Effectieve handhaving door ketenintegratie Albert van Wijk

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Inleiding: Leo Lenssen Voorjaarsconferentie Drenthe College 2007 Het roc (ook het Drenthe College?) staat zijn eigen toekomst in de weg.
Advertisements

Ervaringen in samenwerking
Nieuwe leerbenaderingen voor professionele organisaties
1 1 De Gelderse Maat Discussie Regionale Uitvoeringsdiensten in relatie tot externe veiligheid 1 december 2009 Jaarcongres Relevant Gerard Nieuwe Weme.
Realisatie kindcentrum
Medezeggenschap en de Benchmark
Ruimtelijke Ontwikkeling in (naam van uw gemeente) voor raadsleden
Educatief leiderschap, niet in de klas maar in de schoolorganisatie
Programma Welkom en doelen bijeenkomst Het gebouw, korte toelichting traject Waar staan we voor? Waar gaan we voor? Samenvatting met vragen en reacties.
Motivatie van de professional Willy Limpens
Taken, functie en beroep (hfdst.8)
Het ontwikkelen van modulaire ouderenzorg
De HR-Businesspartner als servant-leader
Werken met Nurse practitioners: “effecten van functie differentiatie op de grens van care en cure". Ik wil graag iets vertellen over mijn promotie onderzoek.
René Dekker Directeur Collectie
17 september 2009Raadsinformatieavond Aanpak mensenhandel Zandpad Raadsinformatieavond 17 september 2009.
TPP publiek management 17 oktober 2011
Begeleidingsplannen GGZ
1 Samenwerking in de keten Toegevoegde waarde of illusie ?
Directe Hulp bij Huiselijk Geweld
Zorg voor de Toekomst Noord- en Oost-Groningen Marieke van Ginkel
Ondernemen(d) in het onderwijs
Brede informatie bijeenkomst te Kollum
Spraak Organiseren Digitaal Werken & Archiveren in ketencontext
Uitdagingen in de 21-ste eeuw
Bekendheid met ‘Veiligheidshuis’?
Leidinggeven H9 Opleidingsplan Logistiek supervisor.
Heeft de Geefwet effect op fondsenwerving door culturele instellingen ? Onze eerste assumpties 25/09/2014 Saskia Franssen
Faculteit Economie en Management. FEM Smart Business Center Van lerende organisaties naar lerende combinaties April 2015.
Vakmanschap is Meesterschap Samen Leren in Meesterschap
Op weg naar een Samenlevingsgerichte School De [naam school] wil ………………………
Wie bepaalt de toekomst van het OV? Marieke Kassenberg Liesbeth Couwenberg.
Dialoog doen! Startbijeenkomst ‘Doorstart Stimuleringsproject LOB in het mbo’ Frans Meijers ‘s-Hertogenbosch 20 november 2012.
Ideeën voor doorontwikkeling Hervormingsagenda Rijksdienst November 2013 DG OBR.
Concept beleidsvisie Informatie Management Gemeente Delft 2012 – 2016 SLIM SAMEN WERKEN, SAMEN SLIMME KEUZES MAKEN.
Decentralisatie AWBZ Gemeentelijke aanpak. College Zorg en Welzijn (CZW) Bestuurlijk overlegplatform Zeeuwse gemeenten (13) en Provincie (sinds 2005)
1. Workshop Kennisconferentie toptechniek op missie 2.
Lokaal Woon en Leefbaarheids Plan. Lokaal Woon- en Leefbaarheids Plan  Waarom  Resultaten bijeenkomsten  Hoe nu verder.
Koffieochtenden met professional. Betekenis * Ouders hebben soms te weinig zelfvertrouwen. * Ouders kunnen veel steun hebben aan elkaar; deze mogelijkheid.
TALENTENCAMPUS Talentencampus Venlo Presentatie vertegenwoordiging Lecso Frans Vullings.
V&VN Geriatrie & gerontologie 1. Organogram V&VN 2.
Workshop Van prestatie-index naar (verbeter)plan Ledenbijeenkomst VGN Uitkomsten eerste ZI meting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 15 december 2010 Aangepaste.
Dordt aan Zet. De gebruikswaarde van een voorziening maximaliseren door de behoefte van alle belanghebbenden centraal te stellen. Gemeentelijk Eigendom.
Het programma In voor zorg! Hannie Treffers en Carolien Koning PGM open, 7 februari 2013.
Naar een professionele communicatie cultuur en profilering van de school.
Shared Services Network Twente Krachtenbundeling op het gebied van communicatie Regionaal Platform Communicatie Twente.
Organisatieontwikkeling Bijeenkomst voor Informatie en Opinie 9 oktober 2012.
De complexe wereld waarin we leven roept steeds nieuwe vragen op. Van Spaendonck gaat samen met u op zoek naar echte oplossingen, waarbij uw belang centraal.
6 september 2012 Heb jij genoeg ruimte om je werk goed te doen? Ans Jansen.
Resultaatgericht Samenwerken
Concrete stappen naar aansprekende woonzorg- en serviceconcepten
Thema 2: De rechtsstaat.
Duurzame inzetbaarheid van de professional
…..LET OP…………. Deze powerpoint gaat over het onderwerp: “Het beleid van de overheid”. De powerpoint bevat de basisstof die je moet kennen om het centraal.
Toekomstige veranderingen:
bij kwaliteit en outcome
Cliëntenraad Sociaal Domein
Vakgroep Technische Thuiszorg Verpleegkundigen
Ruim Baan, de professional in een nieuw jasje:
Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd
Bibliotheek, ouderen en sociaal domein Rotterdam, 26 april 2018
Waarde(n)vol werk in uitvoering
De Sensatie van een Goed Leven Prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking Samen ontwikkelen van een ‘zorgtraject’ voor begrip.
Milieuplatform Zorgsector vereniging van en voor de zorg Green Deal: Nederland op weg naar een duurzame Zorg landelijke en regionale samenwerking met.
De collectieve ambitie
Lessons learned Naar regionale oncologienetwerken.
HBO Netwerk Ruimtelijke Adaptatie
voor een samenleving met veerkracht
Veiligheidshuis Zeeland Organisatie en kerntaken
Transcript van de presentatie:

Effectieve handhaving door ketenintegratie Albert van Wijk - De metafoor - The lessons learned Effectieve handhaving door ketenintegratie Albert van Wijk

Effectieve handhaving door ketenintegratie Wat is het OM (OM 2015)? Visie op keten (OM 2015/OM 2020) Bijbehorende organisatie (OM 2020)

Inleiding Taken Openbaar Ministerie Organisatie Parket Landelijk Omvang

Taken Openbaar Ministerie Leiden opsporing Vervolgen Executie Straffen (strafbeschikking) Organisatie Territoriaal ordeningsprincipe Specialismen Omvang 5.000 medewerkers waarvan 800 Officieren van Justitie

Filmpje Rutte

Visie op handhaving/visie op keten Inhoud (OM 2015/OM 2020): Betekenisvolle interventies Programmatisch gericht op oplossing/beheersing Veiligheid kun je niet alleen Combi: preventief/repressief Netwerk & branches & keten Betekenis geven! Media Meer dan straf alleen Kwaliteit Maatschappelijke opdracht

Voorbeelden: ZSM Programmatisch werken

You tube-filmpje: strafrecht volgens ZSM

Bijbehorende organisatie OM 2020: werkomgevingen, zaak & professional centraal ZSM – HIC – ondermijning – verkeer Steeds veranderende maatschappelijke vraag

ZSM 7 x 14 Officier van Justitie aan voorkant Horizontale en verticale verbinding Gevolgen eigen Bedrijfsvoering Samenwerkende organisaties/samenwerkende professionals Opleidingen OM als bevoegd gezag

Ondermijning Specialisten Netwerk en vakmanschap Bedrijfsvoering specifiek Gezamenlijk programmatisch gericht op compliance Opleidingen (dealen met belangen)\ OM als één van de partners (eigen identiteit!)

De verbinding van OM 2020 met de interne organisatie en externe omgeving wordt op verschillende manieren versterkt Door overleg topstructuur-ketenpartners waarbij met en vanuit de ideeën van OM-ers en van ketenactoren snel oplossingen en acties worden ontwikkeld op (bijvoorbeeld) professionele thema’s, de inhoudelijke programmering en de organisatorische vormgeving van OM 2020; Door middel van Ontwerpsessies met groepsraad, plaatsvervangers en directeuren bedrijfsvoering alsook andere leden van werkgroepjes die al langer bezig zijn met de uitwerking van de werkomgevingen; Via WerkLabs voor teamleiders en medewerkers op de parketten, waarbij in een participatief leertraject de operaties versneld worden verbeterd en vernieuwd;

De verbinding van OM 2020 met de interne organisatie en externe omgeving wordt op verschillende manieren versterkt Door de verhalen en uitkomsten van de bijeenkomsten van OM Spaces (de ontmoetingsplek voor professionals) te betrekken bij de ontwikkeling van OM 2020; Door de leden van de medezeggenschap (naast de formele rol van de MROM in het kader van voorgenomen besluiten) ook op andere manieren uit te nodigen om te participeren in OM 2020, bijvoorbeeld door deelname aan de interne klankbordgroep en ontwerpsessies; Door raadpleging van de leden van een externe klankbordgroep waarin kennis en ervaring uit andere branches en expertisegebieden is vertegenwoordigd.

Visie/aanpak OM 2020 A) Maatschappelijke opdracht centraal Zaak centraal Professional in the lead B) Reduceren complexiteit door werkomgevingen Differentiatie dienstverleningsconcept Maatwerk Bedrijfsvoering Verschillende verbindingen intern/extern

C) Ontwikkelbenadering Geen klassieke reorganisatie Innovatie en co-creatie D) Extern verbinden Inhoud Logistiek IT E) Ook intern verbinden