Presentatie en marketing Hoofdstuk 3 Handelskennis
1 Winkelinterieur en -exterieur 2 Winkelpresentatie verzorgen 3 Handelskennis 4 Marktsegmentatie 5 Retailmix 6 Hospitality 7 De klant en het verkoopgesprek 8 Klachten en service
Wat heb ik de vorige les geleerd? Wat ga ik nu leren? Bedrijfsgrootte Detailhandel en groothandel Bedrijfskolom Branches Distributie Verkoopkanalen Verkoopsysteem Soorten producten Winkelformule
Bedrijfsgrootte Aantal personeelsleden Jaaromzet Hoofdstuk 3 Handelskennis Bedrijfsgrootte Aantal personeelsleden Jaaromzet Totaal van de bedrijfsbezittingen
Detailhandel en groothandel Hoofdstuk 3 Handelskennis Detailhandel en groothandel
Grootwinkelbedrijf Acht of meer winkelfilialen Hoofdstuk 3 Handelskennis Grootwinkelbedrijf Acht of meer winkelfilialen Honderd of meer werknemers
Bedrijfskolom Productie is het maken van goederen. Hoofdstuk 3 Handelskennis Bedrijfskolom Productie is het maken van goederen. Distributie is het verdelen van de goederen.
Branches Branchevervaging Food Non-food Hoofdstuk 3 Handelskennis Branches Food Non-food Branchevervaging Verkopen van artikelen uit verschillende branches
Distributie Prijsdistributie Servicedistributie Hoofdstuk 3 Handelskennis Distributie Prijsdistributie Servicedistributie Mix van prijs- en servicedistributie
Verkoopkanalen niet-winkelvormen Hoofdstuk 3 Handelskennis Verkoopkanalen niet-winkelvormen Webshops Ambulante handel Colportage
Verkoopsysteem Zelfbediening BUZ Bediening Zelfkeuze Hoofdstuk 3 Handelskennis Verkoopsysteem Zelfbediening BUZ Bediening Zelfkeuze Semi-zelfbediening
Hoofdstuk 3 Handelskennis Soorten producten
Elementen winkelformule Hoofdstuk 3 Handelskennis Elementen winkelformule Doelgroep Assortiment Marktpositie
Assortiment Kern- en randassortiment Breedte en diepte Hoofdstuk 3 Handelskennis Assortiment Kern- en randassortiment Breedte en diepte