Brouwerij Brunn.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De TWV heeft weer wat! Uitnodiging B i e r p r o e v e n.
Advertisements

Boeken voordat de drukpers werd uitgevonden
Vriendschap voor het leven
BEER the healthy fuel That keeps men going….
Mijn gegevens op het web!?
Spreekbeurt van Romy Vonk Gr 6M
Soorten granen Brood wordt gemaakt van graansoorten als  tarwe, rogge, rijst, gerst, maïs, boekweit en spelt. Daarnaast bevat brood altijd water, gist.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Witbier Witbier: drie stellingen Geschiedenis Karakteristieken
Productie Wijn.
PRODUCTDOSSIER Casanova  gemaakt door robin jans.
In de wereld van : chocola.
PRODUCTDOSSIER Casanova  gemaakt door robin jans.
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Heksen in de Middeleeuwen
Givaudan vegetarische kippensoep
5. Brood nodig Recept / gisting
Hoofdstuk VI: De Middeleeuwen Les 2: Karel de Grote
Van Laura Oosterling Groep 6m
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Je zou eens wat minder moeten werken en eens wat meer rust moeten nemen......
Niet klikken, de voorstelling is volledig automatisch
IPJO 2014 Openingsceremonie.
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Mijn verjaardag..
Samen kennis genereren: Collegeopdracht Wikipedia Prof. dr. Paul van Tongeren, Jorrit Kiel, Anco Peeters.
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen
Wat de Nederlandse Opstand is
Afwegen van de ingrediënten;
De Vikingen Door Ignace en Ludwig.
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
“What the food?” Voorop in de Vergroening Even voorstellen.
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
Onze doelen en visie in beeld
Bierbrouwerij Heineken Amsterdam Door: Rob Maat
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
ik doe mijn spreek beurt over drop!!!!!!!!
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
Grondstoffen voor de bierbereiding
Hallo wij gaan een geschiedenis opdracht maken over de Gouden eeuw.
WASSERREICH UND HOPFENARM. IST EIN BIER, DASS GOTT ERBARM.
Uitgekookt Hertog Jan. Programma Ontvangst + koffie Voorwoord voorzitter Presentatie door vertegenwoordiger Marco Otte van Hertog Jan Geschiedenis brouwerij.
Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 7 april 2016.
E.B.G bijeenkomst woordje voorzitter aanvang avond Presentatie brouwerij “het witte paard” Proeverij Pauze Proeverij rondvraag Einde avond.
Een bierreis door Noord Frankrijk
Klaren EN Bottelen Theo Jacobi. Klaren EN Bottelen Theo Jacobi.
Bierproeverij 20 januari 2016
Likeur zelf maken 1 Wat is likeur?.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
Paragraaf 4.4 Het ontstaan van machtige staten
communicatie van activiteiten via Stad Hasselt
Ik ben Elise Baeten geboren te Wetteren op 6 oktober 1992.
Eindproject Kruidentuintje.
Start Zondag 18 september 2016
KWB-Groenenhoek Bierproefavond Tripels 29 November 2017.
Onze geschiedenis.
Bier Verenigt, gedeelde passie
Een korte voorstelling
De Beverse Mout.
Zing Nederlands Met Me 20 april 2018.
Semantisatieverhaal: Ik hou van puzzelen
Brasserie De Stoof bestaat nu iets meer dan een jaar… en het was een jaar met heel wat uitdagingen. Wat velen misschien niet beseffen is dat een zaak openen.
Vriendschap voor het leven
Semantisatieverhaal: Ik woon vlakbij een industrieterrein
Semantisatieverhaal:
Transcript van de presentatie:

Brouwerij Brunn

Geschiedenis Mijn naam is Schelkens Bruno en ben de zaakvoerder en tevens brouwer van brouwerij Brunn. Ik ben ondertussen een 10 tal jaar bezig met het brouwen van bier. Het begon allemaal in de brouwerij “ ’t Paenhuys” van mijn goede vriend Paul Van Nieuwlande. Na een aantal jaar ben ik dan maar zelf beginnen brouwen in mijn veranda. Geen groot nieuws aangezien iedereen die bier brouwt wel begonnen is in zijn garage of veranda. 15 april 2015 heb ik mezelf ingeschreven op de kruispuntenbank van ondernemingen. Op dat moment kreeg ik een lijst van de verplichtingen waaraan ik moest voldoen om bier te produceren. Dit was niet zo eenvoudig. Voor het eerst moest ik me laten registreren als entrepothouder bij de douane & accijnzen. Die dan tot 2-maal een audit zijn komen doen in de brouwerij. Dan moest ik mezelf in orde maken voor het voedselagentschap. Je raad het nooit, De veranda was verboden terrein voor het brouwen van bier. Ik moest een aangepast lokaal hebben volledig conform de wetgeving. Wanneer dat in orde was, kon ik pas een milieuvergunning aanvragen. Kortom, 12 september 2015 is het eerste brouwsel van start gegaan. Sindsdien brouwen wij een 5-tal bieren.

Bieren Valland Finn Valland Brunn Tripel Eveline Kaffee Tripel Hanne

Valland Finn 6,5% abv Waar komt de naam vandaan: Dit bier is gebrouwd naar een 1000 jaar oud (Viking) recept. Weliswaar een beetje veranderd om dit naar onze smaakgewoonte aan te passen. Men brouwde toen bier met kruiden. Hop was toen nog niet in gebruik. De kruiden die in het bier zitten werden later in de middeleeuwen gruut-kruiden genoemd. De naam “Valland” wijst in de germaanse geschriften naar de streek in de omgeving van de Schelde. Deze strekte zich uit van “ Terneuzen” nu, tot en met Antwerpen. De naam “Finn” is in het oud Noors “Blond”. Welke kruiden zitten in de Valland Finn: Wilde gagel Engelwortel Moerasspirea Duizendblad Jeneverbes Honing Hop (Niet origineel). Dit is nodig om het bier een lange tijd te kunnen bewaren en omdat het anders geen bier mag genoemd worden (volgens huidige wetgeving). Hierbij heb ik gekozen voor een groot alfazuur hop (Columbus 14,1%). Hier heb ik heel weinig van nodig. In het begin van het kookproces zodat de toegevoegd zodat er bijna geen hopsmaak wordt meegegeven.

Valland Brunn 9,2% abv Waar komt de naam vandaan: Dit bier is gebrouwd naar een 1000 jaar oud (Viking) recept. Weliswaar een beetje veranderd om dit naar onze smaakgewoonte aan te passen. De kruiden die in het bier zitten werden later in de middeleeuwen gruut-kruiden genoemd. Deze mengeling van kruiden kon verschillen naargelang de streek. In het Feodaal systeem met Leenheren waren de brouwerijen verplicht om hun kruiden te kopen in de verschillende “ Gruuthuyzen”. Dit was tevens de eerste accijnsbelasting op bier. Omdat ze toen kruiden gebruikte die hallucinaties konden opwekken en deze in het oog van de Christenen onrein genoemd werden, werd het “Reinheids gebot” ingevoerd. Dit was in 1715. De naam “Brunn” is in het oud Noors “Bruin” en in het Zweeds “Bron”. Welke kruiden zitten in de Valland Brunn: Wilde gagel Engelwortel Moerasspirea Duizendblad Jeneverbes Honing Hop (Niet origineel). Dit is nodig om het bier een lange tijd te kunnen bewaren en omdat het anders geen bier mag genoemd worden (volgens huidige wetgeving). Hierbij heb ik gekozen voor een groot alfazuur hop (Columbus 14,1%). Hier heb ik heel weinig van nodig. In het begin van het kookproces zodat de toegevoegd zodat er bijna geen hopsmaak wordt meegegeven.

Tripel Eveline 8,5% abv Waar komt de naam vandaan: Eveline is mijn petekindje en is een 4-tal jaren geleden geboren in Oostenrijk. Zij woont daar in het stadje ” Bichlbach” tegen het “ Zugspitz gebied”. Dit verklaart de bergen op het etiket. Tripel Eveline is een gewone graantripel zonder toevoeging van kruiden. De smaak is enkel door de gist, het graan en de hop. De hop hier gebruikt is Columbus met 14,1% alfazuur als bitterhop en Northern brewer als aromahop. In Tripel Eveline zitten 4 soorten graan. Welke ingrediënten zitten in de tripel: Pilsmout Palemout Special B Tarwemout Columbushop, Northern brewer

Kaffee 8,5% abv Waar komt de naam vandaan: De “Kaffee” is vergelijkbaar met een lichte stout/ oud bruin. Stout wordt vooral gemaakt van gebrande zwarte mout. Dit geeft een vrij bitter gebrande “verbrande” smaak. Aangezien door deze reden 90% van de mensen in België blond bier drinken ben ik beginnen experimenteren met smaken. Ik wou toch een kleine koffiesmaak zonder de bitterheid van gebrande mout. Dit heeft ertoe geleid dat ik echte koffie ben gaan toevoegen in het proces. Welke ingrediënten zitten er in “Kaffee”: Palemout Special B Koffie Bruine suiker Cassonade. Target

Tripel Hanne 8% abv Waar komt de naam vandaan: Hanne is ons nichtje dat vorig jaar geboren is. Mijn schoonzus en schoonbroer hebben 8 jaar geprobeerd aan kinderen te geraken met een aantal miskramen en teleurstellingen. Initieel met de release van onze tripel had deze een ander etiket. De ooievaar droeg toen twee kersen i.p.v. nu een bak bier met als symboliek van “de kers op de taart”. Tripel Hanne is gemaakt met 4 kruiden. Koriander, steranijs, Curaçao en zoethout. Ook hier gebruik ik de Columbus hop maar dan als aroma hop aangezien deze een citrussmaak geeft. Welke ingrediënten zitten in de tripel: Pilsmout Tarwemout Columbus Koriander Steranijs Curaçao zoethout