De 18+ Doos Concept presentatie 05-07-2018.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doe jij ook mee? de samenleving dat ben jij,
Advertisements

Loverboys alles over loverboys.
Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
Marian Walstra en Irma Laméris
Een dagje meelopen met groep 1 en 2
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Levensbeschouwing Welkom
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Prestatie: Maak met de hele klas een krant over…
die niet om jou zou huilen.
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
The downside of alcohol Alcohol anders bekeken
Wet inburgering Heleen Veringa
Het Vodafone Augmented Reality Speurspel Een innovatief spel met als doel het vinden van de ‘schatkist’. De schat is ergens bij jou in de buurt verborgen,
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Hermien Wageningen University and Research Centre.
Beweging en gezonde voeding voor kinderen
De oudere stagiaire.
Rekenen groep 4.
Phone Challenge Workshop Mbo niveau l Jouw telefoonkosten l Film ‘Een dag vol data’ l Dataquiz l Abonnementen vergelijken l De Mobiel Profiel.
1 1 Phone Challenge Workshop Mbo niveau 3-4. l Jouw telefoonkosten l Film ‘Een dag vol data’ l Dataquiz l Abonnementen vergelijken l De Mobiel Profiel.
Bewonerscommunicatie Ilse van den Berg, dinsdag 13 oktober 2015.
1 Phone Challenge Workshop 2015 Niveau 1+2 mbo. Introductie.
Flip de Proef Hoofdstuk 4 maar dan anders…. Wat is dat? Hoofdstuk 4 gaat over handig tellen. Dat gaan we proberen 's op een andere manier te doen. Ik.
Jongeren & geld. Zakgeld Hoeveel zakgeld krijgen jongeren? leeftijdzakgeld (per maand) 12€ 19 13€ 23 14€ 25 15€ 30 16€ 31 17€ 36.
Introductie Ik ben….. – Marguerite Klinkers – Social Media enthousiasteling – Vind het interessant en belangrijk om ouders voor te lichten op het gebied.
1 Leefstijl en gedrag Hoe verander ik? Drs. Marloes Hogenelst GZ psycholoog Medische Psychologie
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Tattooshop in Enschede. Een tattooshop vinden en het juiste ontwerp laten maken  hoe pak je dat het beste aan?  -stap 1: Waar op je lichaam wil je de.
Creatief schrijven. Programma -Klassengesprekje: schrijf je weleens? -Inkomopdracht: een gebeurtenis -Creatief verhaal schrijven: tijdcapsule Wat gaan.
Aubid Sarwar 4FD Betalen via Internet Waarom dit onderwerp? Wij kozen dit onderwerp omdat er tegenwoordig veel inkopen via internet gedaan worden en.
Cliënt en mediawijsheid Les 8 en 9, Domotica. domotica  Domotica wordt steeds meer toegepast in de zorg, en gebruikt om mensen langer thuis te laten.
Waar moet je allemaal aan denken,
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Keuzes maken.
Werken met verstandelijk Beperkten
Internet en seks.
Mijn doel is om taboes te doorbreken, schulden te verminderen en sparen cool te maken voor zoveel mogelijk jongeren.
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
‘Aan de slag met ouders als onmisbare partner’
Welkom KBO Brabant 8 juni 2017.
Cultuurvrienden De betekenis van vrienden in de cultuursector, een pilot in Tilburg Henk Vinken Werkconferentie Publiek! ‘s-Hertogenbosch.
Dilemma’s.
Bepaal jouw SuperPowers!
Ouderbetrokkenheid op de LEA
Alcohol Door: Kirsten de Wit 2VC.
Sociaal Maatschappelijke Dimensie – 1.1 Jezelf zijn
© UNIEK IN DE KLAS.
Wageningen University and Research Centre
Jongeren en seks Plaatje.
Renovatietraject “De leest next level”
Duurzame inzetbaarheid
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Een BSO-klas in het Antwerpse
Eventmanager: Gerdine Teerhuis
Bij HM Sportmassage ben je in vertrouwde handen!
Voel je wel in je vel !.
Mijn Positieve Gezondheid
RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden.
Alcohol Paragraaf 6.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Creëer je zelf!.
Gewoon pubergedrag? Over Relaties
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
Transcript van de presentatie:

De 18+ Doos Concept presentatie 05-07-2018

De komende 5 jaar worden er ieder jaar meer dan 200 De komende 5 jaar worden er ieder jaar meer dan 200.000 jongeren 18 jaar. Volgens het CBS

Symbolische grens 18- 18+

18- 18+ Ga je zelfstandig wonen? Heb je al een rijbewijs? Wil je wat Van: Je mag nog (bijna) niks zonder toestemming Naar: Ga je zelfstandig Ben je al wonen? verzekerd? Wil je een Heb je al een biertje? rijbewijs? 18- 18+ Wil je een abonnement... nieuw mobieltje erbij misschien? Wil je wat geld lenen? Ga je studeren? O ja, belasting aangifte... moet Wat... ben je ook doen. je zwanger?

Hoera 18! Laten we allereerst vieren dat je 18 wordt. Iedere jongere die 18 jaar wordt krijgt de 18+ Doos voor zijn verjaardag.

De 18+ Doos? In de 18+ doos zitten toffe en nuttige kado’s die bij je leeftijd passen. De kado’s zijn gekoppeld aan voorlichting, maar dan op een leuke manier. En het ziet er vet uit. Een bijzonder kado dus.

De inhoud... Gezondheid Geld Alcohol & Drugs Huisvesting Verzekeringen & belasting Verslaving Sex & Relaties

is zo bedacht vanuit ons... Geestelijk Studiefinanciering Lichamelijk is zo bedacht vanuit ons... Voorlichting Voorproeven Alcohol & Drugs Schulden Gezondheid Geld Inschrijven bij woningstichting Huisvesting Huursubsidie Zorgverzekering Hulpvraag Verzekeringen & belasting Verslaving Sex & Relaties Preventie Belastingplicht Voorlichting Eenzaamheid

Maar laten we vooral ook 18 jarige vragen naar behoeftes die zij hebben.

Een paar voorbeelden Een gratis proefles van je lokale rijschool. Misschien een (alcohol-vrij) biertje van je locale brouwer? Want nu mag het : ) met daarbij informatie over hoe je op een leuke manier met alcohol en / of drugs kunt omgaan en waar je heen kan als je daar vargen over hebt.

Een verzekering. Saaaaiiii Een verzekering. Saaaaiiii....! Zeker, maar wel handig op het moment dat er iets met je aan de hand is. Hoe dat allemaal zit vindt je in de doos naast een maandje gratis natuurlijk. Iets over veiligheid... want dat is een ‘hot topic’ tegenwoordig.

Wonen. Misschien ga je dat nu wel eens helemaal niet meer bij je ouders doen even. Maar waar kun je een woning vinden en hoe zit dat met huur en toeslagen enzo?.........even in de doos kijken. Een mobiele telefoon met uitleg van de provider over hoe een abonnement werkt en hoe je er voor kan zorgen dat je geen overbodige schulden oploopt omdat je teveel of op een verkeerd moment met je vrienden appt.

Soms ervaar je het zelf misschien niet helemaal als een feest dat 18 jaar worden. Heb je problemen met je ouders, school, vrienden of gewoon met jezelf. Voor deze mensen zit er een speciaal kado in de doos. Dit kado is een een bon van (b.v.) 1500 euro voor het inhuren van iemand die je kan helpen. Dat kan een psycholoog zijn, maar ook een persoonlijke coach of iemand die je mindfulness kan leren.

De voordelen De 18-jarige De gemeente en (zorg)-instellingen Lokale en nationale partners Krijgt op een leuke manier inzicht in wat er op hem afkomt Wordt serieus genomen als meerderjarige De 18+ doos kan afgestemd worden op lokale behoeftes Toegang tot een hele specifieke en interessante doelgroep Voorlichting op een onconventionele manier Resultaat is meetbaar (n.a.v. gebruik)

Roadmap (korte versie) Uitontwikkeling concept + begroting Onderzoek naar doelgroep en wensen van pilot gemeente Partners benaderen Productie & logistiek Reacties en gebruik in kaart brengen 1e verzending

Zullen we dan maar?