De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom

2 Geef vrede, Heer, geef vrede
Lied 1010: 1,2,3,4

3 Geef vrede, Heer, geef vrede, de wereld wil slechts strijd.
Al wordt het recht beleden, de sterkste wint het pleit. Het onrecht heerst op aarde, de leugen triomfeert, ontluistert elke waarde, o red ons, sterke Heer.

4 Geef vrede, Heer, geef vrede, de aarde wacht zo lang,
er wordt zo veel geleden, de mensen zijn zo bang, de toekomst is zo duister en ons geloof zo klein; o Jezus Christus, luister en laat ons niet alleen!

5 Geef vrede, Heer, geef vrede, Gij die de vrede zijt,
die voor ons hebt geleden, gestreden onze strijd, opdat wij zouden leven bevrijd van angst en pijn, de mensen blijdschap geven en vredestichters zijn.

6 Geef vrede, Heer, geef vrede, bekeer ons felle hart.
Deel ons uw liefde mede, die onze boosheid tart, die onze mond leert spreken en onze handen leidt. Maak ons een levend teken: uw vrede wint de strijd!

7 Stilte en begroeting

8 De tweede adventskaars
wordt aangestoken

9 Ik steek het tweede kaarsje aan, Een lichtje als een vonk van vuur,
dat gereedschap maakt van wapens en vrede brengt van lange duur.

10 Zal er ooit een dag van vrede
Lied 462: 1,2,4,6

11 Zal er ooit een dag van vrede, zal er ooit bevrijding zijn
voor wie worden doodgezwegen levenslang gebroken zijn? Zal er ooit een blijvend heden vol van goede vrede zijn waar geen pijn meer wordt geleden en het leven nieuw zal zijn?

12 Zie de sterren aan de hemel waar het duister van de nacht
door hun schijnsel wordt verdreven tot een nieuwe dag die lacht. Zoals sterren mensen melden dat geen nacht te donker is zal een kind ons komen redden dat het licht der wereld is.

13 Arauna: Looft nu de Heer
Psalm 150

14 Gebed

15 KinderKring

16

17 Projectlied

18 Jesaja schreef zijn tijd voorbij, zo geeft hij hoop aan jou en mij.
lees mee en blijf niet langer staan bij hoe het altijd is gegaan. Niemand doet nog een ander pijn en overal zal vrede zijn. De mensen zijn op God gericht, ze willen leven in zijn licht.

19 KinderKring

20 Liturgisch bloemstuk Stel je voor ...
Met de tweede zondag is er meer “licht” in het bloemstuk gekomen. Wij zijn immers op weg naar dat licht. De Parels welke op een rij liggen verwijzen hier hiernaar. De witte bloemen zijn meer open. Ook zij zijn op weg naar het licht. De klimop ranken staan voor trouw en klimop groeit naar het licht. De kleur van de tweede kaars is paars, de kleur van inkeer en voorbereiding.

21 Jesaja 2: 1-5 De dag van de HEER Dit zijn de woorden van ​Jesaja, de zoon van Amos; het ​visioen​ dat hij zag over Juda en Jeruzalem. Eens zal de dag komen dat de berg met de tempel van de HEER rotsvast zal staan, verheven boven de heuvels, hoger dan alle bergen. Alle volken zullen daar samenstromen, machtige naties zullen zeggen: ‘Laten we optrekken naar de berg van de HEER, naar de tempel van ​Jakobs​ God. Hij zal ons onderrichten, ons de weg wijzen, en wij zullen zijn paden bewandelen.’ Vanaf de Sion klinkt zijn onderricht, vanuit Jeruzalem ​spreekt de HEER. Hij zal rechtspreken tussen de volken, over machtige naties een oordeel vellen. Zij zullen hun ​zwaarden​ omsmeden tot ​ploegijzers en hun ​speren​ tot ​snoeimessen. Geen volk zal nog het ​zwaard​ trekken tegen een ander volk, geen mens zal meer weten wat ​oorlog​ is. Nakomelingen van ​Jakob, kom mee, laten wij leven in het licht van de HEER.

22 In de stad van koning David
Arauna: In de stad van koning David

23 I have a dream

24

25 I have a dream

26 Dat eens de Heer zal komen
ELb 405: 1,2,3

27 Dat eens de Heer zal komen in deze wereldtijd en lang vervlogen dromen
vertaalt in werk'lijkheid; de volkeren zal dopen in vrede en in recht - daar mogen wij op hopen, Hij doet al wat Hij zegt!

28 Dat eens de Heer zal komen met allen groot en klein,
die door de dood ontnomen allang gestorven zijn, om ieder vrij te kopen die dan nog wordt geknecht - daar mogen wij op hopen, Hij doet al wat Hij zegt!

29 Dat eens de Heer zal komen en heel de schepping juicht,
de bloemen en de bomen, de zon, de maan zich buigt, de wolf het lam leert lopen, de leeuw niet langer vecht - daar mogen wij op hopen, Hij doet al wat Hij zegt!

30 Arauna: Blaas de blazuin

31 Dankgebed -stilte- Onze Vader

32 Collecten

33 Eens als de bazuinen klinken
Lied 769: 1,6

34 Eens, als de bazuinen klinken, uit de hoogte, links en rechts,
duizend stemmen ons omringen, ja en amen wordt gezegd, rest er niets meer dan te zingen, Heer, dan is uw pleit beslecht.

35 Van die dag kan niemand weten, maar het woord drijft aan tot spoed,
zouden wij niet haastig eten, gaandeweg Hem tegemoet, Jezus Christus, gist'ren, heden, komt voor eens en komt voor goed!

36 Jezus Christus onze Heer,
Zegen "Amen, amen, amen!", zingen wij nu samen, Jezus Christus onze Heer, amen, God, uw naam ter eer!

37 In noflike snein tawinske!


Download ppt "Welkom."

Verwante presentaties


Ads door Google