Liturgische gebeden Beamteam aanwijzingen: GK2017

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Christengemeenschap De Goede Herder
Evangelie der genade Vragen :
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Welkom in deze kerkdienst
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Verlangens van God.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Leven zoals past bij God
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Zitten - Wandelen - Standhouden
Welkom in deze kerkdienst
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
24 mei Almachtige God - Vader, Zoon en Heilige Geest, Uw discipelen verzamelen zich over de hele wereld, om U te verheerlijken als Schepper van.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Durf te dromen.
Zingen Vers 1 Hoor, trouwe Vader, ons gebed, zie op uw Zoon,
Inleiding Adoptie Offer van liefde Geen kwaliteitskeus Thema: Onze adoptie dankzij Gods eniggeboren Zoon.
We lezen: 1 Koningen 3: De preek gaat over: 1 Koningen 3: 5 Wat zal ik je geven? Voorlezer: Gretine Post Voorganger: Ds J.H. Smit te Amersfoort-Vathorst.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
Heidelbergse catechismus
De doop geeft hoop.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
10. De Geest, het woord en gebed
Delen van Jezus lichaam
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Christelijke vrijheid
Derde zondag 40-dagentijd
Les 16 Stortplaats Wat doe ik hier vandaag?
Zondag 30 juli 2017 Voorganger: ds. Riek van Haeringen, Dronten
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
Wees barmhartig zoals jullie hemelse Vader barmhartig is
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
9 – Is er maar één waarheid?
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES
En als jullie een stad binnengaan en daar welkom zijn, eet dan wat je wordt voorgezet, genees de zieken die er zijn en zeg tegen hen: “Het koninkrijk.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)
Formulier bevestiging predikant
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Openbare geloofsbelijdenis
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Heb ik altijd keuze-vrijheid?
Wantrouwen, onvrede En in de kerk
Transcript van de presentatie:

Liturgische gebeden Beamteam aanwijzingen: GK2017 dit is één ppt met daarin alle liturgische gebeden. knip dus uit welk gebed gevraagd wordt.

Liturgische gebeden Schuldbelijdenis en gebed om de Geest

Schuldbelijdenis en gebed om de Geest Almachtige God, met schuldbesef verschijnen we voor u. Steeds weer overtreden wij uw regels, steeds weer schieten wij tekort. Onze zonden vormen een aanklacht tegen ons en ons eigen geweten beschuldigt ons. Heer, uw vonnis is rechtvaardig. U zou ons moeten veroordelen, maar we doen een beroep op uw Zoon, Jezus Christus, onze advocaat.

Schuldbelijdenis en gebed om de Geest Dankzij hem kunnen we u alles vragen. Wilt u naar hem luisteren, als hij voor ons opkomt? Straf ons niet in uw toorn, maar verleen ons vrijspraak. Ontsteek in ons het vuur van uw Geest en laat alles in ons heilig worden. Dan kunnen we het kwaad bestrijden en opkomen voor het recht.

Liturgische gebeden Inspireer ons door uw woorden. Maak ons ervoor ontvankelijk en geef ons inzicht om te bevatten wat u te zeggen hebt. Ontferm u over iedereen die van u afdwaalt en breng hen tot inkeer. Dan kunnen we samen met hen u dienen en levenslang huldigen. Dat vragen we u, in de naam van Jezus Christus, uw Zoon. Amen.

Liturgische gebeden Gebed om de heilige Geest ( versie A )

Gebed om de Heilige Geest Almachtige God, dank u wel voor uw licht dat schijnt in de wereld, voor de waarheid die u hebt bekendgemaakt. Wij vragen u om ons door uw Geest wijsheid en inzicht geven. Maak ons ontvankelijk voor uw evangelie. Dan kunnen wij begrijpen wat u te zeggen hebt en leven als mensen die de waarheid hebben leren kennen.

Gebed om de Heilige Geest Wilt u uw dienaar vervullen met uw Geest? Laat hij uw boodschap zuiver verkondigen, zonder enige terughoudendheid. Dat vragen we u in de naam van Jezus. Amen.

Liturgische gebeden Gebed om de heilige Geest ( versie B )

Gebed om de Heilige Geest Vader in de hemel, uw uitspraken zijn betrouwbaar, een lamp voor onze voet, een licht op ons pad. We bidden u: wilt u ons leiden door uw Geest, zodat we luisteren als u spreekt en het licht wordt in ons bestaan. Dat vragen we u in de naam van Jezus Christus, onze Heer. Amen

Liturgische gebeden Gebed in de leerdienst

Gebed in de leerdienst Vader in de hemel, uw uitspraken zijn betrouwbaar, een lamp voor onze voet, een licht op ons pad. We bidden u: wilt u ons door uw Geest inzicht geven in de Bijbel? Wij denken vaak dat we het zelf wel weten, we gaan graag onze eigen gang en houden ons niet aan uw regels. Wilt u dat kwaad in ons overwinnen? Leert u ons het gezag van uw uitspraken te erkennen en ons leven daarop in te richten.

Gebed in de leerdienst Eeuwenlang is uw goede boodschap door de kerk vertolkt. Laat ook in deze kerkdienst het evangelie voor ons geopend worden, zodat we volhouden te geloven. Ontferm u over iedereen die van u afdwaalt en breng hen tot inkeer. Dan kunnen we samen met hen u dienen en levenslang huldigen. Dat vragen we u in de naam van Jezus Christus, onze Heer. Amen.

Liturgische gebeden Gebed na de preek in de leerdienst

Gebed na de preek in de leerdienst Liefdevolle Vader in de hemel, we danken u dat we konden luisteren naar de verkondiging van uw evangelie. Wat een voorrecht dat u uw goede boodschap hebt toevertrouwd aan de kerk en dat zij die eeuwenlang heeft doorgegeven. We bidden u voor het onderwijs in de Bijbel: laat het een zegen zijn voor jong en oud. Wilt u ons helpen onze kinderen over u te vertellen, zodat ze u leren kennen en vertrouwen?

Gebed na de preek in de leerdienst Leert u ons scherp te onderscheiden tussen goed en kwaad. Geeft u ons inzicht om dwalingen te onderkennen en af te wijzen en niet mee te waaien met elke windvlaag. Laat onze band met Christus hechter worden. Laat onze wijsheid toenemen en ons verlangen te doen wat u vraagt.

Gebed na de preek in de leerdienst Leert u ons Christus te volgen, zonder enige schaamte tegenover onze medemensen. Help ons en onze kinderen vrijuit over u te spreken, want dan verliest de duivel macht en wordt het rijk van Christus sterker. Dat vragen we u in de naam van Jezus Christus, onze redder. Amen.

Liturgische gebeden Dankgebed

Dankgebed Vader in de hemel, dank u wel dat u ons en onze kinderen uw prachtige schepping gaf als een huis om in te wonen en dank u wel dat u ons uit de duisternis geroepen hebt naar uw wonderbaarlijke licht.

Dankgebed Jezus Christus, dank u wel dat u mens werd en bij ons hebt gewoond. Dank voor uw lijden en uw sterven om verzoening te brengen voor onze zonden. Dank voor uw overwinning op de dood, voor uw terugkeer naar de hemel om daar voor ons op te komen en ons te beschermen.

Dankgebed Heilige Geest, dank u wel dat u ons hart vervult, als geschenk uit de hemel. Dank voor de vele gaven die u aan ons uitdeelt. Wij vragen: Help ons uw goede boodschap, die ons bekendgemaakt is, in ons hart te sluiten en u, Vader, Zoon en Geest, altijd te eren. Amen.