Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Nederland participatieland?
Advertisements

project Bijzondere vriendschappen
Justitie & hulpverlening
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
Lokale coördinatie: de onmisbare schakel Marian van der Klein 20 oktober 2011 NOV: Samen sterk voor vrijwilligerswerk.
SGJ Christelijke Jeugdzorg
Op zoek naar…….. Leidse Hout HERDERSTOCHT De herderstocht is een wandeling van ongeveer minuten door het Leidse hout op zaterdag 18 december. Er.
René van Vianen Adviesbureau Van Montfoort. REFLECTIE OP DE REGIO ’ S RAAK Stand van zaken November 2005 Adviesbureau Van Montfoort.
PROGRAMMA WORKSHOP Wie zijn wij en wat doen we: (30 minuten)
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Het Oude Ambt is een brede organisatie voor welzijn, maatschappelijke dienstverlening en maatschappelijke ontwikkeling in Oost-Groningen. Door middel van.
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
“Specialistische” zorg
Wet Maatschappelijke Ondersteuning
ELISE DENHAENE 1BaSWB VRIJWILLIGERSWERK INPASSEN IN DE STRUCTUUR VAN EEN ORGANISATIE.
Stichting Jeugdwerk Pottenberg.
juni Transitie jeugdzorg
Verantwoordelijkheid delen
CJG4Kracht Pilot in de gemeente Apeldoorn Centrum voor Jeugd en Gezin
Jeugdzorg naar gemeente
DORCAS VOEDSELACTIE 2014.
Zorg voor jeugd in Achtkarspelen. Waarom jeugdwet? Jeugdzorgstelsel is versnipperd Samenwerking schiet tekort Druk op gespecialiseerde zorg te groot Afwijkend.
Het venijn zit in de staart
Geert Van Hove.  Het gaat altijd over mensen, die om de één of andere reden niet of in elk geval onvoldoende voor zichzelf kunnen opkomen. Er zijn 3.
Christopher Penders | Suzan Koopman | Joyce Mercij | Liza Tsoudina
Platform Informele Zorg Bladel Cliëntondersteuning Woensdag 29 april 19:30 – 21:30 uur.
Rollen van gemeenten op het gebied van gezondheid en zorg PH-Forumdebat 25 januari 2005.
Onderzoeksvragen?.
Het Eetcafé Zwolle Sinds 1994 Handen en voeten geven aan het geloof vanuit de liefde voor Jezus.
Palliatieve zorg voor mensen met een VB Stand van zaken Anke de Veer (NIVEL)
{ Cliënt participatie Regio Arnhem. Gemeenten regio Arnhem: Arnhem Doesburg Duiven Lingewaard Overbetuwe Renkum Rozendaal Rheden Rijnwaarden Westervoort.
Even voorstellen Aad van Fulpen Stichting Herrie.nu 1.
Uitgangspunten Wmo 2012 – 2015 “Meer voor Elkaar” Wmo platform 1 november 2011.
Platform Internethulpverlening AMW De Bascule, 10 maart mei 2011.
Financiering jeugdzorg 23 mei Inhoud presentatie Doel Informeren over stelsel van financiering jeugdzorg nu Inhoud 1.Algemeen: context, regelgeving,
Werkatelier Transitie 18 juni Transitie: een mooie klus!
Transformatie/transitie jeugdzorg Zeeland Cora Schout 16 april 2013.
Harmonisering van de Zorg De Triangel. XONAR Het MKD is een voorziening die hulpverlening biedt aan kinderen van 1,5 tot en met 6 jaar en deel uitmaakt.
1Gezin1Plan BOJOZ 27 januari 2012 Partners in Jeugdbeleid Karel Diephuis.
Cliëntenparticipatie: u krijgt er een partner bij! Regio Twente, 10 april
Nieuwe gemeentelijke taken Sociaal Domein Wat is nieuw? Wat biedt en vraagt de gemeente?
Workshop Cliëntenbeleid Kennisbijeenkomst Jeugdzorg 24 mei 2012.
Masterclasses Transitie Jeugd Zuid Oost Brabant 9 en 10 juni 2011.
Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Leger des Heils Noord Leger des Heils en armoedebestrijding 9 december 2014.
CJG4Kracht Ambulante hulp “zonder indicatie” gemeente Apeldoorn Saskia Blom, vakinhoudelijk manager CJG Monique te Wierik, beleidsadviseur jeugdzorg gemeente.
Op zoek naar hulp voor je kind? Volg 1 Alpha. Kinderen met problemen (o.a. pesten, aandachtstoornissen, gescheiden ouders) geraken soms los van de maatschappij.
Maatschappelijke Zorg ZHZ Adviescommissie 14 juni 2011.
Werkbezoek ambtenaren SRE-gemeenten 25 september 2012.
Zorgmijding in de verstandelijke gehandicaptenzorg Jannie Boomsma, december 2008.
Opnieuw licht op de zaak CVA Nazorgdagen. Waarom? Opnieuw licht op de zaak! Informatie is weggezakt Nieuwe vragen zijn ontstaan Lotgenotencontact (ook.
GGZ RIBW. GGZ Psy-Portaal Psy-Portaal is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van psychische en psychiatrische klachten voor cliënten vanaf.
Organisaties helpen beter te presteren door inzicht te geven in essentiële feedback van hun medewerkers, cliënten, hun ouders/ vertegenwoordigers en vrijwilligers.
Samenwerking: structuur, inhoud en proces Een goed begin is het halve werk! 1.
Inleiding Toenemende vergrijzing, ook bij ouderen met een beperking
Campagne taalvaardigheid
Aanbesteding jeugdteams
Beleid en regelgeving Les 2.
Justitie & hulpverlening
Ontwikkelingspsychologie 16september
Hulpverlening door Christenen in Roemenië (HCR)
Schuldhulpverlening als ambacht
Progressief universalisme
Wat zijn de effecten van (intersectorale) samenwerking?
OPweg Innovatief project
Agenda: Kennismaken met Team Jeugd: mogelijkheden en verwachtingen 2. Vragen over het Wraparound Care Model 3. Casuïstiek.
Gemeentelijke inkoop decentralisaties
Rani van den abbeele Klas: saw 1c
Heb ik een probleem dan? Arno Prinsen GZ Psycholoog InteraktContour
Resultaten FEAD-enquête 2017
Hulpverlening door Christenen in Roemenië (HCR)
Transcript van de presentatie:

Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Leger des Heils Noord Leger des Heils en armoedebestrijding 9 december 2014 Standaard: overal in het land hetzelfde opgebouwd en uitgevoerd Lokaal kunnen er alleen verschillen zijn in hoe je samenwerkt met ketenpartners in de hulp / zorg welke programma’s je wel of niet aanbiedt Voorbeeld: Hema in Maastricht verkoopt rond voorjaarsvakantie (carnaval) een paar andere artikelen dan het filiaal in Leeuwarden, toch is de winkel en de indeling hetzelfde en zeer herkenbaar. Voor W&G kan verschil in programma’s ontstaan door historisch gegroeide verschillen in wat andere aanbieders in de omgeving aanbieden en wat niet Cliënt profiel: we praten liever niet meer algemeen over het woord ‘doelgroep’; het gaat om kenmerken waarin cliënten die aankloppen verschillen en die bepalend zijn voor hun hulpvraag Kenmerken hebben betrekking op: gedrag redzaamheid vraag de groep per categorie voorbeelden omgeving Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Leger des Heils Noord Toen en nu 1865 The Christian Mission (William Booth) 1878 The Salvation Army / Leger des Heils 2014 Wereldwijde organisatie ca. 118 landen Standaard: overal in het land hetzelfde opgebouwd en uitgevoerd Lokaal kunnen er alleen verschillen zijn in hoe je samenwerkt met ketenpartners in de hulp / zorg welke programma’s je wel of niet aanbiedt Voorbeeld: Hema in Maastricht verkoopt rond voorjaarsvakantie (carnaval) een paar andere artikelen dan het filiaal in Leeuwarden, toch is de winkel en de indeling hetzelfde en zeer herkenbaar. Voor W&G kan verschil in programma’s ontstaan door historisch gegroeide verschillen in wat andere aanbieders in de omgeving aanbieden en wat niet Cliënt profiel: we praten liever niet meer algemeen over het woord ‘doelgroep’; het gaat om kenmerken waarin cliënten die aankloppen verschillen en die bepalend zijn voor hun hulpvraag Kenmerken hebben betrekking op: gedrag redzaamheid vraag de groep per categorie voorbeelden omgeving Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Uitspraak grondlegger Leger des Heils Noord Uitspraak grondlegger Zolang er nog vrouwen schreien, zal ik strijden. Zolang er nog kinderen honger lijden, zal ik strijden. Zolang er nog op straat één meisje is dat zich verkoopt, zal ik strijden Zolang er nog mannen in gevangenissen zitten, in en uit, in en uit, zal ik strijden. Zolang er nog mensen zijn die verstoken zijn van het licht van God, zal ik strijden. Standaard: overal in het land hetzelfde opgebouwd en uitgevoerd Lokaal kunnen er alleen verschillen zijn in hoe je samenwerkt met ketenpartners in de hulp / zorg welke programma’s je wel of niet aanbiedt Voorbeeld: Hema in Maastricht verkoopt rond voorjaarsvakantie (carnaval) een paar andere artikelen dan het filiaal in Leeuwarden, toch is de winkel en de indeling hetzelfde en zeer herkenbaar. Voor W&G kan verschil in programma’s ontstaan door historisch gegroeide verschillen in wat andere aanbieders in de omgeving aanbieden en wat niet Cliënt profiel: we praten liever niet meer algemeen over het woord ‘doelgroep’; het gaat om kenmerken waarin cliënten die aankloppen verschillen en die bepalend zijn voor hun hulpvraag Kenmerken hebben betrekking op: gedrag redzaamheid vraag de groep per categorie voorbeelden omgeving Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Leger des Heils Noord Leger des Heils NL Kerkgenootschap Stichting Leger des Heils Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Stichting Leger des Heils Fondsenwerving Stichting Leger des Heils Dienstverlening Standaard: overal in het land hetzelfde opgebouwd en uitgevoerd Lokaal kunnen er alleen verschillen zijn in hoe je samenwerkt met ketenpartners in de hulp / zorg welke programma’s je wel of niet aanbiedt Voorbeeld: Hema in Maastricht verkoopt rond voorjaarsvakantie (carnaval) een paar andere artikelen dan het filiaal in Leeuwarden, toch is de winkel en de indeling hetzelfde en zeer herkenbaar. Voor W&G kan verschil in programma’s ontstaan door historisch gegroeide verschillen in wat andere aanbieders in de omgeving aanbieden en wat niet Cliënt profiel: we praten liever niet meer algemeen over het woord ‘doelgroep’; het gaat om kenmerken waarin cliënten die aankloppen verschillen en die bepalend zijn voor hun hulpvraag Kenmerken hebben betrekking op: gedrag redzaamheid vraag de groep per categorie voorbeelden omgeving Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Visie We gaan voor herstel van het gewone leven Leger des Heils Noord Visie We gaan voor herstel van het gewone leven via werk, vrije tijdsbesteding, herstel van relaties, ondersteund met zorg en correctie waar nodig. Standaard: overal in het land hetzelfde opgebouwd en uitgevoerd Lokaal kunnen er alleen verschillen zijn in hoe je samenwerkt met ketenpartners in de hulp / zorg welke programma’s je wel of niet aanbiedt Voorbeeld: Hema in Maastricht verkoopt rond voorjaarsvakantie (carnaval) een paar andere artikelen dan het filiaal in Leeuwarden, toch is de winkel en de indeling hetzelfde en zeer herkenbaar. Voor W&G kan verschil in programma’s ontstaan door historisch gegroeide verschillen in wat andere aanbieders in de omgeving aanbieden en wat niet Cliënt profiel: we praten liever niet meer algemeen over het woord ‘doelgroep’; het gaat om kenmerken waarin cliënten die aankloppen verschillen en die bepalend zijn voor hun hulpvraag Kenmerken hebben betrekking op: gedrag redzaamheid vraag de groep per categorie voorbeelden omgeving Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Leger des Heils Noord Wat we doen in Oost - Groningen Professionele hulpverlening Dienstverlening Inzet van vrijwilligers Standaard: overal in het land hetzelfde opgebouwd en uitgevoerd Lokaal kunnen er alleen verschillen zijn in hoe je samenwerkt met ketenpartners in de hulp / zorg welke programma’s je wel of niet aanbiedt Voorbeeld: Hema in Maastricht verkoopt rond voorjaarsvakantie (carnaval) een paar andere artikelen dan het filiaal in Leeuwarden, toch is de winkel en de indeling hetzelfde en zeer herkenbaar. Voor W&G kan verschil in programma’s ontstaan door historisch gegroeide verschillen in wat andere aanbieders in de omgeving aanbieden en wat niet Cliënt profiel: we praten liever niet meer algemeen over het woord ‘doelgroep’; het gaat om kenmerken waarin cliënten die aankloppen verschillen en die bepalend zijn voor hun hulpvraag Kenmerken hebben betrekking op: gedrag redzaamheid vraag de groep per categorie voorbeelden omgeving Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Professionele hulpverlening Leger des Heils Noord Professionele hulpverlening Ambulante zorg aan gezinnen, echtparen, alleenstaanden en ouderen (0 – 100 jaar) Samenwerking woningcorporaties Jeugdhuis Gezinshuis RIBW-Jeugd Reclassering Jeugdbescherming Standaard: overal in het land hetzelfde opgebouwd en uitgevoerd Lokaal kunnen er alleen verschillen zijn in hoe je samenwerkt met ketenpartners in de hulp / zorg welke programma’s je wel of niet aanbiedt Voorbeeld: Hema in Maastricht verkoopt rond voorjaarsvakantie (carnaval) een paar andere artikelen dan het filiaal in Leeuwarden, toch is de winkel en de indeling hetzelfde en zeer herkenbaar. Voor W&G kan verschil in programma’s ontstaan door historisch gegroeide verschillen in wat andere aanbieders in de omgeving aanbieden en wat niet Cliënt profiel: we praten liever niet meer algemeen over het woord ‘doelgroep’; het gaat om kenmerken waarin cliënten die aankloppen verschillen en die bepalend zijn voor hun hulpvraag Kenmerken hebben betrekking op: gedrag redzaamheid vraag de groep per categorie voorbeelden omgeving Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Leger des Heils Noord Dienstverlening Samen komen: koffie drinken – praten Tweedehands kledingwinkels Maaltijdvoorziening Maatjesproject Schuldhulpverlening Standaard: overal in het land hetzelfde opgebouwd en uitgevoerd Lokaal kunnen er alleen verschillen zijn in hoe je samenwerkt met ketenpartners in de hulp / zorg welke programma’s je wel of niet aanbiedt Voorbeeld: Hema in Maastricht verkoopt rond voorjaarsvakantie (carnaval) een paar andere artikelen dan het filiaal in Leeuwarden, toch is de winkel en de indeling hetzelfde en zeer herkenbaar. Voor W&G kan verschil in programma’s ontstaan door historisch gegroeide verschillen in wat andere aanbieders in de omgeving aanbieden en wat niet Cliënt profiel: we praten liever niet meer algemeen over het woord ‘doelgroep’; het gaat om kenmerken waarin cliënten die aankloppen verschillen en die bepalend zijn voor hun hulpvraag Kenmerken hebben betrekking op: gedrag redzaamheid vraag de groep per categorie voorbeelden omgeving Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Graag in de pauze of na afloop. Leger des Heils Noord Vragen of doorpraten? Graag in de pauze of na afloop. Standaard: overal in het land hetzelfde opgebouwd en uitgevoerd Lokaal kunnen er alleen verschillen zijn in hoe je samenwerkt met ketenpartners in de hulp / zorg welke programma’s je wel of niet aanbiedt Voorbeeld: Hema in Maastricht verkoopt rond voorjaarsvakantie (carnaval) een paar andere artikelen dan het filiaal in Leeuwarden, toch is de winkel en de indeling hetzelfde en zeer herkenbaar. Voor W&G kan verschil in programma’s ontstaan door historisch gegroeide verschillen in wat andere aanbieders in de omgeving aanbieden en wat niet Cliënt profiel: we praten liever niet meer algemeen over het woord ‘doelgroep’; het gaat om kenmerken waarin cliënten die aankloppen verschillen en die bepalend zijn voor hun hulpvraag Kenmerken hebben betrekking op: gedrag redzaamheid vraag de groep per categorie voorbeelden omgeving Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg