De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Renovatietraject “De leest next level”

Verwante presentaties


Presentatie over: "Renovatietraject “De leest next level”"— Transcript van de presentatie:

1 Renovatietraject “De leest next level”
De Leest Veghel Betaalbaarheid

2 Betaalbaarheid Verhoging Eigen Bijdrage VVE Past dit in mijn uitgaven?

3 budgetplan Inkomsten € Uitgaven Inkomen Huur / hypotheek
Huur / hypotheek Inkomen partner Gas + Electra Belastingteruggave Water Huurtoeslag BSOB Zorgtoeslag Telefoon, tv, internet Kind-gebonden-budget Telefoon mobiel Kinderbijslag Ziektekostenverzekering Pensioen Verzekeringen WA/inboedel Uitvaartverzekering Autokosten Motorrijtuigenbelasting Autoverzekering * brandstof Aflossingen Kapper, kleding schoenen Bankkosten uitgaven vaste lasten Huishoudgeld (per week € ) subtotaal uitgaven Reserv. eigen ris. Ziektekosten Reservering onvoorzien Totaal inkomsten Totaal uitgaven Over voor extra reservering

4 Verbruik gas, elektra en water
Energiebesparing Verbruik gas, elektra en water Afval scheiden Spaarlampen Meer informatie over energie en milieu in het dagelijks leven op

5 meierijstad Wat kunnen wij voor u betekenen?
Advies over budget en of schulden Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

6 Ondersteuning in administratie
De formulierenbrigade helpt u bij het invullen van aanvraagformulieren en uw administratie op orde krijgen. Iedere werkdag tussen 9:00 en 11:00 uur op het gemeentehuis in Veghel.

7 Vrije inloop loket Voor vragen over bijzondere bijstand en minimaregelingen. Iedere werkdag tussen 9:00 en 11:00 uur op het gemeentehuis in Veghel.

8 Hulp bij geldzaken en schulden
Schuldhulpverlening is bedoeld voor personen of gezinnen die zelf hun schulden niet meer kunnen betalen. U kunt schuldhulpverlening vragen bij de gemeente. Zoek op tijd hulp bij (dreigende) financiële problemen om erger te voorkomen, het is belangrijk dat u hulp zoekt bij het oplossen van uw problemen.

9 Bijzondere bijstand Bijzondere bijstand is bedoeld voor bijzondere kosten. Dit zijn extra kosten bij ziekte, een beperking of een andere reden. Bijvoorbeeld kosten voor speciale schoenen, dieetkosten of extra stookkosten. Het moet gaan om kosten die niet tot de normale kosten van het bestaan horen, die u niet zelf kunt betalen en ook niet vergoed krijgt (bijvoorbeeld van de zorgverzekering). Bijzondere bijstand vraagt u aan bij de gemeente.

10 Regeling maatschappelijke participatie
Heeft u een laag inkomen? En kunt u daardoor bijvoorbeeld nooit naar de film? Kunt u geen bibliotheek abonnement betalen? Zit een bezoek aan een museum er niet in? Of kunnen uw kinderen geen lid worden van een sportvereniging of muzieklessen volgen? Misschien kunt u gebruik maken van de Regeling maatschappelijke participatie.

11 Extra’s voor gezinnen met kinderen
Geld van de gemeente voor schoolkosten, aanschaf van een computer, of een bijdrage van Jeugdsportfonds of Jeugdcultuurfonds. Voor wie? Schoolgaande kinderen van ouders met een laag inkomen.

12 Collectieve zorgverzekering
De gemeente heeft voor inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering afgesloten bij zorgverzekeraars CZ en VGZ. U bent dan goed verzekerd voor minder geld.

13 ondersteuning bijstandsgerechtigde bij het zoeken van
Werkzoekenden ondersteuning bijstandsgerechtigde bij het zoeken van (passend) werk. jongeren (onder de 27 jaar) kunnen bij een klantadviseur vragen naar de mogelijkheden om een ontwikkelingstraject te volgen.

14 Vragen

15 Totaal overzicht Bijzondere Bijstand Gemeente Meierijstad
Advies, budget en schulden Hulp bij geldzaken en schulden Vrije inloop loket 9.00 – 11.00 Maatschappelijke participatie (cultuur en sport) Fonds voor gezinnen met kinderen Gemeente Meierijstad Heb je een laag inkomen Kwijtschelding gemeentelijke belastingen Collectieve verzekering bij CZ of VGZ Bijzondere Bijstand Werkzoekende ondersteuning voor uitkerings gerichtigden Ontwikkeltraject voor jongeren onder de 27 jaar Ondersteuning bij het zoeken van passend werk


Download ppt "Renovatietraject “De leest next level”"

Verwante presentaties


Ads door Google