Handelingen 2:1-4 (5-11) 1 En toen de Pinksterdag aanbrak, waren allen tezamen bijeen. 2 En eensklaps kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

De VRUCHT van de GEEST Galaten
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Het dak eraf Marcus21-12.
Stromen van levend water Johannes
Levend Water (= de Heilige Geest)
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
I. Zalving. Zalving, wadisdadan? De Nederlandstalige term messias is afgeleid van de stam masjiach משיח, een Hebreeuws woord dat bijna altijd verwijst.
Liedboek 8 Vers 1 Gij hemel en aarde, doet open uw oor en geeft mij gehoor. Ik spreek dat mijn woord op u regenen zou, mijn taal op u druppelt als dauw.
God en ons.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
"OOK ONS PASCHA IS GESLACHT".
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
‘voor de kinderen’.
Pinksteren zondag 11mei 2008 Hand. 2: 1-24 Het huis vulde zich met een geluid als van een hevige wind en op een ieder van hen waren vuurtongen en iedereen.
Pinksteren zondag 19 mei 2013 Handelingen 2 vers 1- 2 Op het Pinksterfeest waren ze bijeen, er klonk uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Handelingen 2 : 1-4 Jesaja 61 : 1-7
Opstand tegen Racisme 8 juni PINKSTEREN- Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg De Prachtige Revolutie Deel 9.
Pinksteren zondag 23 mei 2010 Handelingen 2 verzen 1 – 11 Allen werden vervuld van de Heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen,
Als muziek in de de oren 1 maart 2015 Den Haag.
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
Voor gelovigen zijn er stromen van levend water
Verslaving.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
VASTEN.
9 april 2015 Rijnsburg Paulus in 'Handelingen'. terugblik  Paulus' toespraak in Antiochië (Hand.13:15-41)  terugblik op Israëls geschiedenis: Gods zevenvoudig.
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
De doop in de Heilige Geest
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
En aan hen werden tongen als van vuur gezien, die zich verdeelden, en het zat op ieder van hen …..
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
30 januari 2016 Urk Jozef bij Potifar (Genesis 39)
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
1. Wat is het verschil … 3. Nat van binnen naar buiten …
Zondag 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 1 vers 3 – 5 Jezus zei: Blijf wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in.
22 september 2016 Bodegraven. Johannes 6 1 Daarna vertrok Jezus naar de overzijde van de zee van Tiberias in Galilea. lett. na deze dingen  na zijn verblijf.
Een aangevochten geloof groeit
De Heilige Geest.
Geloof in het bovennatuurlijke
Het Evangelie naar JOHANNES studie 27 1 juni 2017 Bodegraven.
Pinksteren 4 juni 2017.
23 april 2017 The day after Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar
Efeze Dit zeg ik dan en getuig ervan in de Heere, dat u niet meer wandelt zoals de andere heidenen wandelen, in de zinloosheid van.
Petrus op de Pinksterdag (1)
Programma De betekenis van Pinksteren Doop en vervulling met de Geest
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Blok I Op zoek In de komende zes lessen ga je op zoek. Op zoek naar geloof en op zoek naar God.
Gaven van de Geest.
Handelingen 2: 1-13 Het was Pinksterfeest.
Leven vanuit Gods troon
Dimensies van Discipelschap
Het Woord van onze God Ezechiël 37.
Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven
Gij nu zijt het lichaam van Christus
Lukas 22: 7-20   7De dag der ongezuurde broden kwam, waarop het Pascha moest geslacht worden. 8En Hij zond Petrus en Johannes uit, zeggende: Gaat heen,
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Hendriksen
JEZUS boven MOZES verheven
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
de brief aan de Galaten (3)
Transcript van de presentatie:

Handelingen 2:1-4 (5-11) 1 En toen de Pinksterdag aanbrak, waren allen tezamen bijeen. 2 En eensklaps kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige windvlaag en vulde het gehele huis, waar zij gezeten waren; 3 en er vertoonden zich aan hen tongen als van vuur, die zich verdeelden, en het zette zich op ieder van hen; 4 en zij werden allen vervuld met de heilige Geest 5 Nu waren er Joden te Jeruzalem woonachtig, vrome mannen uit alle volken onder de hemel; 6 en toen dit geluid gekomen was, liep de menigte te hoop en verbaasde zich, want een ieder hoorde hen in zijn eigen taal spreken.

Handelingen 2:1-4 (5-11) 7 En buiten zichzelf van verwondering zeiden zij: Zie, zijn niet al dezen, die daar spreken, Galileeers? 8 En hoe horen wij hen dan een ieder in onze eigen taal, waarin wij geboren zijn? In vers 9 en 10 volgt dan een hele opsomming van alle soorten talen, en in vers 11 lezen we verder Kretenzen en Arabieren, wij horen hen in onze eigen taal van de grote daden Gods spreken.

Efeze 5:18 18 En bedrinkt u niet aan wijn, waarin bandeloosheid is, maar wordt vervuld met de Geest, (maar hoe?)

Door te drinken (Joh 7:37-38) 37 Jezus en riep, zeggende: Indien iemand dorst heeft, hij kome tot Mij en drinke! 38 Wie in Mij gelooft, gelijk de Schrift zegt, stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien.

11 Onze mond heeft zich tegen u geopend, Door overgave (2 Corinthe 6:11-13) 11 Onze mond heeft zich tegen u geopend, Korintiërs, ons hart staat wijd open; 12 bij ons vindt gij niet te weinig ruimte, maar in uw binnenste is het eng – ik spreek als tot mijn kinderen – gij moet ook ruimer worden.

1 Zie, de hand des Heren is niet te kort om te Door reiniging (Jesaja 59:1-2) 1 Zie, de hand des Heren is niet te kort om te verlossen, en Zijn oor niet te onmachtig om te horen; 2 Maar uw ongerechtigheden zijn het, die scheiding brengen tussen u en uw God, en uw zonden doen Zijn aangezicht voor u verborgen zijn, zodat Hij niet hoort.

(Galaten 5:16-17) 16 Dit bedoel ik: wandelt door de Geest en voldoet Door remmingen op te heffen (Galaten 5:16-17) 16 Dit bedoel ik: wandelt door de Geest en voldoet niet aan het begeren van het vlees. 17 Want het begeren van het vlees gaat in tegen de Geest en dat van de Geest tegen het vlees – want deze staan tegenover elkander – zodat gij niet doet wat gij maar wenst.