Psalm 46.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Ik wens je De kracht van god.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Genezing!.
De Heer zegt: de gruwel van de verwoesting, waarvan gesproken door Daniël, de profeet: Mattheüs 24:15.
De Heer Jezus en Zijn discipelen voor Zijn lijden
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
2 Kronieken 20.
Zingen Vers 1 God is een toevlucht en een sterkte,
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
Psalmen ‘Loof de HEER, want hij is goed, eeuwig duurt zijn trouw.’ 2 Zo spreken zij die door de HEER zijn verlost, die hij verloste uit de greep.
Serie Profeten Ezechiël.
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
God’s uitnodiging in het midden van de strijd
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
1 op 1 met Jezus.
Als de Olijf berg splijt (I) 10 juli 2016 Zoetermeer.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Het gebroken hart van God
Hopeloos ! Radeloos ! Reddeloos ?
Een vaste burcht is onze God Tekst: Psalm 46,8 en 12
Les 2 Naar boven kijken Wat doe ik hier vandaag?
Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.
Les 8 Bidden kun je leren.
Zingen Psalm 20 Vers 1 Moge de HEER u antwoord geven,
Blok III De wet In de lessen 14 t/m 20 ontdek je welke betekenis
Les 19 Alles helemaal nieuw
Wat vind jij van het christelijk geloof?
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Jesaja 40 (deel 1) 25 september 2016 Zoetermeer.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Les 5 De Vader zorgt Wat doe ik hier vandaag?
Les 12 De Zoon verlost Wat doe ik hier vandaag?
De Feesten van de Heer.
Jongensclub ‘t Thuishonk Leuker kunnen we het niet maken,
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
Welkom.
Jesaja 40: Jakob, waarom zeg je – Israël, waarom beweer je:
Het Woord van onze God Ezechiël 37.
Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
de zeven zegels in het boek 'de Openbaring'
De binding van Jitschaq – Genesis 22
wees dapper en vastberaden,
Hemelvaart Wolken.
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
Het offer van Abraham 1 april 2018 Hendrik Ido Ambacht.
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
‘in de hemel, en op aarde’
Welkom in deze kerkdienst
1 Samuël 22:1/2 David ging weer weg uit Gat en vond een veilig heenkomen in een grot in de buurt van Adullam. Toen zijn broers en zijn overige familieleden.
“Jouw plek in de wereld”
1 Het visioen van Jesaja, de zoon van Amoz, dat hij gezien heeft over Juda en Jeruzalem, in de dagen van Uzzia, Jotham, Achaz en Hizkia, koningen van Juda.
Genesis 44:18-47:27 Ezechiël 37:15-28 Lukas 24:30-48
Haftara : Jesaja 43 : 21 – 44 : 23 Hebreeën 9 : 11 – 15
Voor of tegen Jezus Handelingen 4, 1-31.
Gods beloften zijn niet los verkrijgbaar
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. B.F. Bakelaar
Maarten Luther Een vaste burcht is onze God
Zij zullen de wereld bewonen, zij namen het wonder ter hand.
Handelingen 2:1-4 (5-11) 1 En toen de Pinksterdag aanbrak, waren allen tezamen bijeen. 2 En eensklaps kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige.
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
HET EVANGELIE.
Transcript van de presentatie:

Psalm 46

Hiskia versus Sanherib Haalt altaren neer Reiniging tempel Wijding priesters en tempel Vieren van Pascha

2 Kronieken 32:1 1 Na deze gebeurtenissen en deze blijk van trouw kwam Sanherib, de koning van Assyrië, en trok Juda binnen. Hij sloeg zijn kamp op bij de versterkte steden, en dacht ze voor zich open te breken.

Reactie Hiskia Voorbereiden voor de verdediging Toespraak 6 Hij stelde legeroversten aan over het volk, riep hen bij zich bijeen op het plein bij de stadspoort en sprak naar hun hart: 7 Wees sterk en moedig, wees niet bevreesd en niet ontsteld vanwege de koning van Assyrië, en ook niet vanwege heel de troepenmacht die met hem is, want met ons is er meer dan met hem. 8 Met hem is een vleselijke arm, maar met ons is de HEERE, onze God, om ons te helpen en onze oorlogen te voeren. En het volk steunde op de woorden van Hizkia, de koning van Juda.

Sanherib probeert het vertrouwen te breken 15 Nu dan, laat Hizkia u niet bedriegen en u niet op deze manier aansporen; geloof hem niet. Want geen enkele god van enig volk en koninkrijk heeft zijn volk uit mijn hand en de hand van mijn vaderen kunnen redden. Hoeveel te minder zal uw God u uit mijn hand kunnen redden? 16 En nog meer spraken zijn dienaren tegen de HEERE God, en tegen Zijn dienaar Hizkia. 17 Ook schreef hij brieven om de HEERE, de God van Israël, te honen en over Hem te zeggen: Zoals de goden van de volken van de landen, die hun volk uit mijn hand niet gered hebben, zo zal de God van Hizkia Zijn volk niet uit mijn hand redden. 18 En zij riepen met luide stem in het Judees tegen het volk van Jeruzalem dat op de stadsmuur stond, om het bang te maken en schrik aan te jagen, zodat zij de stad zouden kunnen innemen.

Ken je dat stemmetje? Je faalt toch Je maakt nog steeds fouten (zonden) Jouw God stelt niets voor Je bent het niet waard Je hebt Gods stem niet goed verstaan ……..

Maar wat doet Hiskia en wat doet God? 20 Maar koning Hizkia en de profeet Jesaja, de zoon van Amoz, baden om die reden en riepen naar de hemel. 21 Toen zond de HEERE een engel, die alle strijdbare helden, leiders en bevelhebbers in het legerkamp van de koning van Assyrië uitroeide. Zo is hij in openlijke schande naar zijn eigen land teruggekeerd. Toen hij het huis van zijn god binnengegaan was, velden zij die uit zijn lichaam voortgekomen waren, hem daar met het zwaard neer.

En nu Psalm 46 (46:2) God is ons een toevlucht en vesting; Hij is in hoge mate een hulp gebleken in benauwdheden. 2 (46:3) Daarom zullen wij niet bevreesd zijn, al veranderde de aarde van plaats en werden de bergen verzet naar het hart van de zeeën. 3 (46:4) Laat haar water bruisen, laat het schuimen, laat de bergen beven door haar onstuimigheid. Sela

In moeilijkheden en strijd God is een toevlucht Een veilige vesting/burcht

4 (46:5) De beekjes van de rivier verblijden de stad van God, het heiligdom, de woningen van de Allerhoogste. 5 (46:6) God is in haar midden, zij zal niet wankelen; God zal haar helpen bij het aanbreken van de morgen. 6 (46:7) De heidenvolken tierden, de koninkrijken wankelden; Hij liet Zijn stem klinken: de aarde smolt weg. 7 (46:8) De HEERE van de legermachten is met ons; de God van Jakob is voor ons een veilige vesting. Sela

Levend water Ez 47 water dat uit de tempel loopt en leven brengt Gods Geest komt vanuit de plek waar Hij woont Wees vervuld met de Heilige Geest

8 (46:9) Kom, zie de daden van de HEERE, Die verwoestingen op de aarde aanricht; 9 (46:10) Die de oorlogen doet ophouden tot aan het einde der aarde, de boog breekt en de speer in stukken slaat, de wagens met vuur verbrandt. 10 (46:11) Geef het op en weet dat Ik God ben; Ik zal geroemd worden onder de heidenvolken, Ik zal geroemd worden op de aarde. 11 (46:12) De HEERE van de legermachten is met ons; de God van Jakob is voor ons een veilige vesting. Sela

God breekt de wapens van de tegenstander

Geef het op en weet dat Ik God ben Stop met zelf strijden Weet dat je zelf de oplossing niet hebt Ik heb een probleem en kan het zelf niet oplossen (AA) In andere vertalingen staat: Wees stil en weet dat Ik God ben