Jezus volgen met wat je hebt en geeft

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tussen Pasen en Pinksteren.
Advertisements

Romeinen 5:17 …veel meer zullen zij, die de overvloed van genade en van de gave der gerechtigheid ontvangen, leven en als koningen heersen door de ene,
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
nadat je dit gelezen hebt!!!
Geven en laten geven. geven uit gulheid en gemeenschapszin.
Zegen & vloek deel II.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Wonderen.
Volg Christus na met je bezit
Matteüs 6:33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 2.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
“Geef en je zal gegeven worden.”
Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
GOD DE GULLE GEVER ZIJN WIJ DE DANKBARE DOORGEVERS?
Een wereld geregeerd door geld 1 Kron 29:14-16 Wat ben ik, en wat is mijn volk, dat wij in staat zijn gebleken zo veel kostbaarheden af te staan? Alles.
1 GEVEN. 2 David Bovendien, de tempel van mijn God gaat mij zo ter harte, ik stel boven op alles wat ik al voor het heilige huis bijeen heb gebracht mijn.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
Evangelische Baptistengemeente Tilburg ZALIG EN ‘ARM VAN GEEST’ 25 september 2016 R.Rausch © n.a.v. Mattheus 5:1-3 ‘Samen Kerk Zijn: ZALIG’ (deel 2)
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
En een euro voor de zending ….
Transformatie van denken
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Gave talenten.
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
Welkom kinder- dienst Biddag 2017 Bidden tot de ONBEKENDE GOD X.
Samuel Judah Een bijbelse reflectie
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
Psalm 103 Ik dank de Heer, ik dank de heilige Heer vanuit het diepst van mijn hart. Ik dank hem voor alles wat hij heeft gedaan, nooit zal ik dat vergeten.
Blok III Het gebed In de lessen 15 t/m 20 leer je hoe je kunt bidden.
Les 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? Ik leer mijn Vader beter kennen.
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Les 4 Jezus kijkt anders Wat doe ik hier vandaag?
Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.
Hemels denken.
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
Les 7 De Vader straft Wat doe ik hier vandaag?
Welkom in deze kerkdienst
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Wat doe ik hier vandaag? Ik krijg een heleboel tips om de Bijbel te lezen. (En misschien denk ik aan het eind wel: ‘Hé, dat ga ik ook écht doen!’) Les.
Psalm 139: 1-18 en 23,24 Heer, u weet alles van mij, u kent mij.
De zegen van de HERE maakt rijk! Welvaartsevangelie?
Les 3 De Bijbelschrijvers
Les 6 Jezus geeft onverdiende liefde
Matteüs 9:9-13 Jezus zag een man bij een kantoortje zitten.
Preek over Psalm 112.
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Les 12 Genezing en bevrijding
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Jezus liep met zijn leerlingen naar een tuin die Getsemane heette.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Welkom in deze kerkdienst
DELEN.
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
En als jullie een stad binnengaan en daar welkom zijn, eet dan wat je wordt voorgezet, genees de zieken die er zijn en zeg tegen hen: “Het koninkrijk.
1Joh 3:23,24a Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen. Wie zich.
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Ik leef van de geef.
Agenda aanstaande week 1/2
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
1.
Waar werk jij voor?.
Transcript van de presentatie:

Jezus volgen met wat je hebt en geeft de zegen van geven Jezus volgen met wat je hebt en geeft

Pecunia non olet Geld stinkt niet Openbare toiletten in Ostia, bij Rome, uit de 1e eeuw

Handelingen 3:1-10 1 Op een dag gingen Petrus en Johannes zoals gewoonlijk omstreeks het negende uur naar de tempel voor het namiddaggebed. 2 Men had ook een man die al sinds zijn geboorte verlamd was naar de tempel gebracht; hij werd daar elke dag neergelegd bij de poort die de Schone heet, om te bedelen bij de bezoekers van de tempel. 3 Toen hij zag dat Petrus en Johannes de tempel wilden binnengaan, vroeg hij om een aalmoes. 4 Petrus richtte zijn blik op hem, evenals Johannes, en zei: ‘Kijk ons aan.’ 5 De bedelaar keek naar hen op, in de verwachting iets van hen te krijgen. 6 Maar Petrus zei: ‘Geld heb ik niet, maar wat ik wel heb, geef ik u: in de naam van Jezus Christus van Nazaret, sta op en loop!’ 7 Hij pakte hem bij de zijn rechterhand om hem overeind te helpen. Onmiddellijk kwam er kracht in zijn voeten en enkels. 8 Hij sprong op, ging staan en begon te lopen. Daarna ging hij samen met hen de tempel binnen, lopend en springend en God lovend.

2 Korinthiërs 9:6-11 6 Bedenk dit: wie karig zaait, zal karig oogsten; wie overvloedig zaait, zal overvloedig oogsten. 7 Laat ieder zo veel geven als hij zelf besloten heeft, zonder tegenzin of dwang, want God heeft lief wie blijmoedig geeft. 8 God heeft de macht u te overstelpen met al Zijn gaven, zodat u altijd en in alle opzichtenvoldoende voor uzelf hebt en ook nog ruimschoots kunt bijdragen aan allerlei goed werk. 9 Zo staat er geschreven (in psalm 112:9) ‘Gul deelt hij uit aan de armen, zijn rechtvaardigheid houdt stand, voor altijd.’ 10 God, die zaad geeft om te zaaien en brood om te eten, zal ook u zaad geven en het laten ontkiemen, zodat uw vrijgevigheid een rijke oogst opbrengt. 11 U bent in ieder opzicht rijk geworden om in alles vrijgevig te kunnen zijn, en uw vrijgevigheid leidt door onze bemiddeling tot dankzegging aan God.

Jezus volgen met wat je hebt en geeft de zegen van geven Jezus volgen met wat je hebt en geeft

Twee dingen vraag ik U, gun ze me zolang ik leef: Houd me ver van leugen en bedrog. En maak me niet arm, maar ook niet rijk. Voed me slechts met wat ik nodig heb. Want als ik rijk zou zijn, zou ik U wellicht verloochenen, zou ik kunnen zeggen: ‘Wie is de HEER?’ En als ik arm zou zijn, zou ik stelen en de naam van mijn God te schande maken. Spreuken 30:7-9 “Denk aan wat Jezus zei: ‘Geven maakt gelukkiger dan ontvangen’.” Handelingen 20:35

“Als je arme mensen geld geeft, laat dat dan niet aan iedereen weten “Als je arme mensen geld geeft, laat dat dan niet aan iedereen weten. Schijnheilige mensen doen dat wel en vertellen aan iedereen in de synagoge en op straat hoe goed ze zijn. Want ze willen dat de mensen goede dingen over hen zeggen. Houdt het geheim als je geld geeft aan arme mensen. Je linkerhand mag zelfs niet merken dat je rechterhand iets geeft. God weet het en zegent je. (…) Je moet niet proberen om rijk te worden op aarde, want dat verdwijnt. Zorg dat je rijk wordt in de hemel want die rijkdom kan niet wegrotten of gestolen worden. Laat de hemelse rijkdom het allerbelangrijkste voor je zijn. Mattheüs 6:2-4,19-21

de zegen van geven: 5 bijbelse principes 1. we hebben een gevende God 2. geven begint met jezelf 3. geven is offeren 4. geven met vreugde 5. gul geven