Hier een mooi verhaal dat iedereen zou moeten kennen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op zoek naar licht Mensen komen binnen.
Advertisements

Het seminarie Waar ik aan denk? Jezus zei: Als je bidt, wees dan niet als de hypocrieten, die opstaan in de kerk en op de hoek van de straat, zodat iedereen.
Christengemeenschap De Goede Herder
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
Het is nooit te laat om te worden wie je had willen zijn.
Kerstfeest groep 7/
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Vrouwzijn.
Kikker en het vogeltje Max Velthuijs.
Zoekend naar de zin van ons bestaan, begint verwondering van voor af aan.
Een kruiwagen vol bloemen !
Hier een mooi verhaal dat iedereen zou moeten kennen. Niet klikken.
Zingen Vers 1 Voor alle heil'gen in de heerlijkheid
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Wie is God voor jou?.
„Papa, waarom hebben wij indianen allemaal van die lange namen, terwijl de cowboys altijd korte namen hebben zoalsBill, Tex of Brad?
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Een brandend hart.
Komt allen tezamen!.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Protestantse gemeente
Herinneringskamp Westerbork
Welkom in de samenkomst
WAT BETEKEND ARM ZIJN Klik om verder te gaan – muziek gaat aan.
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
Welkom op 1 ste Adventszondag Voorganger: Ds. Pieter Both Ouderling v. dienst: Peter Nijhuis Organist: Johan Tijssen Lezing: Jesaja 2: 1-5.
Thema 4.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
Welkom in deze dankdagdienst
18 januari 2016  17 16        15       18.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
02_05_2009 mama dank je voor wie ik ben dank je voor alle dingen die ik niet ben vergeef me voor de onuitgesproken woorden en voor de keren.
Dhr. J. Smit, Belt-schutsloot Ouderling van dienst : Joke Nijhuis Organist : H. Kamp.
Genesis 22:1-19 (HSV) En het gebeurde na deze dingen dat God Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik. Hij zei:
Deze pps is niet gemaakt door PowerPoint Dick maar ik vond hem te mooi
Lichtschilderij Genesis 1:3-5
Levensweg NBG Bijbelvertaling
mijn hart en leven zoekt, die mij gevonden heeft;
Maan en sterren Genesis 1:14-19
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Kind van God.
God is zo groot. Kun je wel iets zinnigs over hem vertellen?
Blok III Jezus, Gods Zoon
Les 10 Respecteer je ouders
Beelden van de velden van Galilea
Psalm 139: 1-18 en 23,24 Heer, u weet alles van mij, u kent mij.
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Les 21 Jij en Genotsmiddelen
2 Kronieken 30: Het volk Israël vierde een hele week feest in Jeruzalem. Ze vierden het Feest van het Brood zonder Gist. Iedereen was vrolijk!
“Conquest of Paradise”
Kerstnachtdienst Ds. Marijn Rohaan O. v
Grafheuvels in de provincie Utrecht
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
Kerstnacht Protestantse Gemeente Bunnik 24 december 2017
Hier een mooi verhaal dat iedereen zou moeten kennen.
Voorganger: drs. B. Wiegman Organist: Erik Nijzink
Hier een mooi verhaal dat iedereen zou moeten kennen.
Candle in the wind (England's rose)
De binding van Jitschaq – Genesis 22
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
“Conquest of Paradise”
“Het zijn de kleine dingen die het doen!”.
gemaakt door: Marly Noah
Week 4 Een geweldig toekomstperspectief!. Week 4 Een geweldig toekomstperspectief!
Candle in the wind (England's rose)
“Conquest of Paradise”
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. B.F. Bakelaar
Transcript van de presentatie:

Hier een mooi verhaal dat iedereen zou moeten kennen. Niet klikken

We hebben allemaal op een bepaald moment deze aangrijpende melodie gehoord ter ere van de gesneuvelden, die ons hart beroerd en een traan doet wegpinken.

Kent u het verhaal van het ontstaan van deze melodie?  Indien niet, denk ik dat je verwonderd zult zijn van dit werkelijk gebeurd verhaal.

Het verhaal begint in 1862 tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Terwijl het leger van de Unie van kapitein Robert Ellicombe in de buurt was van Harrison´s Landing in Virginia, stond aan de andere kant van deze smalle landsgrens het leger van de Confederatie.

Tijdens de nacht, hoorde kapitein Ellicombe het gekreun van een ernstig gewonde soldaat. Niet wetende of het een soldaat van de Unie of van de Confederatie was, besloot de kapitein ondanks het levensgevaar de gewonde soldaat te gaan zoeken om hem medische verzorging te bieden. In het onophoudelijk vuur van het gevecht, sluipt hij tot bij de gewonde soldaat en brengt hem naar het kamp van het leger van de Unie. 

Wanneer hij uiteindelijk zijn kamp bereikt, ontdekt hij dat het een vijandelijke soldaat is. …de soldaat was reeds overleden.

De kapitein ontstak een lantaarn en in de schemering zag hij het gezicht van de soldaat. Het was zijn eigen zoon. De jongen studeerde muziek in het Zuiden toen de oorlog uitbrak. Zonder zijn vader te verwittigen, nam hij dienst in het leger van de Confederatie.

De volgende ochtend, met een gebroken hart, vraagt de kapitein ondanks de vijandelijke status van zijn zoon aan zijn oversten om hem met militaire eer te begraven. Zijn verzoek werd uitzonderlijk ingewilligd. De kapitein vroeg ook of de muziekkapel van het leger de gegrafenis mocht begeleiden.  Zijn verzoek werd geweigerd wegens het feit dat zijn zoon een vijandelijke soldaat was.

Maar uit respect voor de vader, werd toch besloten om één enkele muzikant toe te wijzen. De kapitein koos voor een hoornblazer. Hij vroeg de muzikant een reeks noten te spelen van een stukje papier die hij gevonden had in de jaszak van het uniform van de jonge militair, die zijn zoon was.

Zo ontstond de ingrijpende melodie « The Last Post », die tegenwoordig op iedere militaire begrafenis weerklinkt.

From the lakes. From the hills. Van de meren. Van de heuvels. De tekst is als volgt:  Day is done.  Gone the sun.  De dag is voorbij. De zon is weg. From the lakes.   From the hills.    Van de meren. Van de heuvels. From the sky.  All is well.    Van de hemel. Alles is goed. Safely rest.    God is nigh.  Veilig rusten. God is nabij.  

Fading light. Dims the sight. Drawing nigh. Falls the night. Het licht vervaagd. Verduisterd het zicht. And a star.  Gems the sky. En een ster.  Schitterd aan de hemel. Gleaming bright.    From afar.  Glanzend helder. Vanuit de verte. Drawing nigh.    Falls the night. Tekenend nabij. Valt de nacht.

Thanks and praise. For our days. Dank en loof. Voor onze dagen.   Neath the sun    Neath the stars. Onder de zon. Onder de sterren. Neath the sky  As we go.  Onder de hemel. Als we gaan. This we know.    God is nigh Dit weten we. God is babij.

De 11e november, wanneer we de klaroen horen op deze herdenkingsdag, herinneren wij ons met een droevig hart, de vele soldaten die hun leven hebben gegeven voor ons land of gehandicapt werden voor de rest van hun bestaan. Een kort fragment van deze melodie wordt iedere avond om 20 uur aan de Menenpoort te Ieper gespeeld door de klaroenblazers van de brandweer en dit sedert 1928.

Het is zeker aan deze moedige mannen en vrouwen te danken dat wij nu leven in een vrij land met grondwettelijke rechten.