De reis van Druppeltje Drop

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Anonieme Gedichten Simon & Garfunkel Bridge over Trouble Water
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Mondeling Nederlands nieuw cursus 2 thema werk en vrije tijd.
Opkomen voor jezelf.
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Weer of geen weer Leefwereld 7 les 8.
ZOO leuk!.
Het leven zoals het is... Docu over het lief en leed in de kleuterschool...
IJSSCULPTUREN DOOR RONAN PEETERS 09 JANUARI 2006.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
Meneertje Blij en Somber
Wensen Van het 6de leerjaar.
Lentekriebels Schrijvers: groep 1/2 de Kleine Beer
Door groep 4b Vlinder op vakantie.
Vogels en hun omgeving voedsel broedgelegenheid veiligheid rustgebied.
Alle beesten dansen en Ollie de olifant ook. Ze eet en eet en eet maar door. Zij heeft het naar haar zin op het feest!!
De schaduw van kees Querido.
De waterkringloop Blijft oneindig duren.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
steffanie Ik voel me wel eens roze, dat is omdat ik het spannend vind bij de eendjes.
Welkom, welkom, Sinterklaas 1
Maartje, Daniël (3a), Amber. Nikki, Julia, Dylan, Damiën Het is herfst. In het bos loopt das. Ze is blij en zingt een lied.
Mm, lekker warm en veilig hang ik aan moeders takken. Het is hier zo fijn, zo gezellig. Mijn vrienden de dieren komen langs. Ze eten en rusten uit. Het.
Met foto’s en gedichten.
Mondeling Nederlands nieuw het verhaal
Kikker en de stoelendans!
Danklied.
‘Hazeltje, je moet gaan slapen
Welkom.
Lidwoorden Dat is X heel goed idee! Laten we naar X bioscoop gaan.
Water heeft iets magisch, het kan van vorm veranderen en toch telkens weer terug naar zijn vertrouwde vorm terugkeren! Zo kennen we water onder de.
Thema 4.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
UIT LIEFDE VOOR DE AARDBOL. Positieve teksten over : Vuur, Aarde, Lucht en Water Kleuters.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Zo maar een verhaaltje…
Voorleesverhaal Joep op de stoep.
Paasviering 2017 Thema: Opstaan
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Twee domme blondjes komen elkaar tegen.
Arembergschool Hallo Wereld groep 1 en 2b
Op een dag wordt de leider van een bekende politieke partij helaas op straat door een vrachtauto aangereden en hij overlijdt ter plekke. Zijn ziel komt.
Schattebout. Schattebout Er is meer tussen hemel en aarde! Ècht wel! Eindeloos bewustzijn bij God. Zo heet dit schilderij. Dat is net zoiets als eeuwig.
Natuur speurtocht Genesis 2:1 Opdracht:
…?.
Deel 2: dicht bij de leerlingen
Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen.
2017 zegt u vaarwel 2018 lacht u toe.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
ZEG HET MET EMOTIES.
De deur vliegt open. Poes Muis rent naar binnen. Ze huilt
Het is winter. In het park bij het bos is het koud.
Hé, wie zijn dat. Zijn dat Sinterklaas en Zwarte Piet. Nee, hoor
Mamma Beer speelt buiten met haar kleintjes
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Jezus gaat met zijn leerlingen naar een tuin. Hij gaat alleen verder
Verkleden De wortel Letters van chocola De maan.
Jozef en Maria gaan op reis. Heel ver, naar Bethlehem.
Mogelijke Jezusbeelden
Welkom Thema: Op pad… Voorganger: Mevr. L. Winters
Transcript van de presentatie:

De reis van Druppeltje Drop 01 Hoog boven in de lucht drijft een dikke, witte wolk. In die wolk zitten een heleboel waterdruppeltjes gezellig en dicht bij elkaar. Maar voor Druppeltje Drop wordt het er een beetje te druk. Daàg, vrienden, roept hij, tot ziens! En hij springt naar beneden. “Pas toch op, Druppeltje Drop! roepen zijn vriendjes, wat doe je nu?! Alles OK, roept Dr.Drop, ik ga een reisje maken. Ik zie jullie binnenkort wel weer terug! En hij suist naar beneden.

02 Dichter en dichter komt DD bij de aarde. En dan landt hij op een mooie, rode bloem. Rrrrrroetsj! Langs de bloemsteel glijdt hij naar beneden, de rivier in. Die zit helemaal vol met waterdruppeltjes zoals hij. -Hallo, allemaal, roept DD, waar gaan jullie naar toe? -

03 Wij gaan naar de grote zee! Ga je mee? -Naar de zee? Vraagt DD, kan dat dan? ik heb mijn vriendjes al horen vertellen over de zee, en ik wil er al zo lang en zo graag eens naar toe! -Kom dan maar met ons mee, zeggen de druppeltjes. -Cool!, zegt DD. En zo reist DD met zijn nieuwe vrienden de rivier af, op weg naar de zee.

04 Wat een pret, wat een plezier is dat daar in die grote zee! De druppeltjes rollen en tollen, en met zijn allen maken ze grote golven waarop de boten beginnen te dansen. Boven de zee schijnt een warme stralende zon. Druppeltje Drop krijgt het er zelfs warm van.

05 Maar, owee! Wat gebeurt er? Druppeltje Drop voelt zich lichter en lichter worden… en opeens zweeft hij boven de zee! Whoww! Da’s leuk! Hoger en hoger gaat het …en nog hoger… In de verte ziet DD een grote, dikke wolk. Plots komt de wind en blaast hem naar de wolk toe.

06 Wat een verrassing! Daar zijn z’n vriendjes weer! Blij je weer te zien, Druppeltje Drop! En hoe was je reis? Je moet ons alles vertellen!