Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

De MR op Praktijkonderwijs Zeist
Medezeggenschap op de Julianaschool Wie zijn wij Waarvoor is er een MR Wat doen wij.
Jaarplan MR K.B.S schooljaar
JAARVERGADERING 1 OKTOBER Agenda  Opening  Agenda  Rondvraag  Notulen jaarvergadering 2011  OR  MR  Directie/Team obs De Bussel.
SCHOOLJAAR Jaarverslag MR 1 Jaarverslag MR schooljaar
Medezeggenschapsraad
GOMARUS COLLEGE ASSEN. 2 DE DEELNAME  We wilden vanuit de oude situatie als school een nieuwe start maken t.a.v. ons kantine aanbod en beleid. We hebben.
‘Andere tijden’ Informatieavond ouders 28 november 2011.
Toekomstige ontwikkelingen Basisonderwijs Graft-de Rijp.
De MR in het primair onderwijs: juridische aspecten Inhoud:  Overwegingen t.a.v. de bevoegdheden  Verschillende advies- en instemmingsrechten  Geschillen.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012/2013 Ruby Arts Voorzitter MR
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012 Ruby Arts Voorzitter MR Bs Petrus & Paulus.
Juridische aspecten swv passend onderwijs december 2012.
Medezeggenschap Het bestuur en het Directieteam nemen beleidsbesluiten Ouders, leerlingen en personeelsleden denken mee en beslissen soms mee Dit is geregeld.
MR 10 minuten MR in een notendop Agenda Wat doet een MR Samenstelling van de MR Jaarverslag Planning
MR De doelstellingen van de Medezeggenschapsraad (MR) zijn: Het behartigen van de belangen van kinderen, leerkrachten en ouders Stem geven aan het personeel.
KALENDERJAAR 2012/13 DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DENKT EN BESLIST MEE OVER SCHOOLZAKEN EN LEVERT DAARMEE EEN BIJDRAGE AAN DE KWALITEIT VAN HET ONDERWIJS OP.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SINT BAVOSCHOOL november 2010.
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
Programma welkom presentatie OV stemmen van de leden
MR Vlinderbos jaarverslag 2009 – Wij zijn de MR! Oudergeleding: Carel Albertscontactpersoon Ouderraad Hans Waldercontactpersoon Directie Jeroen.
Medezeggenschapraad H. Henricusschool
MR De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit gelijk aantal leerkrachten en ouders MR Van Damschool bestaat uit: Inge Blok Ria van der Meijden Wijnand van.
Wat is een IKC? Samenhangende voorziening met onderwijs, opvang en zorg voor kinderen en heeft de volgende kenmerken: Eén visie Het kind van 0-12 jaar.
Jaarverslag MR SCHOOLJAAR
MR Pius X Wateringen Orgaan voor medezeggenschap (inspraak). De MR vertegenwoordigt de belangen van leerlingen, ouders en leerkrachten. Primair doel: behartigen.
De MedezeggenschapsRaad Inspraak in beleid. Programma Doel MR Taken en verantwoordelijkheden Samenstelling Werkwijze Inspraak: wat betekent dat voor jou?
“Help mij het zelf te doen”
Jaarverslag & Thema-avond ‘Social media’ Medezeggenschapsraad 2014 – juni 2015.
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
Medezeggenschapsraad
Algemene Ledenvergadering 8 oktober Inleiding Welkom en opening door de voorzitter van de OV Ingekomen stukken en mededelingen Voorstellen Schooladviescommissie.
Medezeggenschapsraad Presentatie 29 Oktober 2015.
SCHOOLJAAR Jaarverslag MR 1. Jaarverslag MR schooljaar Wat wilt u lezen? 2 Samenstelling MR Bijeenkomsten MR Relatie MR met MT/directeur.
Presentatie schooltijden oudergeledingen 23 november 2015Presentatie schooltijden oudergeledingen 1.
Wat is de (G)MR? Afvaardiging van ouders en personeel Inspraak en advies op de gang van zaken en beleid van de school Directeur is adviseur Vergaderingen.
Schooltijden. 18 januari 2016Ouderavond schooltijden2 Agenda 1.Welkom. 2.Doel van de avond: informatieverschaffing en uitwisseling van meningen. 3.Voorstellen.
 Welkom  Aanleiding  Proces  Huidig model  Nieuw model  Gevolgen voor ouders  Gevolgen voor personeel  Vragen.
SCHOOLTIJDEN op De Havelt 12 januari AGENDA: 1.Welkom. 2.Doel van de avond: informatieverschaffing en uitwisseling van meningen. 3.Voorstellen procesbegeleider.
Ouderavond De Doornick Onderwerp: Wel/geen continurooster?
Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.
Welkom Ouderbijeenkomst De Moespot 28 mei 2015 Bedoeling en programma 1. Ouders zijn geïnformeerd over: De activiteiten die team en directie hebben ondernomen.
Andere Schooltijden Obs Het Veenpluis. Welkom namens team en MR van Het Veenpluis! Fijn dat u bent gekomen.
Informatie avond 2 februari Doelstellingen De redenen voor de drie scholen in Ouderkerk a/d Amstel om dit 5 gelijke dagen model voor te stellen.
Jaarplan MR SCHOOLJAAR Wat wilt u lezen? 2 AlgemeenVisie MRActiviteiten MR Structurele Onderwerpen Vaste Agendapunten Vergaderdata MR Rolverdeling.
Informatieve ouderavond Inrichting schoolorganisatie Th.J.Rijkenschool
Presentatie Passend onderwijs Voor: Ouders/verzorgers van SBO Petrus Dondersschool Datum: 3 april 2014.
Medezeggenschap op de Trumakkers Informatieavond groep 1 en 2 6 september 2011.
Jaarverslag MR 2012 / 2013 De MR heeft het afgelopen schooljaar 8 keer vergaderd. In deze vergadering heeft de medezeggenschapsraad ingestemd met / of.
Jaarverslag Inleiding 2.OR en communicatie 3.Onderwerpen 4.Advies en instemmingsverzoeken 5.Kennis en scholing OR 6.OR en samenwerking met andere.
Ouderinformatieavond Andere schooltijden Het belang van alle kinderen staat voorop!
Algemene Ledenvergadering
Onderzoek schooltijden Willibrordschool
Medezeggenschapsraad Presentatie 25 Oktober 2016
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap op de Dr.M.L. Kingschool
Medezeggenschap Raad (MR) St. Joan, Soerendonk
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Medezeggenschapsraad
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap bij De Eshoek
Landelijke raad 8 December 2018
Medezeggenschap? Ook voor u!
Algemene Ledenvergadering
Meld u aan als lid van de Ouder Advies Raad (OAR)
Onderwijskundige visie BS De Regenboog
Programma van de avond Opening Voorstellen Doelen en kaders ouderklankbord Delen van ervaringen diverse activiteiten Wat leeft er onder de ouders? Vervangersproblematiek.
Transcript van de presentatie:

Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo November 2018

Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de MR over het schooljaar 2017-2018. Middels dit jaarverslag geeft de Medezeggenschapsraad (MR) een kort overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van het schooljaar 2017-2018, maar blikken we ook alvast vooruit naar het huidige schooljaar. Als MR hebben we een advies- of instemmingsrecht op een groot aantal onderwerpen. We houden ons vooral bezig met de belangen van de school als geheel. Heeft u een vraag of een suggestie hoe we op de Howiblo zaken nog beter kunnen aanpakken? Laat het ons dan weten! U kunt ons via mail bereiken op n.hol@howiblo.nl of een van de MR leden aanspreken op het schoolplein. Namens de Medezeggenschapsraad van de Howiblo Marc Jansen (voorzitter)

Evaluatie 2017-2018  Om te bewerkstellingen dat de directie, OV en MR nog beter met elkaar samenwerken, heeft er met ingang van schooljaar 2017-2018 regulier informeel overleg plaatsgevonden tussen de Directie, de voorzitter MR en voorzitter OV. Doel hiervan is om de lijnen binnen deze driehoek nog korter te houden en zaken in een vroegtijdig stadium met elkaar te bespreken. Deze overleggen zijn door de deelnemers als zeer waardevol ervaren en zullen ook in het huidige schooljaar worden voortgezet. Er is uitgebreid met de OV gesproken over de wens om de komende 5 jaar stapsgewijs de ouderbijdrage te verhogen. De MR deelt de mening van de OV dat het van groot belang is dat we de kinderen op De Howiblo een verscheidenheid aan activiteiten blijven bieden en we ze op deze manier een zo breed mogelijk onderwijs blijven bieden. De MR is dan ook akkoord gegaan met deze verhoging. Een terugkerend thema in de vergaderingen van de MR is de visie op de krimp van het aantal leerlingen en de mogelijke effecten op de groepsindeling en de formatie. Hierbij is uiteraard ook geëvalueerd hoe de wijzigingen in de groepsindeling van het afgelopen schooljaar is ervaren. Voor het huidige schooljaar heeft dit geresulteerd in een indeling met 12 groepen met drie groepen 1 / 2, één groep 3, één groep 4 en één combinatieklas groep 7/8 (naast een groep 7 en een groep 8). Van de overige groepen zijn er ieder 2. De komende periode zal er uiteraard uitvoering met de directie worden gesproken over de toekomst. Een regulier onderwerp tijdens iedere MR vergadering is de Tussenschoolse opvang (TSO). Hierbij heeft gedurende het jaar een ouder gebruik gemaakt van het inloop halfuur om te spreken over een aantal incidenten die zich hebben voorgedaan tijdens het overblijven bij VVM. Naar aanleiding hiervan is de MR in gesprek gegaan met TSO-werkgroep over passende maatregelen.

De MR beoordeelt ieder jaar de begroting en heeft deze goedgekeurd De MR beoordeelt ieder jaar de begroting en heeft deze goedgekeurd. Helaas is gebleken dat de doorlooptijd van het begrotingsproces ieder jaar zeer kort is. Hierdoor is er onvoldoende gelegenheid om met alle partijen zorgvuldig af te stemmen. De MR heeft dan ook aan de directie een advies uitgebracht voor een aangepast proces voor de totstandkoming van de begroting. Het formatieplan hangt nauw samen met de begroting en de personeelsgeleding van de MR beoordeelt ieder jaar dan ook het formatieplan. Na overleg met de directie is deze goedgekeurd. Het vakantierooster is ter goedkeuring aan de MR voorgelegd. De MR heeft hierbij met name met de directie de timing van de studiedagen besproken en de MR heeft hiermee ingestemd. De gesprekken rondom de nieuwbouw van het scholencomplex op Sportpark Hofland zijn het afgelopen schooljaar opgestart. Een project waar veel tijdsdruk opstaat. De MR is zowel vanuit de leerkrachtgeleding als de oudergeleding betrokken bij de invulling van de nieuwbouw. Vanwege de enorme werkdruk en de in verhouding lage salarissen in het onderwijs, heeft er een landelijke staking van de leraren plaatsgevonden. De volledige MR heeft haar steun uitgesproken. Uiteindelijk heeft de overheid besloten om meer middelen ter beschikking te stellen die zullen worden aangewend voor werkdruk verlaging.

De Howiblo wil mogelijk in aanmerking komen voor het vignet De Gezonde School. Hiervoor is aan het eind van het schooljaar onder het MR-Panel een korte enquete uitgezet. Tijdens de eerste vergadering zullen de resultaten van het MR-Panel worden geëvalueerd. Aan het einde van het schooljaar is er een oproep gedaan aan ouders om zich kandidaat te stellen voor de MR, aangezien voor 2 ouders hun termijn was verstreken. Hieraan hebben geen ouders gehoor gegeven. Zowel Marc Jansen als Renzo Verheul hadden reeds aangegeven zich herkiesbaar te stellen voor een volgende periode van 3 jaar, waardoor er geen verkiezingen nodig zijn. Tijdens het schooljaar 2018-2019 zetten wij ons als MR wederom vol overgave in voor de belangen van de Howiblo als geheel. Belangrijke onderwerpen tijdens dit schooljaar zullen zijn: De krimp van het aantal leerlingen en effect op groepsindeling en personele bezetting De nieuwbouw De TSO Het formatieplan De begroting