De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WEBWIJZER MEDISCHE BIBLIOTHEEK DE MEDISCHE BIBLIOTHEEK:

Verwante presentaties


Presentatie over: "WEBWIJZER MEDISCHE BIBLIOTHEEK DE MEDISCHE BIBLIOTHEEK:"— Transcript van de presentatie:

1 WEBWIJZER MEDISCHE BIBLIOTHEEK DE MEDISCHE BIBLIOTHEEK:
Studeren in de bieb Openingstijden Boeken lenen Kopiëren, printen, scannen Publicaties aanvragen Thuis werken SEARCHTOOLS: Catalogus PiCarta VU-Link BRONNEN: Elektronische tijdschriften Tijdschriften in druk Boeken e-Books e-Resources PubMed CURSUSSEN: Webcursus Informatievaardigheden Reference Manager

2 STUDEREN IN DE BIBLIOTHEEK Terug naar begin
De UB heeft elf studiezalen verspreid over het hoofdgebouw en het VUmc. In alle zalen is een draadloos netwerk aanwezig voor het gebruik van laptops. De medische bibliotheek heeft twee studiezalen. Daar vind je ter inzage ook alle studieboeken die op de kernboekenlijst van Geneeskunde staan. Deze boeken zijn niet uitleenbaar.

3 OPENINGSTIJDEN Terug naar begin
Openingstijden balie en studiezalen van de medische bibliotheek: maandag t/m donderdag: uur vrijdag: uur zondag: – uur (NB. Alleen de zondagen voor de toetsweken)

4 BOEKEN LENEN Terug naar begin
Boeken leen je met je studentenkaart. Informatie over boeken lenen vind je op de UB-website. Let op: kosten voor te laat teruggebrachte boeken is € 0,10 per dag. Tip: je kunt boeken online verlengen en reserveren.

5 KOPIEREN / PRINTEN / SCANNEN Terug naar begin
Met je chipknip kun je kopiëren, printen en scannen in de medische bibliotheek. Tip: Je chipknip opladen doe je in de hal van het ziekenhuis, vlakbij de medische bibliotheek.

6 PUBLICATIES AANVRAGEN Terug naar begin
Het kan zo zijn dat de UB een bepaald boek of tijdschrift niet in bezit heeft. Onze leners kunnen dit boek dan tegen betaling bij een andere Nederlandse of buitenlandse bibliotheek aanvragen. Kijk voor de details van deze service bij ‘interbibliothecair lenen’ (IBL) op onze website:

7 THUIS WERKEN Terug naar begin
Wil je thuis databases (e-Resources) en e-Journals raadplegen? Dat kan met je VU-net-id. Kijk op onze website onder ‘thuis werken’ voor meer informatie.

8 ELEKTRONISCHE TIJDSCHRIFTEN Terug naar begin
Op onze website vind je per (sub)vakgebied een link naar alle medische e-journals. Je kunt deze tijdschriften ook thuis raadplegen.

9 TIJDSCHRIFTEN Terug naar begin
Gedrukte tijdschriften vind je in de leeszaal van de medische bibliotheek. Titels zoek je op in onze online catalogus.

10 BOEKEN Terug naar begin
De medische boekencollectie vind je in de medische bibliotheek. Boeken zoek je op in de catalogus. Tip: vraag aan onze informatiebalie hoe je een boek terugvindt in de kast.

11 E-BOOKS Terug naar begin
Onze collectie e-books is de laatste jaren sterk gegroeid. Op onze website vind je per (sub)vakgebied een link naar alle medische e-books.

12 E-RESOURCES / DATABASES Terug naar begin
Op onze website kun je kiezen uit een complete lijst van door ons geselecteerde databases (e-Resources) op het gebied van geneeskunde of bijvoorbeeld alleen een overzicht van bibliografische bestanden.

13 UB VU CATALOGUS Terug naar begin
Onze catalogus met titels van o.a. boeken, e-Books, tijdschriften (gedrukt en elektronisch), CD-ROMS en DVD’s die aanwezig zijn op de VU vind je onder “Direct naar” op onze website.

14 PICARTA: DE NATIONALE CATALOGUS Terug naar begin
Via de nationale catalogus (PiCarta) kun je in het bezit van ruim 400 bibliotheken in Nederland zoeken. Zie voor meer informatie deze webcursus.

15 VU-LINK Terug naar begin
Met de VU-link klik je van een literatuurverwijzing snel verder naar het online document zelf. Dit natuurlijk alleen indien dit document aanwezig is in onze (digitale) collectie. Zo niet dan kun je met dezelfde VU-link het document bestellen via onze documentenservice. Let op: hieraan zijn kosten verbonden.

16 WEBCURSUSSEN INFORMATIEVAARDIGHEDEN Terug naar begin
In je eigen tijd een nuttige webcursus doen om je informatievaardigheden bij te spijkeren? Op onze website tref je de volgende webcursussen aan: Informatievaardigheden A Informatievaardigheden B Informatievaardigheden C

17 WEBCURSUS PUBMED Terug naar begin
Naast de algemene informatievaardigheden webcursussen bieden we ook twee online cursussen PubMed (Basis en Gevorderd) aan.

18 CURSUS REFERENCE MANAGER Terug naar begin
Een compleet overzicht van Reference Manager cursussen en workshops tref je aan op de website. Hier vind je ook informatie over het softwarepakket zelf.

19 REACTIES? Terug naar begin
Wil je reageren op deze presentatie? Stuur dan een naar de Medische Bibliotheek.


Download ppt "WEBWIJZER MEDISCHE BIBLIOTHEEK DE MEDISCHE BIBLIOTHEEK:"

Verwante presentaties


Ads door Google