De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Advertisements

Denkstof seizoen 3 aflevering 12
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Geloof en gemeenschap.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Wanneer was jij voor het laatst WOEDEND – en terecht?
Welkom in de samenkomst
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Beelden van de kerk.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Jezus Hoe moet mijn kerk zich tot Jezus verhouden? Wie is Jezus voor mij? Kwaliteiten Heeft mijn kerk goede eigen- schappen? Wat doe ik volgens Jezus.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
1 Mozes Zondag 7 augustus Binnen 5 minuten gaat het over…
Dhr. J. Smit, Belt-schutsloot Ouderling van dienst : Joke Nijhuis Organist : H. Kamp.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Kort doopformulier voor de kinderdoop
De doop geeft hoop.
Ruth: gevoed en geliefd
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
De Schepper En gaan Wandelen.
Avondmaalsformulier 5 Christus gedenken
Efeziërs (2) WELKOM 1.
Zondag 16 april 2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
de brief aan de Romeinen
Vierde zondag van de 40 dagentijd 26 maart 2017
Les 6 Jezus geeft onverdiende liefde
God waakt Lessen van 7 gemeenten.
12 – Moet je alles in de Bijbel letterlijk nemen?
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
De Feesten van de Heer.
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
Jezus is Heer!.
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
De Heer Jezus is de bruidegom
Schriftlezing : Johannes 12:41-50
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
Wandelen voor Wandelen achter Wandelen met de Heer Jezus
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Liturgische gebeden Beamteam aanwijzingen: GK2017
God! Doe er eens wat aan! Psalm 94.
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
Jezus is een bijzondere Leermeester
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Liefde die overwint Openbaring 2:1-7.
Transcript van de presentatie:

De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)

18En schrijf aan de engel van de gemeente in Thyatira: Dit zegt de Zoon van God, Die ogen heeft als een vuurvlam en voeten als blinkend koper: Dat oordeel begint bij Gods eigen mensen … Als zij die rechtvaardig leven al ternauwernood gered kunnen worden, hoe moet het dan gaan met hen die zondigen omdat ze God niet gehoorzamen 1Petrus 4:17-18

19Ik ken uw werken, hoe liefdevol, gelovig, hulpvaardig en standvastig u bent, en ook dat de laatste meer zijn dan de eerste. Ben je gegroeid in heiligheid sinds je bekering? Ben je nog steeds aan het groeien, of is dat gestopt?

20Maar Ik heb enkele dingen tegen u: dat u de vrouw Izebel, die van zichzelf zegt dat zij een profetes is, ongemoeid haar gang laat gaan om te onderwijzen en Mijn dienstknechten te misleiden, zodat zij hoererij bedrijven en afgodenoffers eten.

21En Ik heb haar tijd gegeven, opdat zij zich van haar hoererij zou bekeren, maar zij heeft zich niet bekeerd.

22Zie, Ik werp haar te bed, en breng hen die overspel met haar plegen, in grote verdrukking, als zij zich niet bekeren van hun werken. De honden zullen het lichaam van Izebel op de akkers van Jizreël opvreten. Het lijk van Izebel zal als een hoop mest op het land liggen, op de akkers van Jizreël, en niemand zal kunnen zeggen: ‘Dit was Izebel.’ 2 Koningen 9:37

22Zie, Ik werp haar te bed, en breng hen die overspel met haar plegen, in grote verdrukking, als zij zich niet bekeren van hun werken. Onderzoek naar Christenen: 41% vond het niet verkeerd om seks buiten het huwelijk te hebben 37% van de vrouwen die abortus pleegden in 2011 noemden zichzelf protestantse christenen 38% vond dat abortus geen zonde was.

23En haar kinderen zal Ik door de dood ombrengen, en alle gemeenten zullen weten dat Ik het ben Die nieren en harten doorzoekt, en Ik zal u geven eenieder naar uw werken. Zou Thyatira Izebel blijven volgen zijn en hun straf ontvangen hebben?

Ga weg uit die stad, mijn volk, zodat je geen deel hebt aan haar zonden en ontkomt aan de plagen die haar zullen treffen Op. 18:4

24Maar Ik zeg tegen u, en tegen de overigen in Thyatira, voor zover zij deze leer niet hebben en zij, zoals zij dat noemen, de diepten van de satan niet hebben leren kennen: Ik zal u geen andere last opleggen.

25Maar Houd vast aan wat u hebt totdat Ik kom

26En wie overwint en wie Mijn werken tot het einde toe in acht neemt, hem zal Ik macht geven over de heidenvolken. 12Hier zien we de volharding van de heiligen. Hier komen openbaar die de geboden van God en het geloof in Jezus in acht nemen. 13En ik hoorde een stem uit de hemel tegen mij zeggen: Schrijf: Zalig zijn de doden die in de Heere sterven, van nu aan. Ja, zegt de Geest, opdat zij rusten van hun inspanningen, en hun werken volgen met hen. Op. 14:12-13

Is de gemeente opgehouden met bestaan omdat christenen vervolgd en vermoord zijn voor hun geloof?

27En hij zal hen hoeden met een staf van ijzer – zij zullen als kruiken van een pottenbakker verbrijzeld worden – zoals ook Ik die macht van Mijn Vader heb ontvangen

28En Ik zal hem de morgenster geven. Dan zullen de rechtvaardigen in het koninkrijk van hun Vader stralen als de zon. Mattheus 13:43

29Wie oren heeft, laat hij horen wat de Geest tegen de gemeenten zegt.

Wat willen wij? Overwinnen door Christus te dienen en ons leven te geven voor Hem? Of Verliezen omdat we ons eigen leven wilden leiden?

CHRISTUS ZAL OVERWINNEN! Wat u ook kiest…