De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eindproject Kruidentuintje.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eindproject Kruidentuintje."— Transcript van de presentatie:

1 Eindproject Kruidentuintje.
Bjorn en Jarno

2 Inleiding. Waarom dit project ? Deelopdracht A Deelopdracht B
Deelopdracht C Deelopdracht D

3 Waarom dit Project? Wij hebben dit project gekozen omdat we het wel leuk vinden om ook creatief bezig te kunnen zijn, en het project zag er ook wel leuk uit voor ons het sprak ons meer aan dan de andere projecten. We hebben veel tijd gestoken in dit project en we hebben wel wat meer geleerd over bepaalde kruiden.

4 Deelopdracht A In Deelopdracht A moesten we een schets maken van het Kruidentuinbakje hoe het er uit moet komen te zien, dit is het resultaat. De afmetingen staan erbij, en de producten die we nodig hebben om hem in elkaar te gaan zetten. We moesten ook een lijstje maken met wat we allemaal nodig hebben om het te kunnen maken. Als we deze lijst aan de docent gaven zou hij voor de spullen zorgen. Spulletjes waaronder: Hout, Plantjes, Potgrond.

5 Deelopdracht B In deze opdracht moesten wij gaan onderzoeken hoelang de groeitijd van een plant duurt, dit is per kruid/plank verschillend. Ook gingen we kijken of het bruikbaar is voor in de keuken en hoe je zo’n plantje moet gaan verzorgen, en hoeveeldaglicht het nodig heeft en wat voor soort daglicht. Basilicum heeft kunstlicht nodig Uitleg over alle plantjes.

6 Deelopdracht C In deelopdracht c gingen we uitzoeken over hoe het plantje in elkaar zit en hoe het groeit, hoe het er uit ziet als het in de bloei is en als het niet in de bloei is, of je het als een geneesmiddel kunt gebruiken om evt ziektes op te kunnen lossen en of je het als kook ingrediënt kan gebruiken.

7 Dit zijn twee andere kruiden die we hebben uitgezocht, dit zijn de kruiden Peterselie en Dragon.

8 Deelopdracht D In deelopdracht D gingen we kijken wat voor eten je kon gaan maken met de kruiden, of je ze misschien lekkerder kon maken! Met Bascilicum kan je bijvoorbeeld lasagne lekkerder te maken door de smaak. Met koriander kan je lekkere cocus gehaktballetjes maken en met peterselie kan je de kroketten een lekere smaak geven. Als laatst hebben we nog Dragon hiermee kan je een roomsousje lekkerder maken.

9

10 Einde van het project.


Download ppt "Eindproject Kruidentuintje."

Verwante presentaties


Ads door Google