromgeving met voorzieningen voor informatieverwerving en informatieverwerking.

3 De vernieuwingen in het VMBO vragen om een stimulerende leeromgeving
WAAROM EEN OLC? De vernieuwingen in het VMBO vragen om een stimulerende leeromgeving waarin leerlingen in eigen tempo en volgens een eigen leerstijl belangrijke kennis, inzichten en vaardigheden verwerven.

4 Computerwerkplekken in het OLC
De computers in het OLC zijn uitgerust met dvd-speler en aangesloten op een (kleuren)printer. Op de computerwerkplekken achteraan kun je samenwerken. Voor alle andere computers geldt een persoon per computer.

5 Leerlingen kunnen daardoor werken aan uiteenlopende opdrachten, zoals:
beroepentesten, boekverslagen, Blackboardopdrachten, of kijkopdrachten.

6 WERKWIJZE Stuur de leerling(en) met volledig ingevuld opdrachtbriefje en schoolpas naar de OLC-balie. + Als je geen les hebt en toch in het OLC wilt komen werken voor school, dan kun je bij je mentor of bij je teamleider om een OLC-briefje vragen. Op dat briefje moet wel staan worden wat je komt doen, want het moet wel echt voor school zijn. Vrij internetten is niet de bedoeling.

7 De OLC-medewerker wijst de leerling een computer toe en scant de schoolpas in.
Als je geen les hebt en toch in het OLC wilt komen werken voor school, dan kun je bij je mentor of bij je teamleider om een OLC-briefje vragen. Op dat briefje moet wel staan worden wat je komt doen, want het moet wel echt voor school zijn. Vrij internetten is niet de bedoeling. M.b.v. het programma Aura ComputerReserveren wordt bijgehouden wie waar heeft gezeten.

8 Het OLC-personeel controleert of gewerkt wordt aan de opdracht d. m. v
Het OLC-personeel controleert of gewerkt wordt aan de opdracht d.m.v. een meekijkprogramma: Zie je een melding die je niet begrijpt, zeg het dan even. Vaak gaat het om een engelstalig scherm, met de melding dat je wachtwoord gaat verlopen. Wij kunnen je daarmee verder helpen.

9 Het OLC-personeel helpt de leerling daar waar nodig is.
Zie je een melding die je niet begrijpt, zeg het dan even. Vaak gaat het om een engelstalig scherm, met de melding dat je wachtwoord gaat verlopen. Wij kunnen je daarmee verder helpen. Na het maken van de opdracht wordt de leerling naar de klas terug gestuurd.

10 Klassikaal OLC-gebruik
Na overleg met het OLC-personeel Controleer eerst of het computer- lokaal vrij is Zie je een melding die je niet begrijpt, zeg het dan even. Vaak gaat het om een engelstalig scherm, met de melding dat je wachtwoord gaat verlopen. Wij kunnen je daarmee verder helpen.

11 BIBLIOTHEEK VAN HET OLC
Ook voor het lenen van materialen kun je in het OLC terecht.

12 Te leen: Leesboeken (ook VT) Informatieve boeken Strips
Je mag in totaal lenen: - 3 leesboeken 3 studieboeken 1 strip 1 tijdschrift, maar niet het laatste nummer! De dvd’s en video’s worden niet uitgeleend. (Vak)tijdschriften Vakliteratuur

13 Voor personeel tevens te leen:
video’s en dvd’s Je mag in totaal lenen: - 3 leesboeken 3 studieboeken 1 strip 1 tijdschrift, maar niet het laatste nummer! De dvd’s en video’s worden niet uitgeleend. digitale camera’s

14 Lesbrief aanwezig bij diverse materialen:
Je mag in totaal lenen: - 3 leesboeken 3 studieboeken 1 strip 1 tijdschrift, maar niet het laatste nummer! De dvd’s en video’s worden niet uitgeleend.

15 OLC-materialen zijn toegankelijk gemaakt via de Aura-catalogus:
Als je een boek leent zetten wij op het stempelbriefje in het boek de datum waarop je het boek moet inleveren. Ben je te laat, dan betaal je 10 cent boete per materiaal per dag. Inleveren doe je ook bij de balie. Niet zelf terugzetten in de kast dus!

16 Informatie over de vindplaats Informatie over de uitleenstatus
Als je een boek leent zetten wij op het stempelbriefje in het boek de datum waarop je het boek moet inleveren. Ben je te laat, dan betaal je 10 cent boete per materiaal per dag. Inleveren doe je ook bij de balie. Niet zelf terugzetten in de kast dus! Informatie over de uitleenstatus

17 Op verzoek kunnen per vakgebied literatuurlijsten worden samengesteld:
Als je een boek leent zetten wij op het stempelbriefje in het boek de datum waarop je het boek moet inleveren. Ben je te laat, dan betaal je 10 cent boete per materiaal per dag. Inleveren doe je ook bij de balie. Niet zelf terugzetten in de kast dus!

18 Algemene regels in het OLC:
Jassen aan de kapstok Tassen onder de kapstok Mobieltjes uit Petten af Niet eten en drinken De stoelen hebben wieltjes. Het is echter niet de bedoeling dat ermee door het OLC geracet wordt. Regels die in de klas gelden, gelden hier ook. Dus: petje af en telefoon uit!

19 Computerregels Kom niet aan de beeldschermen (die zijn erg gevoelig).
Is er iets aan de hand met de computer? Meld dit dan. Bij schade wordt de laatste gebruiker verantwoordelijk gesteld. Verboden te chatten. Ga niet naar sites, die aanstootgevend (kunnen) zijn voor een ander. Verander niets aan de instellingen van de computer. De stoelen hebben wieltjes. Het is echter niet de bedoeling dat ermee door het OLC geracet wordt. Regels die in de klas gelden, gelden hier ook. Dus: petje af en telefoon uit!

20 Uitleenregels (voor de leerlingen):
De uitleentermijn is 3 weken voor boeken en 1 week voor tijdschriften. Je mag maximaal 3 leesboeken (per taal), studieboeken, 1 tijdschrift en 1 stripboek lenen. Naslagwerken, video’s en dvd’s worden niet uitgeleend. Boete per dag te laat is € 0,10 per materiaal. Bij verlies/beschadiging worden vervangingskosten in rekening gebracht. De geleende materialen mogen niet onderling geruild worden. De stoelen hebben wieltjes. Het is echter niet de bedoeling dat ermee door het OLC geracet wordt. Regels die in de klas gelden, gelden hier ook. Dus: petje af en telefoon uit!

21 TAKEN VAN HET OLC Begeleiding Ondersteuning Dienstverlening

22 BEGELEIDING Alle gebruikers: docenten o.o.p. leerlingen OLC-opdrachten

23 ONDERSTEUNING helpdeskfunctie informatiefunctie computervaardigheden
Blackboard, Groupwise informatiefunctie handleidingen naslagwerken internetadressen

24 DIENSTVERLENING Producten Hand- en spandiensten Meedenken
literatuurlijsten klussenwijzers Hand- en spandiensten tv-opnames lamineren branden Meedenken mediawijsheid inspelen op nieuwe ontwikkelingen

25 Vragen, opmerkingen of suggesties?
Laat het ons weten!


Download ppt "OPEN LEER CENTRUM (OLC)"

Verwante presentaties


Ads door Google