De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Deel 2: dicht bij de leerlingen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Deel 2: dicht bij de leerlingen"— Transcript van de presentatie:

1 Deel 2: dicht bij de leerlingen
Stellingenspel WJNH Deel 2: dicht bij de leerlingen

2 Je beste vriend(in) vertelt je op een dag dat hij/zij holebi is
Je beste vriend(in) vertelt je op een dag dat hij/zij holebi is. Hij/zij is hier erg onzeker over en heeft er nog met niemand anders dan jou over durven praten, maar wil graag andere mensen leren kennen die ook holebi zijn. Hij/zij vraagt jou om één keer mee te gaan naar een holebifuif. Ga je mee of niet?

3 Je dochter vertelt je dat ze zich niet helemaal thuis voelt in haar lichaam. Ze zou hier graag met een dokter over spreken, maar kan niet alleen naar het ziekenhuis gaan. Steun je je kind hierbij, ondanks het feit dat je het zelf niet (helemaal) begrijpt?

4 Na een voetbaltraining (of andere teamsport, peil hier eerst naar) doucht jullie team altijd samen. Aangezien jullie naast een ploeg ook een hechte vriendengroep zijn, voelt één persoon zich veilig genoeg om jullie te vertellen dat hij/zij eigenlijk homo/lesbisch is. Douche je je nog steeds samen met het team?

5 Een klasgenoot is de laatste tijd wat stiller dan normaal
Een klasgenoot is de laatste tijd wat stiller dan normaal. Nadat je hem vraagt wat er scheelt, vertelt hij je in vertrouwen dat zijn ouders uit elkaar zijn en zijn vader een nieuwe relatie is begonnen met een andere man. Ga je hierover in gesprek met hem?

6 Je broer speelt al een aantal jaar voetbal, maar neemt jou in vertrouwen over het feit dat hij dit helemaal niet graag doet. Hij heeft een film gezien over een jongen die ballet danst en wil dit liever doen, maar durft het niet aan je vader omdat die net zo trots is dat zijn zoon voetbalt. Hij vraagt je om hem te steunen in het gesprek met je vader. Steun je hem hierin?

7 Je leert iemand kennen waar je al snel een oogje op hebt
Je leert iemand kennen waar je al snel een oogje op hebt. Na een aantal dates zie je een relatie wel zitten, maar voor het serieus wordt wil de persoon in kwestie jou eerst nog iets belangrijk over zichzelf vertellen: hij/zij is biseksueel. Maakt dit voor jou niet uit of is dit een reden om geen relatie te beginnen met de persoon?

8 Je school organiseert elk jaar een ‘genderbender dag’, waarop meisjes zich als jongens verkleden en omgekeerd. Dat zorgt elk jaar voor heel wat grappige situaties en foto’s. Doe jij hieraan mee of niet?

9 Een tijdje geleden nam een vriend je in vertrouwen over het feit dat hij homo is. Hij durfde het nog niemand anders vertellen en jij hebt hem beloofd om zijn geheim te bewaren. Tijdens de pauze begint plots iemand opmerkingen te maken over de kleren van je vriend en zegt dat hij de laatste tijd heel gay gekleed is. Grijp jij in of niet?

10 Eén van je leerkrachten is openlijk lesbisch, iets waarmee achter haar rug vaak gelachen wordt. Deze les is er plots iemand die luidop een grap maakt over het feit dat ze op vrouwen valt en de hele klas barst in lachen uit. Lach je mee of niet?


Download ppt "Deel 2: dicht bij de leerlingen"

Verwante presentaties


Ads door Google