ASGB-symposium voor de startende arts

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het statuut van de ziekenhuisgeneesheer: wegwijs in het ziekenhuis
Advertisements

Hoe vul je een aangifte goed in ? Gelieve de richtlijnen op te volgen. Er is geld mee gemoeid. Deze dossiers moeten aanvaard worden door het Federaal Solidariteitsfonds.
VOORSTEL TOT HERVORMING VAN DE ORDE DER GENEESHEREN Walter Michielsen Ondervoorzitter Nationale Raad.
Deze presentatie wordt u aangeboden door
Gezondheidsongelijkheid in Gent opleiding levensverwachting Huidige situatie Doelstelling gezondheidsongelijkheid Gelijke kansen voor gezondheid Extra.
1 Fonds voor de medische ongevallen. 2  Opdrachten  Toepassingsgebied  Vergoedingsvoorwaarden  Raad van bestuur Fonds voor de medische ongevallen.
Sociaal Recht Deel 5.
Willebroekkaai, 38 B-1000 Brussel Website KSZ: Afschaffing van de SIS-kaart.
Scholengroep Sint-Rembert februari 2011
DE MEDISCHE KAART.
Regulering van artsen in Belgie
Gezond roosteren in een ziekenhuis : Hoezo complex ?!
Het veilig uitwisselen van elektronische patiëntengegevens.
ALFAGEN Avondcyclus Vesaliusleergangen
KINDERBIJSLAG-REGLEMENTERING theoretische aspecten
Doel -werkervaring; -volledige opbouw sociale zekerheids-rechten.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
Gezondheidsongelijkheid in Gent opleiding levensverwachting Huidige situatie Doelstelling gezondheidsongelijkheid Gelijke kansen voor gezondheid Extra.
Gezondheidsongelijkheid in Gent opleiding levensverwachting Huidige situatie Doelstelling gezondheidsongelijkheid Gelijke kansen voor gezondheid Extra.
Gezondheidsongelijkheid in Gent opleiding levensverwachting Huidige situatie Doelstelling gezondheidsongelijkheid Gelijke kansen voor gezondheid Extra.
Symposium Palliatief Netwerk
De ethiek van de publieke sector Den Uyl lezing 2006 Margo Trappenburg.
Dinsdag 8 oktober  Toelatingsvoorwaarden Lager Onderwijs  Nu ook geldig : bewijs van genoten Nederlandstalig onderwijs in de wereld.  Taalproef.
Loopbaanonderbreking
Wachtdienstregeling.
Aanvraagprocedure 1.In het MOC verslag wordt voor de patiënt hadrontherapie voorgesteld. De patiënt contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum.
RECHTEN VAN DE ARTS VAS Symposium ANTWERPEN
Voorstellen tot aanpassing van het sociale statuut voor haio’s Guy Gielis 15/03/2008 Interuniversitair Centrum voor HuisartsenOpleiding vzw.
Bernard Verheyden Jurist DG Organisatie Gezondheidszorgvoorzieningen
Syndicaat van Vlaamse huisartsen Raadpleeg ook Samen Vechten voor Herwaardering Syndicaat van Vlaamse Huisartsen vzw Conventie 2015.
Hoe moet ik mijn loonstrookje lezen?
“ met Demotte aan tafel ” ?! JP Matthijs Rita Cuypers.
VPN: een utopie? Dr. Stijn BOENDERS Dr. Jan VANDEWEERDT.
VERLOFSTELSELS in het onderwijs situatie 26 maart 2015
Mediprima De hervorming van de medische hulp uitgevoerd door de OCMW’s LENTE 2015.
ZorgSaam Kliniek Hulst. Ontstaan ZorgSaam Kliniek Hulst ± 1986: Politieke belofte bouw dagbehandelingsunit bij de polikliniek Hulst. Wens om huisartsenpraktijken.
Hoofdstuk 8 Betaalde feestdagen. Arbeidsrecht - Hoofdstuk 8 Betaalde feestdagen 2 Toepassingsgebied Bedoeling van de feestdagenwet – Verbieden van tewerkstelling.
De invloed van een erfenis op een tegemoetkoming
Besparen op medische kosten? Het kan!
DentAdmin en MyCareNet. 1 januari 2015 ( indien tijdig gepubliceerd) Verplichte toepassing Regeling Betalende Derde voor  patiënten met verhoogde tegemoetkoming.
Hoofdstuk 11 Het arbeidsreglement. 2 Toepassingsgebied van de wet van 8 april 1965 – Alle personen die arbeid verrichten onder het gezag van andere personen.
Samenwerking is prima, Dat houden we zo! Wie staat voor u Cora Hoffmann IC verpleegkundige van oorsprong Sinds 1973 werkzaam in Ziekenhuis Terneuzen.
Bent u van plan een evenement te organiseren in Hoogstraten of één van zijn deelgemeenten? Dan kan u hier terugvinden waar u op moet letten en of u een.
Hospitalisatieverzekering & lichamelijke ongevallen Provincie West-Vlaanderen Roeselare, 15/09/16 Brugge, 20/09/16 Sven Warmoes, inspecteur publieke sector.
Mevr. M. Bogaert Juriste VAS - BVAS
Gedeeltelijke werkhervatting na arbeidsongeschiktheid
Definitieve arbeidsongeschiktheid Einde AO wegens overmacht
RIZIV contract voor zelfstandige verpleegkundigen seminarie 22/9/2016
Gezondheidsongelijkheid in Gent
Herregistratie-eisen profielarts donorgeneeskunde
Sociaal statuut student-ondernemer
S. Baré Sociaal verpleegkundige UZ Brussel
RIZIV Sociaal Statuut verpleegkundige
There ain’t no such thing as a free lunch
Regeling structureel telewerk Dirk Laerte & Matthias Roman
Mediprima en Dringende Medische Hulp
ASGB-symposium voor de startende arts Elewijt Center - Zemst
IMPULSEO Rita Cuypers 1 februari 2018 ASGB Algemeen Syndikaat van
Wachtposten: waar willen we naar toe? Mag het nog van Maggie De Block?
Het statuut samenwonende in de werkloosheidsreglementering
Hoe vul je een aangifte goed in ?
HuisArtsen Vereniging Antwerpen Centrum
Aanvraagprocedure Rechthebbende krijgt een MOC waarin hadrontherapie wordt voorgesteld en contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum,
apotheker elkaar ontmoeten …
AFSPRAKENPLAN HUISARTSEN - SPOED.
Aanvraagprocedure Rechthebbende krijgt een MOC waarin hadrontherapie wordt voorgesteld en contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum,
Het vragenuurtje Symposium Provinciale Raad Orde der Artsen te Antwerpen
De onafhankelijkheid in het sociaal recht en re-integratie
De ethiek van de publieke sector
VLAAMSE REGERING 29/6/2018 Eerste principiële goedkeuring
Transcript van de presentatie:

ASGB-symposium voor de startende arts Algemeen Syndicaat van  Geneeskundigen van België ASGB ASGB-symposium voor de startende arts RIZIV SOCIAAL STATUUT Rita Cuypers 1 februari 2018

TOT STANDKOMING AKKOORD ARTSEN-ZIEKENFONDSEN ASGB TOT STANDKOMING AKKOORD ARTSEN-ZIEKENFONDSEN Tweejaarlijks Tarieven Procedure

ASGB RIZIV SOCIAAL STATUUT Akkoord artsen-ziekenfondsen Tariefzekerheid € 4.870,71 volledig conventioneerd € 2.297,63 gedeeltelijk geconventioneerden

Volledig geconventioneerd: ASGB Volledig geconventioneerd: Alle prestaties aan conventietarieven, behalve wanneer de patiënt bijzondere eisen stelt.

Huisartsen kunnen van het conventietarief steeds afwijken ASGB Huisartsen kunnen van het conventietarief steeds afwijken als de patiënt bijzondere eisen stelt: • niet dringende bezoeken, afgelegd op verzoek van de zieke buiten de uren of het tijdschema van de normale ronde van de geneesheer; • de oproepen van zieken die voor de geneesheer een ongewoon belangrijke verplaatsing meebrengen; • de oproepen ‘s nachts, tijdens een weekend of op een feestdag wanneer de geneesheer geen wachtdienst heeft en wanneer is uitgemaakt dat de ter plaatse georganiseerde wachtdienst toereikend is; • de raadplegingen voor de ambulante patiënten die op uitdrukkelijk verzoek van de patiënt worden verricht na 21u of op zaterdag, zondag of feestdagen. Die raadplegingen zijn geen bijzondere eis indien ze kaderen binnen de georganiseerde wachtdienst en indien de huisartsarts om persoonlijke redenen een voor het publiek toegankelijke raadpleging houdt, ontvangt op afspraak of bezoeken aflegt op deze uren en dagen.

ASGB Specialisten kunnen van het conventietarief steeds afwijken als de patiënt bijzondere eisen stelt: • het ziekenhuisverblijf in een afzonderlijke kamer dat door of voor de rechthebbende wordt gevraagd om persoonlijke redenen. • de oproepen thuis, behalve wanneer het gaat om raadplegingen, aangevraagd door de behandelend geneesheer. • de raadplegingen voor de ambulante patiënten die op uitdrukkelijk verzoek van de patiënt worden verricht na 21u of op zaterdag, zondag of feestdagen. Die raadplegingen zijn geen bijzondere eis indien ze kaderen binnen de georganiseerde wachtdienst en indien de geneesheer-specialist om persoonlijke redenen een voor het publiek toegankelijke raadpleging houdt, ontvangt of afspraak of bezoeken aflegt op deze uren en dagen.

ASGB Een patiënt in behandeling, die verzocht wordt zich opnieuw in de spreekkamer van de geneesheer aan te melden, valt niet onder de toepassing van de bijzondere eis. De patiënt moet op voorhand ingelicht worden over toepassing van bijzondere eis.

• € 67.636,22 per gezin, verhoogd met € 2.253,73 ASGB van het conventietarief kan steeds afgeweken worden als de bruto-inkomsten van de patiënt hoger liggen dan : • € 67.636,22 per gezin, verhoogd met € 2.253,73 per persoon ten laste wanneer er maar één gerechtigde is • hetzij € 45.090,32 per gerechtigde, verhoogd met € 2.253,73 per persoon ten laste

Gedeeltelijk geconventioneerd: ASGB Gedeeltelijk geconventioneerd: Een gedeeltelijk geconventioneerd geneesheer mag afwijken van de verbintenistarieven voor ambulante patiënten: ● georganiseerd gedurende max.viermaal per week per blok van max. vier aaneengesloten uren. ● en wanneer minstens de helft van al zijn verstrekkingen aan ambulante patiënten wordt verricht tegen verbintenistarieven behalve wanneer de patiënt bijzondere eisen stelt en op uren die normaal gezien schikken voor patiënten. ● en wanneer de geneesheer op elk van de mogelijke plaatsen van uitoefening van zijn praktijk, gedurende een bepaalde periode verstrekkingen verricht voor ambulante patiënten aan verbintenistarieven behalve wanneer de patiënt bijzondere eisen stelt.

ASGB Drempelvoorwaarde: Per discipline zijn er drempels bepaald inzake het minimum dat door het Riziv wordt terugbetaald voor verrichte prestaties. Bv. Huisartsen € 25.000 Geriater € 51.879,60 Internist € 40.661,02 …. De volledige lijst vindt u in de map.

€ 4.870,71 voor de volledig geconventioneerde artsen ASGB Aanvraag: bijzondere procedure Bedrag: € 4.870,71 voor de volledig geconventioneerde artsen € 2.297,63 voor de gedeeltelijk geconventioneerde artsen Aanwending: Het sociaal statuut kan gebruikt worden als premie of als bijdrage voor overeenkomsten die een vervangingsinkomen garanderen bij invaliditeit of pensioen