De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mijn doel is om taboes te doorbreken, schulden te verminderen en sparen cool te maken voor zoveel mogelijk jongeren.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mijn doel is om taboes te doorbreken, schulden te verminderen en sparen cool te maken voor zoveel mogelijk jongeren."— Transcript van de presentatie:

1 Mijn doel is om taboes te doorbreken, schulden te verminderen en sparen cool te maken voor zoveel mogelijk jongeren.

2 Sparen Je salaris is net gestort en een maand later kijk je op je bankrekening en... waar is mijn geld nou naartoe gegaan? Dit is de realiteit van veel jongeren zoals ik. Mijn naam is Shaun Figaroa en ook ik looptegen dit probleem aan. Veel jongeren weten niet waar ze hun geld aan besteden. Onder jongeren is geld een taboe, er word niet veel over gepraat tussen jongeren en tussen ouders en kinderen al helemaal niet over schulden. Ik heb in 2015 een project ontwikkeld en uitgevoerd samen met een rapper voor de gemeente Best. In dat project hebben we het bestedingspatroon in kaart gebracht en daar is naar voren gekomen dat jongeren hun bestedingspatroon vaak schokkend vinden en aanpassen als dit overzichtelijk word gemaakt. ‘Het idee achter “Stack je money” is ontstaan omdat Miggs(collega, actief in de muziek als rapper) en ik het onderwerp “geld”, waar toch een behoorlijk taboe op rust, beter bespreekbaar wilden maken onder jongeren.’ vertelt Shaun. ‘De reguliere voorlichting, zoals die wordt gegeven op scholen, bleek hiervoor niet altijd de beste methode, omdat de aanpak en benadering vaak ver van jongeren afstaat. Daarnaast is het voor veel jongeren ook niet altijd gemakkelijk om het onderwerp thuis aan te snijden. Het gevolg hiervan is dat ze eerder onverstandige keuzes maken in hun uitgaven. Dat kan anders, dachten Miggs en ik. We ontwikkelden een concept, waarbij jongeren door middel van eigen ervaring leren wat de betekenis van geld is, waar ze het aan besteden en hoe ze hun uitgavenpatroon zo aan kunnen passen dat ze betere keuzes maken en zelfs gaan sparen,”. Mijn idee is een app genaamd “Stack Je Money” die jongeren stimuleert om te sparen en beter met hun geld om te gaan. Doormiddel van tips en inzicht in hun bestedingspatroon, jongeren bewuster te maken van hun financiële situatie en uitgavegedrag waardoor waardoor potentieel schulden voorkomen kunnen worden. De app is gekoppeld aan API’s van verschillende banken waardoor de bankrekening in feite gekoppeld word aan de app.

3

4 Uitdaging “Geld is bij jongeren net zo'n taboe als seks” “1 op de 5 jongeren heeft schuld” – Nibud Er is op dit moment geen app die sparen op deze manier stimuleert en die voldoende aansluit bij de leefwereld van jongeren. Jongeren vinden het niet vet om te sparen en gaan hier vooral niet over in gesprek. Laat staan over schulden. Door juist schulden niet te gebruiken als uitgangspunt en het juist over geld te hebben denk ik dat er een grote impact kan worden gemaakt. Door rolmodellen te gebruiken die dichtbij staan en niet onbereikbaar sluit het aan op de leefwereld van veel jongeren. Mijn doel is om sparen cool te maken voor zoveel mogelijk jongeren. De uitdaging is om geld bespreekbaar te maken onder jongeren en jongeren bewuster te maken van hun bestedingspatroon.

5 Relevantie Veel informatie wat te vinden is online over sparen is toegespitst op volwassenen. Denk hierbij aan rentenieren, beleggen etc. Er zijn wel spaar-apps op de markt maar dit is of via een aparte spaarrekening die geopend moet worden of alleen bruikbaar is bij de bank waar de user klant van is. Stack Je Money zou onafhankelijk moeten opereren van banken en gebruik maken van de API’S van banken. Daarnaast is het voor jongeren vooral belangrijk dat er ook relevante content te vinden is bij de app. Grip is een app waarmee u meer inzicht krijgt in uw geldzaken. Uw bij- en afschrijvingen worden door de app in categorieën ingedeeld. Ook kunt u met Grip budgetten aanmaken: u stelt dan per categorie in wat u per periode maximaal wilt uitgeven. Bovendien kunt u push-notificaties ontvangen, bijvoorbeeld wanneer u bijna over uw ingestelde budget gaat. Deze berichten ontvangt u op uw telefoon. De app is beschikbaar voor particuliere klanten van 16 jaar of ouder met 1 of meer betaalrekeningen bij ABN AMRO. De eerste bank die een spaar-app introduceerde, was MoneYou. Deze bank biedt je de mogelijkheid om per spaardoel een apart spaarpotje aan te maken en elke spaarpot een aparte naam, foto en streefbedrag te geven. In de app zie je precies wat je totale saldo is en hoever je al bent met sparen voor je doel. Per spaarpot zie je namelijk het saldo en je volgt je vorderingen met een rode voortgangslijn. Bovendien berekent de app hoe lang je nog moet sparen tot je je doel bereikt. Verder geeft de app een seintje als je een tijdje niets op de spaarrekening zet en in een paar stappen open je een nieuwe spaarrekening of een nieuwe deposito. Ten slotte maak je via de spaar-app geld over van je spaarrekening naar je betaalrekening.

6 Richting


Download ppt "Mijn doel is om taboes te doorbreken, schulden te verminderen en sparen cool te maken voor zoveel mogelijk jongeren."

Verwante presentaties


Ads door Google