Bestek aanpassingen mei 2018

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Risico- & crisiscommunicatie in de Wet Veiligheidsregio’s
Advertisements

SEPA Wat verwacht de toezichthouder van u? NFS SEPA-voorlichtingsmiddag, 30 mei 2012 Prof. Dr. Olaf C.H.M. Sleijpen Divisiedirecteur, Toezicht pensioenfondsen.
TOOLBOXMEETING.
advies- en ingenieursbureau
Bodemkwaliteit Oranje Nassaustraat / Oosteinde.
Laboratorium en veldwerk. Inleiding NEN 5717 en NEN 5720 AS 2000 (veldwerk) AS 3000 (analyses) Rapportagegrenzen Scholing/workshops.
Betrouwbaarheidstypologie
BFS Verbetertraject SZW & CBS 20 juni 2011 Johan van Essen (SZW/FEZ)
Wat betekent EU-GHS voor afnemers van chemische stoffen en mengsels?
Taskforce Mobiliteitsmanagement:
Onbekend maakt onbemind De Milieudienst Midden-Holland.
Acceptatiemanagement conform B-Accept Winand van Drenth
Gezonde werknemers in Vervuilde grond Sectoraanpak Grond- Weg- en Waterbouw Leoniek van der Vliet, Programmaleider GWW.
Doorwerking van MER in ruimtelijke besluiten in NL
Samenvatting richtlijnen 26 oktober 2005.
procedures Duo werkplannen Viag 2010
Informatiebijeenkomst subsidie cultuur 2013 – 2016 , 3e tender Raymond Tassenaar adviseur subsidieverlening 8 oktober 2014.
Eenvoudiger en beter 27 april Inhoud Waarom ook al weer Evaluatie Bbk Waarnemingen Voorstellen Systeemcertificatie BRL O +A Professioneel opdrachtgeverschap.
TOOLBOXMEETING WERKEN LANGS DE OPENBARE WEG
Kennisbank Veilig werken
Parametric release Wat is dat?.
Ontwikkeling en vaststelling Regeling Verschuivingsvergoeding 2008/Piet Wesdorp/Going Concern.
Uitgevoerd bodemonderzoek
NEN 1010: september 2015 Stellingen Stellingen.
Ton Jans Communicatieforum CE 1 september 2015
NATIONALE POLITIE MINISTERIE VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE.
Brandwonden door een vlamboog in een Eaton SVS/08 installatie.
Dijkverbeteringsproject Grubbenvorst Informatieavond 15 februari 2016.
Informatiebijeenkomst Leerlingenvervoer Presentatie (regelgeving) Leerlingenvervoer April 2013 BAR-gemeenten.
Wat is er gebeurd 26 november 2013 Erik Waeijen. Wat is er gebeurd.
ISV3 en sanering A- lijst woningen Stand van zaken en voorgenomen aanpak Maastricht, 10 maart 2010.
Biologisch Archeologisch Platform Certificering specialistisch onderzoek.
Terug naar eerste pagina Implementatie IKB Boxmeer-Sint Anthonis.
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Verbeteringen en personeel Par:
13 december Implementatie op hoofdlijnen 2.Uitwerking programmering Monitoring Aanwijzen en afvoeren Voorlichting en informatiesysteem 3.Wat kunt.
Frank Verstraeten Implementatie GROP. Frank Verstraeten Doelstelling 1 Doel: De algemene doelstelling van het OTO (beleids)plan van de GGD Flevoland is.
SCHAKELDAG juni Sessie: milieueffectrapportage en Omgevingswet.
Veldmiddag 14 juni 2016 Groep 1 Wat is er nieuw in de KNA? Esther Wieringa.
Richtlijn inzake industriële emissies (IPPC review) Thema inspecties, toegang tot informatie en deelneming van het publiek Michel Amand DGRNE - DCE Pilote.
Toelichtingsnota: VOCL in het grond- water en geen bron op het KP Bart VANDENBOSSCHE Afdeling Milieupolitie en Bodem Departement Identificatie van verontreinigde.
Werkbeschrijvingen en bestekken. De werkomschrijving Alle werkzaamheden voor het aanleggen of onderhouden van groen of een tuin In volgorde waarin ze.
Klokkenluidersregeling Actan adviseurs & accountants
Afspraken inzet leden Kenniskring VOR bij RWS
BASISVEILIGHEID (VCA)
Wet meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
OZHZ Gemeenschappelijke regeling gemeenten en provincie
Werkzaamheden Westpunt Lex Hussaarts Projectleider gemeente Rotterdam
Natte Koeltorens 1.
Projectplan en fasering BGT regio Nijmegen
Graafschade voorkomen aan kabels en leidingen
Klachtenregeling Actan adviseurs & accountants
Werkbeschrijvingen en bestekken
2015 Wijzigingen VIAG & VWI’s
Participatiewet en Wajong 2015
Toolbox implementatie
2015 Wijzigingen VIAG & VWI’s
Herregistratie-eisen profielarts donorgeneeskunde
2015 Wijzigingen VIAG & VWI’s
Aanpak fijn stof bij veehouderijen
Bestek aanpassingen april 2018 Synfra versie 4.1
Veranderopgave handhaving
Algemene Implementatie
ARBO-dienst.
Keuzedelen Opleiding doktersassistent
BEI BHS wijzigingslijst 2019
Decentrale regels: Wat is de omgevingsverordening?
Wat is de waterschapsverordening?
Informatieplicht energiebesparing
ARBO-dienst.
Actualiseren voorzorgsmaatregelen
Transcript van de presentatie:

Bestek aanpassingen mei 2018 Solo versie 4.1 Frank Braam / Adwin van As 1 mei 2018

Deel 1 – wijzigingen t.g.v. CROW400 Artikel 1.2. VOORSCHRIFTEN Was: n) CROW richtlijn 132, Werken in of met verontreinigde grond en verontreinigd (grond)water (4e geheel herziene druk, 01-01-2009) o) CROW richtlijn 307, Kabels en leidingen in verontreinigde bodem; Publ. datum 09-12-2011 Wordt: n) CROW richtlijn 400 “werken in en met verontreinigde bodem” Publicatie datum 20-12-2017

Deel 1 – wijzigingen t.g.v. CROW400 (2) 1.5.1 VERPLICHTINGEN VAN DE OPDRACHTGEVER Onderzoek bodemgesteldheid: Was: Van opdrachtgevers wordt verwacht dat zij de beoordeling op bodemverontreiniging in het beoogde tracé in hun voorbereiding opnemen. Deze beoordeling bestaat ten minste uit het raadplegen van het bodemloket en eventueel aanwezige bodemkwaliteitskaarten bij gemeente en/of provincie en het afgeven van een indicatie over de mate van verontreiniging. De uitkomsten van het onderzoek worden uiterlijk bij opdrachtverstrekking meegeleverd. Indien uit het onderzoek blijkt dat de bodem verdacht is zijn opdrachtgevers gehouden hiernaar verder onderzoek te verrichten. Deze activiteiten zijn vastgelegd in de richtlijn kabels en leidingen in verontreinigde bodem- CROW 307.

Deel 1 – wijzigingen t.g.v. CROW400 (3) 1.5.1 VERPLICHTINGEN VAN DE OPDRACHTGEVER Onderzoek bodemgesteldheid bodemkwaliteit: Wordt: Van opdrachtgevers wordt verwacht dat zij de beoordeling op bodemverontreiniging in het beoogde tracé in hun voorbereiding opnemen. Deze beoordeling bestaat uit het resultaat van het vooronderzoek van de bodemkwaliteit met behulp van de Antea bodem applicatie of de bodemgegevens die door derden zijn aangeleverd. De uitkomsten van het onderzoek worden uiterlijk bij opdrachtverstrekking meegeleverd. Voor het aansluitproces en het saneren van huisaansluitingen behoort het vooronderzoek van de bodemkwaliteit bij de werkvoorbereiding van de aannemer. Voor deze processen raadpleegt de aannemer zelf de Antea bodem applicatie. Hiervoor beschikt de aannemer over een Antea account. Indien uit het onderzoek blijkt dat de bodem verdacht is zijn opdrachtgevers gehouden hiernaar verder onderzoek te verrichten. Deze activiteiten zijn vastgelegd in de richtlijn CROW 400 “werken in en met verontreinigde bodem”

Deel 1 – wijzigingen t.g.v. CROW400 (4) 1.5.2.4 Vakbekwaamheid en instructies medewerkers Was: De aannemer is verplicht het werk te laten uitvoeren door vakbekwame medewerkers. De vakbekwaamheid van deze medewerkers wordt vastgelegd in een door de aannemer verstrekt (veiligheids)-paspoort / PSL Logbook en dient op eerste verzoek van de opdrachtgever door de medewerker(s) te worden aangetoond. In dit persoonlijk document dienen minimaal de genoten basisopleidingen, vaktechnische- en veiligheidsopleidingen, vakbekwaamheidseisen en de verstrekte aanwijzingen i.h.k.v. de BEI en VIAG en KIAD te zijn opgenomen. Deze regeling is aangevuld met de eis dat voor de inzet van E/G technici een PCE certificering verplicht is. Wordt: ……..… de BEI, VIAG, KIAD en CROW 400 te zijn opgenomen…………

Deel 1 – wijzigingen t.g.v. CROW400 (5) 1.11.5 WERKZAAMHEDEN IN VERVUILDE GROND (wordt 1.11.5 werkzaamheden in verontreinigde bodem) Was: Bij uitvoering van werkzaamheden in vervuilde grond dient naast de op dit gebied door opdrachtgever en/of overheid gehanteerde regels de relevante en actuele publicatie CROW 307 respectievelijk 132 en de publicaties BRL7001 / BRL7004 van SIKB te worden gehanteerd. De kosten voor extra maatregelen bij werken in vervuilde grond zijn verrekenbaar. Voor de verrekening van deze werkzaamheden geldt de verrekentool. Wordt: Bij uitvoering van werkzaamheden in verontreinigde bodem dient naast de op dit gebied door opdrachtgever en/of overheid gehanteerde regels de relevante en actuele publicatie CROW 400 en de publicaties BRL7001 / BRL7004 van SIKB te worden gehanteerd. De kosten voor extra maatregelen bij werken in verontreinigde bodem zijn verrekenbaar. Voor de verrekening van deze werkzaamheden geldt de vigerende versie van verrekentool CROW400.

Deel 1 – wijzigingen t.g.v. CROW400 (6) Aanpassen hoofdstuk 3 bestek: De bestekscodes L027 t/m L048 komen te vervallen. Ten gevolge van de overgang naar de landelijke verrekentool (Alliander) valt het beheer van deze tarieven buiten het bestek. Indexatie van de in verrekentool opgenomen tarieven vindt plaats volgens de Alliander index. In SAP worden deze codes “dicht gezet” (per 1-10-18) waardoor apart boeken van de codes niet meer mogelijk is.

Deel 2 – wijzigingen t.g.v. impl. lassen op staal 2.2.16 HET CONTROLEREN VAN DE LASSEN Vanuit BBG besluit, t.g.v. Implementatie NTA 8828: Was: De lassen worden conform NEN 7244, NTA 8828 en bedrijfsspecifieke instructies gekeurd door een daartoe gecertificeerd bedrijf. De aannemer draagt zorg voor opdrachtverstrekking naar keuringsinstantie en dat alle maatregelen worden genomen die nodig zijn om de medewerkers van het gecertificeerd bedrijf hun werk naar behoren te laten verrichten. De kosten voor deze controle zijn een op een verrekenbaar door overlegging van de rekening en rapportage. De kosten van de aannemer ter ondersteuning van de uitvoering van controles en her controles alsmede alle herstelwerkzaamheden als gevolg van afkeur zijn niet verrekenbaar.

Deel 3 – wijzigingen t.g.v. impl. lassen op staal (2) Wordt: De lassen worden conform NEN 7244, NTA8828 en bedrijfsspecifieke instructies gekeurd door een daartoe gecertificeerd bedrijf. De aannemer  Opdrachtgever draagt zorg voor opdrachtverstrekking naar keuringsinstantie. De aannemer draagt zorg voor en dat alle maatregelen worden genomen die nodig zijn om de medewerkers van het gecertificeerd bedrijf hun werk naar behoren te laten verrichten. De kosten voor deze controle zijn een op een verrekenbaar door overlegging van de rekening en rapportage. De kosten van de aannemer ter ondersteuning van de uitvoering van controles en her controles alsmede alle herstelwerkzaamheden als gevolg van afkeur zijn niet verrekenbaar De wijze van afhandelen van de kosten behorende bij de herstelwerkzaamheden ten gevolge van afkeur is vastgelegd in de vigerende bedrijfsspecifieke instructie.

Deel 3 - Aanleg 4X240 AL LS kabel In april 2017 is afgesproken om de prijzen op de eenheden voor het aanleggen van 4x240 AL LS, kabel te evalueren na 1 jaar. Echter doordat er in afgelopen jaar escalaties zijn geweest in kader van volume en gewicht, is het resultaat dat haspels zijn aangepast en dat de haspels met minder lengte kabel wordt geleverd. Doordat we hier nog weinig ervaring mee hebben wordt de evaluatie periode verlengt met 0,5 of 1 jaar afhankelijk van de opgebouwde ervaring.