De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wantrouwen, onvrede En in de kerk

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wantrouwen, onvrede En in de kerk"— Transcript van de presentatie:

1 Wantrouwen, onvrede En in de kerk
Wantrouwen, onvrede En in de kerk? Christus bidt voor de toekomst van zijn kerk: Die toekomst is er dankzij: 1. De overwinning van de Zoon; 2. De uitverkiezing door de Vader; 3. Het geloof door de Geest.

2 Christus bidt voor de toekomst van zijn kerk: Die toekomst is er dankzij de overwinning van de Zoon (1) Eindelijk geloven ze! “Geloven jullie nu pas?!” (zie ook 14:9) 1: God groot maken (zijn eer, doxa, geven) 2: De weg door lijden & dood is de weg naar de hemelse glorie 3: Christus’ missie ís al volbracht! We vinden alleen rust in zijn overwinning.

3 Christus bidt voor de toekomst van zijn kerk: Die toekomst is er dankzij de uitverkiezing door de Vader (2) “De mensen die u mij uit de wereld gegeven hebt” “Ze waren van u” Uitverkiezing: niet iets ‘lastigs’ maar iets prachtigs! Dankzij die verkiezing “hebben zij uw woorden bewaard”!

4 Christus bidt voor de toekomst van zijn kerk: Die toekomst is er dankzij het geloof door de Geest (3) Vers 8: het groeiproces Ontvangen – doorgeven; aanvaarden – weten – geloven Onzekerheid en onvrede, het vergif van deze tijd. Bidden = hopen, verwachten, vertrouwen, rust vinden.


Download ppt "Wantrouwen, onvrede En in de kerk"

Verwante presentaties


Ads door Google