Zichtbaarheid Creëren

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het tweede werkstuk.
Advertisements

Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Social media gebruiken om een baan te vinden
Sollicitatiegesprek.
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
Jezelf waarmaken Laat je ZIEN in je sollicitatiebrief Lezing voor Meppel United, 30 oktober 2013.
Oplossingsgericht coachen
Studie en opleiding Vrije tijd Groei en gezondheid Relaties
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
Van doelen naar reflectie
TRAINING SOCIALE VAARDIG-HEDEN
DE SOLLICITATIEBRIEF = VISTEKAARTJE NUMMER 1
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
CanDo Coaching.
Het nieuwe solliciteren:
Visie & Strategie.
De dag van het solliciteren Blok 1
Rouw & Verlies Les 3.
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Solliciteren: wat wil ik?
Waarom? Als je straks klaar bent met studeren ga je werken. Of je nou voor jezelf begint of in loondienst gaat, het is belangrijk om iets te doen.
Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat.
Profilering Design MBO. “Ik ben op aarde om een omgeving vol liefde te creëren, met passie te leven en mijn meest opwindende dromen waar te maken”
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Talent in Ontwikkeling
Hoe profileer ik mezelf digitaal? -minilecture-.
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Mondzorg - persoonsgericht
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Laat jezelf ZIEN bij je sollicitatie
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Leer weer jezelf te zijn
Studieloopbaanbegeleiding
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Bepaal jouw SuperPowers!
Les 1 zgk kwaliteitszorg.
Havo-4 Les 1 Wie ben ik? Keuzebegeleiding.
LOB zeven stappen naar succes
Talent in Ontwikkeling
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
Workshop ‘netwerken, samenwerken, delen en verbinden in de praktijk’
Titel Stap 1 Aanleiding Stap 2 Als we niets doen Stap 4 Aanpak
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
© UNIEK IN DE KLAS.
Nee Zeggen!.
Beeld magazine.
Loopbaan en burgerschap les 2
Studie vaardigheden Thema 8 : Ups & downs.
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
Duurzame inzetbaarheid
“Je ongekende vermogens nog beter leren kennen”
Welkom bij het leernetwerk Ouderen in het Vizier!
LinkedIn Wat moet ik ermee?.
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
Gesprekstechnieken Les 5.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Social media voor statenleden/politici
Methodisch handelen Week 2. Methodisch handelen Week 2.
Images avec sagesse Ppsx-meta.
Mindset, targets en doelen
Wat leer je allemaal op school?
Startgroep nieuwe HR-cyclus
Transcript van de presentatie:

Zichtbaarheid Creëren Zoals bij jou past

5 stappen om zichtbaarheid te creëren Wat is je stip op de horizon of hoe vind je die? Welke strategie pas je toe om die stip op de horizon te bereiken? Welke middelen ga je inzetten om je strategie uit te voeren? Welke stappen ga je zetten en in welke volgorde en tijd? Hoe kun je ervoor zorgen dat je hier steeds beter in wordt?

Waarom is zichtbaarheid belangrijk Hoe groter je bereik hoe meer kans je hebt gezien te worden Nu is het belangrijk gevonden te worden, veel vacatures blijven onder de radar van headhunters Betere connectie is De kans op een passende baan is groter

Opdracht Wat is je grootste uitdaging in zichtbaar worden? Bespreek dit in een groepje Vertel elkaars uitdaging Vertel hoe jij dit hebt aangepakt

1. Stip op de horizon

Vragen aan jezelf Beschrijf in 5 woorden wat je wilt bereiken? Beschrijf het gevoel dat je hebt als je hieraan denkt? Waarom is dit voor jou echt belangrijk? Waar sta je nu ten opzichte van dit doel (1-10) Waar wil je graag staan (1-10)

Veranderen van werk/ Stip op de horizon Na overlijden van een dierbare en echtscheiding de meest ingrijpende gebeurtenis in ons leven. Waarom is dit zo ingrijpend? Hoe werkt veranderen eigenlijk?

Graag 3 kilo afvallen, veranderen is moeilijk

Wanneer ga je er echt voor 3 belangrijke voorwaarden om over te gaan tot actie Je hebt een helder doel voor ogen Je bent bereid tijd, moeite en geld te investeren Je voelt je gesteund en gestimuleerd je doel te realiseren

Korte fysieke oefening Squad oefening Bedenk wat je doet om dit zo lang mogelijk vol te houden

Wanneer lukt veranderen ook? Duidelijk doel vaststellen, wat is je stip aan de horizon (moeilijker ) Motivatie achterhalen (wat is je echte motivatie) Uitdagende momenten ( verleiding te stoppen, eten en station) Kleine stappen (10 x grotere kans dat je je doel haalt) Omgeving erbij betrekken belangrijk (wat doen de anderen) Reflectie

Het moet een beetje pijn doen… Voor niets gaat de zon op! Wil je iets bereiken, dan zal je ook een offer moeten brengen. Langer reizen, minder salaris, harder werken, een opleiding volgen, werken aan ontwikkeling enz.

2. Welke strategie pas je toe om die stip op de horizon te bereiken?

Wat is een goede strategie Je strategie bepaalt je succes, hoe ga je je heldere doel behalen Vroeger was het zo, doe maar gewoon dan doe je gek genoeg, nu mag het ook anders Zarayda Groenhart luisteren Bouw je eigen brand Vertrouw op jezelf Niet te bescheiden Bedenk een bijzondere manier om je doel te bereiken Jouw verhaal Wees nieuwsgierig

Paard van troje

Opdracht Welke strategie past bij jou? Schrijf 3 bijzondere manieren om je doel te bereiken. Let erop ze mogen bijzonder zijn maar moeten wel bij je passen. Never forget how you made them feel

Eerst zaaien dan oogsten Geef iets weg Verbeter jezelf keer op keer

3. Welke middelen ga je inzetten om je strategie uit te voeren?

Welke middelen ga je inzetten? Jouw unieke verhaal? Netwerkgesprekken Werkgevers direct benaderen Video solliciteren Online solliciteren via vacature sites Platforms LinkedIn en facebook

4. Welke stappen ga je zetten en in welke volgorde en tijd?

Welke stappen ga je zetten Blok vaste tijden in je agenda Werk elk onderdeel concreet en stapsgewijs uit Laat al je werk nakijken, je brief, cv, motivatie enz. Houd een logboek bij van je resultaten en successen Vermijd zuurpruimen zoveel mogelijk Vier je successen Houd vertrouwen in jezelf Blijf ondernemen en creëren

5. Hoe kun je ervoor zorgen dat je hier steeds beter in wordt?

Leren betekent fouten maken Zie iedere afwijzing als een uitdaging jezelf te verbeteren Ga altijd op zoek naar de antwoorden op je vragen Leer, verbeter en leer Vraag feedback

Opdracht Bekijk het LinkedIn profiel van een ander en geef verbeter tips.

UPDATE JE PROFIEL UPDATE JE PROFIEL Pas wanneer wij op de hoogte zijn van jouw wensen, kunnen wij een passende selectie maken.  Daarom is het belangrijk jouw persoonlijke wensen aan ons door te geven. Denk daarbij aan het soort functie dat je zou willen, het aantal uur dat je wil werken en je gewenste salaris. 

Wat wil je? Wachten tot het misschien toevallig gebeurt Zelf die stappen zetten Iedereen heeft zijn eigen doel. Pas jij in het doel van een ander of ga je voor je eigen doel?

Heel veel succes .