De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

God is zo groot. Kun je wel iets zinnigs over hem vertellen?

Verwante presentaties


Presentatie over: "God is zo groot. Kun je wel iets zinnigs over hem vertellen?"— Transcript van de presentatie:

1 God is zo groot. Kun je wel iets zinnigs over hem vertellen? Vgl verhaal van slak op voetbalveld. Dan ineens zie je een enorm slakkenhuis voorbij komen. Alleen veel ronder dan dat van mij. De superslak had zich er helemaal in teruggetrokken, maar ik zag alleen geenopeing. Die zat natuurlijk aan de bovenkant, want er moet een opening inzitten uiteraard. Maar het verschil was verder dat dit slakkenhuis met een rotvaart door de lucht vloog. In ineens was het slakkenhuis weg. Zo proberen wij in mensen taal over God te praten…

2 Maar wacht: wij zijn geen slakken, wij zijn mensen, wij kijken de ruimte in, wij hebben veel meer verstand. Wij weten van lichtjaren, van miljarden kilometers, van afstanden en tijden.

3 … God is eeuwig … Ja, en God is nog groter! Al voor de oudste sterren ontstonden, is Hij God.

4 Weggevertjes Verhaal van de ark, niet aanraken. God is zo groot, zo heilig. +FM Vgl een schilderij, met witte handschoenen aanpakken. Herinnering aan Gods heiligheid en zuiverheid.

5

6

7

8

9

10

11 ….God is eeuwig…. Heer, u bent ons een toevlucht geweest
van geslacht op geslacht. Nog voor de bergen waren geboren, voor u aarde en land had gebaard – u bent, o God, van eeuwigheid tot eeuwigheid. Van geslacht op geslacht.

12 ….God is eeuwig…. 4 generaties. Je opa, zijn opa. Jij bent straks een bejaarde. Je zult zelf een keer moeten sterven. Hoe ziet de wereld eruit? God is er.

13 ….God is eeuwig…. Hij was er altijd al Hij zal er altijd bij zijn
Wat een heerlijk veilige werkelijkheid. Hij was er. Hij zal er altijd bij zijn.

14 ….God is eeuwig…. Is God nu 100 jaar ouder dan in 1911?
Hij was er dus al in 1911 toen je opa zijn vader werd geboren. Is hij nu 100 jaar ouder dan in 1911? Zoemrondje….

15 ….God is eeuwig…. Is God nu 100 jaar ouder dan in 1911?
God heeft geen leeftijd Je kunt God niet in leeftijd vangen. Hij staat daarboven. Hij heeft ook de tijd gemaakt. Verkeerde vraag: waar was God voor de wereld er was? Wat deed hij. Hij is er en zal er altijd zijn. Vader Zoon en Heilige Geest. Hij staat volkomen boven de tijd. Psalm 90.

16 ….God is eeuwig…. U doet de sterveling terugkeren tot stof
en zegt: ‘Keer terug, mensenkind.’ Duizend jaar zijn in uw ogen als de dag van gisteren die voorbij is… Wij moeten allemaal een keer sterven. Hij nooit. 1000 jaar terug, = alsof het gisteren is gebeurd.

17 ….God is eeuwig…. Voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag. (Petrus die Psalm 90 aanhaalt) God gaat heel anders met de tijd om. Waar blijft Jezus terugkeer? 1000 jaar als een dag, en andersom. In 1 dag kan hij doen waar wij 1000 jaar voor nodig hebben. Maar vooral: tijd geldt niet voor God. Hij staat er boven.

18 ….God is eeuwig…. Voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag. De Heer is niet traag met het nakomen van zijn belofte, zoals sommigen menen; hij heeft alleen maar geduld met u, omdat hij wil dat iedereen tot inkeer komt en niemand verloren gaat. De dag van de Heer zal komen als een dief. Niet voor de interessantigheid, maar om je beperkte tijd goed te gebruiken! De dag van Christus komt!

19 ….God is eeuwig…. De hemelsferen zullen die dag met luid gedreun vergaan, de elementen gaan in vlammen op, de aarde wordt blootgelegd en alles wat daarop gedaan is komt aan het licht. Maar wij vertrouwen op Gods belofte en zien uit naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont. Voorlezen. Dan begint de eeuwigheid.

20 ….God is eeuwig…. Hij is er altijd en zal er altijd zijn.
Hij staat boven de tijd Gebruik je tijd, op weg naar de eeuwigheid. Niet alleen eindeloze tijd. Maar een volkomen andere kwaliteit van tijd. Geen uitrekking van nu. Maar dicht bij de eeuwige God zijn we dan.

21 ….God is eeuwig…. En dus…. Toepassing voor Denkers Doeners Dromers
Niet alleen eindeloze tijd. Maar een volkomen andere kwaliteit van tijd. Geen uitrekking van nu. Maar dicht bij de eeuwige God zijn we dan.

22 ….God is eeuwig…. En dus…. Denkers:
Links of rechts van de voorste vinger? Erachter, een nieuwe dimensie die erbij komt. Wij denken over eeuwigheid in een lineaire tijdsdimensie.. Maar in eeuwigheid zit veel meer diepte.

23 ….God is eeuwig…. En dus…. Doeners.
Pas Facetransforming toe op jezelf. Je wordt ouder. Hoe zie je er dan uit? Bedenk: hoe oud of jong je ook wordt, God is er altijd bij. En hij verandert nooit.

24 ….God is eeuwig…. En dus…. Doeners. Je wordt ouder.
Hoe zie je er dan uit? Bedenk: hoe oud of jong je ook wordt, God is er altijd bij. En hij verandert nooit.

25 ….God is eeuwig…. En dus…. Dromers
Sluit je ogen. Hoor het geluid van de branding. Eb en vloed, de aantrekking van de oceaan door de maan. Een gevoel van dat de tijd verglijdt, dat de tijd stilstaat, dat je er boven uit getild wordt. En zo ben je voor altijd geborgen bij de eeuwige God.


Download ppt "God is zo groot. Kun je wel iets zinnigs over hem vertellen?"

Verwante presentaties


Ads door Google