Jozua 3:1 (NBV) De volgende ochtend vroeg trok ​Jozua​ met het hele volk weg uit Sittim. Ze kwamen tot aan de ​Jordaan, waar ze drie dagen bleven voor.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Blijf in Gods genade.
Het dak eraf Marcus21-12.
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Bestemming God eren ….
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
…..overrompeld door verdriet
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Getalsmatige groei (???) managment 1. Hand. 1:15 In die dagen stond Petrus op te midden van de leerlingen–er was een groep van ongeveer honderdtwintig.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
[4] 1 Terwijl Petrus en Johannes de menigte nog toespraken, kwamen de priesters, het hoofd van de tempelwacht en de Sadduceeën op hen af,
God openbaart zich aan ons JV Connected
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Niets zonder Gods zegen
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Exodus 13: De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten,
Welkom Voorganger: Dhr. G. Brandorff Ouderling van dienst: K. Muis Organist: J. Thijssen Schriftlezing: Ez. 2: 1-7 Mar. 6: 1-6.
Hou (je) vast aan Gods hoop
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
19 mei 2016 Rotterdam 120 jubeljaren. 6 millennia = 60 eeuwen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
1 Mozes Zondag 7 augustus Binnen 5 minuten gaat het over…
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Mijn ziel is stil tot God mijn Heer Van Hem verwacht ik altijd weer Mijn heil, op Hem toch kan ik bouwen Ik wankel niet, want Hij staat vast Mijn Toevlucht.
De Geest en een Heilig Leven
Persoonlijkheid van de Geest
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Geloof in het bovennatuurlijke
Een heilig priesterschap
Gehoorzaam zijn als een dienaar
De kerk – een goed idee? 1.
de doortocht door de Jordaan
Blok III Jezus, Gods Zoon
Praat met eerbied over God
Les 8 Koning Wat doe ik hier vandaag?
In de lichtkring | 2 Geroepen en gegaan Lucas 1,
Les 10 Helden in de kerk Wat doe ik hier vandaag?
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Blok III De wet In de lessen 14 t/m 20 ontdek je welke betekenis
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Brood uit de hemel.
Tempel reinigen schoonmaken, wassen.
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Het Woord van onze God Ezechiël 37.
Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven
HEILIGHEID.
Dankdag voor gewas en arbeid
De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
3 Mogen ​liefde​ en trouw je nooit verlaten,
Hemelvaart Wolken.
Romeinen Denken en Dienen 16 februari 2019.
Week 3 Prangende vragen, het overwinningslied en het avondmaal met het Lam (Openbaring 19)
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Tot volmaaktheid gebracht
Psalm 46.
Voor of tegen Jezus Handelingen 4, 1-31.
Gods beloften zijn niet los verkrijgbaar
Transcript van de presentatie:

Jozua 3:1 (NBV) De volgende ochtend vroeg trok ​Jozua​ met het hele volk weg uit Sittim. Ze kwamen tot aan de ​Jordaan, waar ze drie dagen bleven voor ze overtrokken.

2 Op de derde dag gingen de ​schrijvers​ het kamp door 3 om het volk te zeggen: ‘Wanneer u de Levitische ​priesters​ de ​ark​ van het ​verbond​ met de HEER, uw God, ziet dragen, dan moet u het kamp opbreken en de ​ark​ volgen.

4 Maar blijf op grote afstand, ongeveer twee- duizend ​el, kom niet dichterbij. Dan kunt u zien welke weg u moet volgen, want u bent hier nooit eerder geweest.’

5 En ​Jozua​ zei tegen het volk: ‘Reinig u, want morgen zal de HEER in uw midden wonderen verrichten.’

6 De volgende dag gaf hij de ​priesters​ de opdracht: ‘Ga met de ​ark​ van het ​verbond​ voor het volk uit.’ De ​priesters​ namen toen de ​ark​ van het ​verbond​ op en gingen voor het volk uit,

7 en de HEER zei tegen ​Jozua: ‘Vandaag zal Ik ervoor zorgen dat je bij alle Israëlieten hoog in aanzien komt te staan, zodat ze weten dat Ik je zal bijstaan, zoals Ik ​Mozes​ heb bijgestaan.

8 Zeg tegen de ​priesters​ die de ​ark​ van het ​verbond​ dragen dat ze, zodra ze bij de oever van de ​Jordaan​ zijn gekomen, in het water moeten blijven staan.’ 9 Jozua​ riep toen het volk bij elkaar en zei: ‘Luister naar de woorden van de HEER, uw God.’

10 ‘U zult merken dat de levende God in uw midden is en beseffen dat hij het is die de ​Kanaänieten​ en de ​Hethieten, de Chiwwieten en de Perizzieten, de Girgasieten, de Amorieten en de Jebusieten voor u op de vlucht zal jagen.

11 De ​ark​ van het ​verbond​ met de Heer van de hele aarde gaat immers voor u uit de ​Jordaan​ in. 12 Kies nu twaalf mannen, één uit elke ​stam​ van Israël.

13 Op het moment dat de ​priesters​ die de ​ark​ van de HEER​ dragen, de Heer van de hele aarde, de ​Jordaan​ in gaan, zal de stroom tot stilstand komen en zal het water oprijzen als een dam.’

14 Toen het volk het kamp had opgebroken om de ​Jordaan​ over te trekken, gingen de ​priesters​ die de ​ark​ van het ​verbond​ droegen voor het volk uit.

15 Zodra de ​priesters​ bij de ​Jordaan​ waren gekomen en hun voeten door het water werden omspoeld – de ​Jordaan​ stond de hele oogsttijd buiten zijn oevers –, 16 kwam het water tot stil- stand en vormde het een dam, heel in de verte bij de stad ​Adam, die vlak bij Saretan ligt.

Het water dat naar de ​Zoutzee​ ging, ofwel de ​Dode Zee, stroomde helemaal weg. Het volk trok over ter hoogte van ​Jericho. 17 De ​priesters​ die de ​ark​ van het ​verbond​ met de HEER droegen, bleven precies in het midden van de bedding van de ​Jordaan​ staan, terwijl heel Israël overtrok, tot de laatste man.

God leidt ons soms in onmogelijke situaties Zie uit naar de tegenwoordigheid van God Durf samen met God nieuwe wegen in te slaan Tijd voor grote schoonmaak in ons leven Strek je uit naar wonderen van God

God leidt ons in onmogelijke situaties

Jozua 3:1 Ze kwamen tot aan de ​Jordaan, waar ze drie dagen bleven voor ze overtrokken. 15 De ​Jordaan​ stond de hele oogsttijd buiten zijn oevers.

God leidt ons soms in onmogelijke situaties Zie uit naar de tegenwoordigheid van God

Jozua 3:2 Op de derde dag gingen de ​schrijvers​ het kamp door 3 om het volk te zeggen: ‘Wanneer u de Levitische ​priesters​ de ​ark​ van het ​verbond​ met de HEER, uw God, ziet dragen, dan moet u het kamp opbreken en de ​ark​ volgen.

Hebreeën 9:4 Daar staat (…) de ​ark​ van het ​verbond, die langs alle zijden met goud overtrokken is en waarin zich de vergulde kruik met het manna, Aärons staf die gebloeid heeft en de platen met de verbondstekst bevinden;

5 daarop staan de ​cherubs​ als teken van Gods majesteit, zij bedekken de verzoeningsplaat met hun schaduw.

God leidt ons soms in onmogelijke situaties Zie uit naar de tegenwoordigheid van God Durf samen met God nieuwe wegen in te slaan

Jozua 3:4 Dan kunt u zien welke weg u moet volgen, want u bent hier nooit eerder geweest. (NBG) …opdat gij de weg moogt weten, waar- langs gij gaan zult, want langs die weg zijt gij noch gisteren noch eergisteren getrokken.

God leidt ons soms in onmogelijke situaties Zie uit naar de tegenwoordigheid van God Durf samen met God nieuwe wegen in te slaan Tijd voor grote schoonmaak in ons leven

Jozua 3:5 En ​Jozua​ zei tegen het volk: ‘Reinig u, want morgen zal de HEER in uw midden wonderen verrichten.’ (HSV) Heilig​ u, want morgen zal de HEERE wonderen doen in uw midden.

Efeziërs 1:4 In Christus immers heeft God, voordat de wereld gegrondvest werd, ons vol liefde uitgekozen om voor hem heilig en zuiver te zijn...

1 Petrus 1:14 Wees als gehoorzame kinderen en geef niet opnieuw toe aan de begeerten waardoor u vroeger, toen u nog onwetend was, werd beheerst, 15 maar leid een leven dat in alle opzichten heilig is, zoals Hij die u geroepen heeft heilig is. 16 Er staat immers geschreven: ‘Wees heilig, want Ik ben heilig.’

100% heilig 100% onheilig

100% heilig 100% onheilig

100% heilig positie in Christus 100% onheilig

1 Korintiërs 6:11 Je bent gereinigd, je bent geheiligd, je bent rechtvaardig verklaard in de naam van de Heer Jezus Christus en door de Geest van onze God.

Hebreeën 10:10 Op grond van die wil zijn wij voor eens en altijd geheiligd, door het offer van het lichaam van Jezus Christus.

Hebreeën 10:10 Op grond van die wil zijn wij voor eens en altijd geheiligd, door het offer van het lichaam van Jezus Christus. Hebreeën 12:14 (HSV) Jaag de vrede na met allen, en de heiliging, zonder welke niemand de Heere zal zien.

100% heilig positie in Christus dagelijkse praktijk 100% onheilig

We heiligen ons… Niet om heiligen te worden Kramp en frustratie Omdat we al geheiligd zijn Vreugde, vrede, kracht, rust

Jozua 3:5 (HSV) Heilig​ u, want morgen zal de HEERE wonderen doen in uw midden.

God leidt ons soms in onmogelijke situaties Zie uit naar de tegenwoordigheid van God Durf samen met God nieuwe wegen in te slaan Tijd voor grote schoonmaak in ons leven Strek je uit naar wonderen van God

Psalm 40:6 Veel wonderen hebt U verricht, veel goeds voor ons besloten, HEER, mijn God. Niemand is te vergelijken met U! Wil ik erover spreken, ervan verhalen, het is te veel om op te sommen.

Job 9:10 Hij doet grote, ondoorgrondelijke dingen, ontelbaar zijn de wonderen die Hij verricht.

Handelen 2:22 Israëlieten, luister naar wat ik u zeg: Jezus uit Nazaret is door God tot u gezon- den, hetgeen gebleken is uit de grote daden en de wonderen en tekenen die God, zoals u bekend is, door zijn toedoen onder u heeft verricht.

Marcus 6:5 Jezus kon daar in Nazareth geen enkel wonder doen, behalve dat Hij een paar zieken de handen ​oplegde​ en hen genas. 6 Hij stond verbaasd over hun ongeloof.

Handelingen 2:43 De vele tekenen en wonderen die de apostelen verrichtten, vervulden iedereen met ontzag.

Handelingen 14:3 Paulus en Barnabas bleven geruime tijd in de stad en spraken vrijmoedig over Gods woord, vol vertrouwen in de Heer, die de verkondiging van zijn genade kracht bijzette door hen tekenen en wonderen te laten verrichten.

1 Korintiërs 12:10 En weer anderen (krijgen) de kracht om wonderen te verrichten…

Jozua 3:5 (HSV) Heilig​ u, want morgen zal de HEERE wonderen doen in uw midden.